Ευχαριστήριο της χοροδιδασκάλου Μαριας Καλούση

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ δημόσια τους μικρούς και μεγάλους χορευτές του χορευτικού του χωριού μας, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό καθ’ όλη την διάρκεια των μαθημάτων και παραστάσεων της θερινής περιόδου 2013.

Ένα μεγάλο »ΜΠΡΑΒΟ» στους μικρούς μας χορευτές, όπου με το κέφι τους και την άριστη χορευτική τους ικανότητα, μας μάγεψαν για ακόμη μια φορά στο αντάμωμα του χωριού μας. Η  χαρά και η θέλησή τους ήταν απερίγραπτη γι’ αυτό άλλωστε και το αποτέλεσμα καταπληκτικό. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο να βλέπουμε ακόμα και παιδιά 5 χρονών να χορεύουν, και αυτό γιατί ο χορός και ο ρυθμός υπάρχουν μέσα στην ψυχή τους. Ευχαριστώ τους γονείς του μικρού χορευτικού που μου εμπιστεύονται τα παιδιά τους ,για τα μαθήματα χορού της θερινής περιόδου.

Θα ήταν λάθος μου αν δεν αναφερόμουν σ’ ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του ανταμώματος του χωριού μας, που αυτό δεν είναι άλλο παρά από την »Αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου»  όπου συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι. Η μεγάλη προσπάθειά τους φάνηκε και ανταμείφθηκε με το χειροκρότημα του κοινού. Καθ’ όλη την διάρκεια των προετοιμασιών το χορευτικό τμήμα βοηθούσε με κέφι και χαρά για την συλλογή πληροφοριών και προσπαθούσε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια σε όλους τους  χορευτές που παρουσίασαν άψογα το έθιμο του παραδοσιακού γάμου.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ηλικιωμένους() για την μεγάλη συνεισφορά τους στην συλλογή πληροφοριών αλλά και για την συμμετοχή τους στην παρουσίαση του εθίμου. Η  παρεύρεση τους με τιμά προσωπικά.

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 ανάμεσα σε επίλεκτα χορευτικά του Δήμου Τεμπών , η μεγάλη χορευτική ομάδα της Καλλιπεύκης έλαβε μέρος στην 1η Γιορτή Καλοκαιριού του Δήμου Τεμπών. Το χορευτικό τμήμα παρουσίασε χορούς της Θεσσαλίας. Η βραδιά ήταν πρωτόγνωρη γιατί έγινε στο χώρο  του Θεάτρου Τεμπών, στο οποίο οι χορευτές παρέλασαν με ανυψωμένο το λάβαρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλλιπευκιωτών »Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ». Ήταν μια μοναδική παράσταση που κέρδισε τα συγχαρητήρια όλων όσων κατέκλυσαν τον χώρο.

Επίσης το Σάββατο 19 Ιουλίου για ακόμη μια φορά, η μεγάλη χορευτική ομάδα εμφανίστηκε στους Γόννους όπου και εντυπωσίασε με τις χορευτικές του ικανότητες το κοινό του.

Τέλος η μεγάλη χορευτική ομάδα κλείνει την αυλαία για το φετινό καλοκαίρι  με μια τελευταία εμφάνισή του, στην γιορτή κρασιού- αμπελιού στην μαγευτική τοποθεσία της Αγίας Τριάδος  Ραψάνης την Παρασκευή 30 Αυγούστου. Το λάβαρο της Καλλιπεύκης ανυψώνεται για τελευταία φορά και κλείνει για φέτος της εμφανίσεις του. Οι χορευτές κερδίζουν τις εντυπώσεις του κοινού για ακόμη μια φορά.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ , ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΣΟ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.

 

ΠΙΣΩ