Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – «Η αφήγηση ως εργαλείο μάθησης»

Το Νοέμβριο του 2004, και στα πλαίσια των εκδηλώσεων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη λειτουργία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, μια εκ των οποίων ήταν και η «Αφήγηση ως εργαλείο μάθησης». Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιωαννιτών στις 3 Νοεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν και δυο πατριώτες μας, ως εισηγητές. Η Τασούλα Τσιλιμένη, καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία ήταν και η κεντρική ομιλήτρια και ο Τάσος Πατούλιας, ταμίας του Συλλόγου μας με την ιδιότητα του λαϊκού αφηγητή, ο οποίος αφηγήθηκε μια μέρα από τα παιδικά του χρόνια και κυριολεκτικά μάγεψε τους πάντες. Στην παραπάνω εκδήλωση εκτός από τους εισηγητές παραβρέθηκαν η Ελένη Πατούλια και ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου από τη Βέροια με τη σύζυγό του Αμαλία.
Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε και ο φίλος μας πλέον Λουδοβίκος των Ανωγείων, με τον οποίο οι πατριώτες μας αντάλλαξαν λίγες σκέψεις με τη λήξη.

tsilimeni patoulias T

Tσιλιμένη Τασούλα, Πατούλιας Τάσος

loudovikos amalia eleni

Λουδοβίκος των Ανωγείων, Αμαλία Παπαϊωάννου, Ελένη Πατούλια

Από την επίσκεψη στα Γιάννενα

Την επομένη της εκδήλωσης για την αφήγηση, περιηγηθήκαμε στα Γιάννενα και σε περιοχές γύρω από αυτά, εκμεταλλευόμενοι την παρουσία μας εκεί ώστε να δούμε κάτι ακόμη…
Αναφέρουμε (απ’ όσα είδαμε) αλλά και συστήνουμε χωρίς επιφύλαξη:

dodoni

Δωδώνη: Αρχαιολογικός χώρος και αρχαίο θέατρο! Μεγαλείο.

faragi

Φαράγγι Βίκου: Η βαθύτερη χαράδρα του κόσμου. Με βάθος 900 μέτρα και άνοιγμα 1100.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ