ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

Σας είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο ότι ο συμπατριώτης μας Παπαναστασίου Αναστάσιος που ζούσε στον Καναδά, πνίγηκε στην Κούβα.

Από τη γυναίκα του Κατίνα λάβαμε επιστολή και φωτογραφίες, τα οποία δημοσιεύουμε παρακάτω:

“Τορόντο 18.4.2001

Προς το αγαπητό Δ.Σ. του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλλιπευκιωτών και την εφημερίδα Η ΩΡΑΙΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ.
Με μεγάλη μας θλίψη σας πληροφορούμε το θάνατο, του συζύγου και πατέρα τεσσάρων παιδιών, Αναστασίου Δημ. Παπαναστασίου. Στις 15 Ιανουαρίου 2001 έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας Τάσος, σύζυγος και πατέρας και παππούς δύο εγγονών.
Στην Κούβα που κάναμε διακοπές, ο Τάσος εκεί που κολυμπούσε έπαθε έμφραγμα καρδιάς και σε 2 ώρες πέθανε… και τώρα η οικογένειά του, έχασε τον πιο αγαπημένο σύζυγο και τον πιο σπανιο πατέρα και τον πιο τίμιο άνθρωπο.
Ο Τάσος ήρθε στον Καναδά το 1956 με άλλους συμπατριώτες. Παντρεύτηκε το 1957 με την Κατίνα Φλίκα από την Καρυά και απέκτησαν τρία αγόρια και ένα κορίτσι.

papanast
Εργάστηκαν σκληρά, ο Τάσος 33 χρόνια δούλεψε σε φούρνο, σπούδασαν όλα τα παιδιά του και πήρε τη σύνταξή του το 1989 και μετά ταξηδεύαμε. Του Τάσου όμως του άρεσε να έρχεται στην Καλλιπεύκη. Κάθε χρόνο ερχόταν. Το 2000 ήταν η τελευταία φορά. Και όταν παίρναμε την εφημερίδα σας την ξεκοκάλιζε και έμαθε σε όλους μας να την αγαπάμε. Συγχαρητήρια που έχετε την πιο καλή εφημερίδα του Νομού Λαρίσης.
Δεχτείτε μια μικρή δωρεά στη μνήμη του συζύγου μου Αναστασίου Παπαναστασίου, 100 δολάρια.
Επίσης σας στέλνω φωτογραφίες του Τάσου και συγγενών καθώς και συγχωριανών σας και δημοσιεύστε τις. Μετά να μου τις επιστρέψετε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση Κατίνα Παπαναστασίου σύζυγος”

Αγαπητή Κατίνα σ’ ευχαριστούμε που είχες την καλοσύνη να μας γράψεις. Σας στέλνουμε τα θερμά μας συλυπητήρια για το σύζυγό σας, τον οποίο κάθε χρόνο, τώρα τελευταία, βλέπαμε στην Καλλιπεύκη, και ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Ευχόμαστε στα παιδιά σας και σε σας κάθε ευτυχία και προκοπή. Και θα περιμένουμε και από τα παιδιά σας να μας γράψουν.
Ευχαριστούμε και για την οικονομική ενίσχυση. Αγαπητή Κατίνα δημοσιεύουμε και ορισμένες φωτογραφίες. Μας συγχωρείς που δεν μπορούμε να τις βάλουμε όλες.
Σου εκφράζουμε και πάλι τα θερμά μας συγχαρητήρια και χαιρετίσματα σ’ όλους τους πατριώτες.
Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ