Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Ν’ ανοίξουν οι δρόμοι του χωριού μας

 

Αγαπητοί πατριώτες,

Χωρίς αμφιβολία τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι επισκέπτες στο χωριό μας. Επισκέπτες είναι κυρίως μια ημέρας, οι οποίοι ενθουσιάζονται, όχι φυσικά από την εσωτερική εικόνα του χωριού μας ή από την καθαριότητα, αλλά από το φυσικό περιβάλλον αυτό που απλόχερα μας χάρισε η φύση.

Αρκετοί από αυτούς, ενθουσιασμένοι από το φυσικό περιβάλλον αναζητούν να αγοράσουν κάποιο οικόπεδο, αλλά στην πορεία αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο οι ίδιοι όσο και οι κάτοχοι αυτών, αφού δεν μπορούν να βγάλουν οικοδομική επειδή δεν υπάρχουν δρόμοι.

Βέβαια το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι σε εξέλιξη και θα λύσει κάποια προβλήματα αλλά το ρυμοτομικό σχέδιο το οποίο πρέπει να ακολουθήσει από ότι φαίνεται, θα αργήσει και είναι αυτό που θα λύσει επιτέλους τα προβλήματα σε όλα τα οικόπεδα εντός του οικισμού.

Επειδή το χωριό μας συνεχώς παίρνει αξία λόγω της θέσεως του, είναι ανάγκη να ανοιχτούν νέοι δρόμοι εντός του οικισμού και να διαπλατυνθούν αυτοί που υπάρχουν όπου χρειάζεται.

Αγαπητοί πατριώτες

Τη δεκαετία του 1960  το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση να ανοίξουν οι δρόμοι και παρά τις αντιδράσεις και τις κατάρες που δέχτηκαν, οι δρόμοι ανοίχτηκαν και σήμερα έχουμε πρόσβαση σε όλο το χωριό. Το ίδιο έγινε και την δεκαετία του 1980. Παρ’ όλες τις αντιδράσεις, έγινε ο υπόνομος στο μεγάλο ρέμα που κατεβαίνει από την Μπαμπακόμη (λάκκος Μαλαμά) μέχρι την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το οποίο και σκεπάστηκε. Καθάρισε ο τόπος, έγινε  δρόμος, πήραν αξία τα οικόπεδα και ωφελήθηκαν όλοι.

Σήμερα πάλι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Η Δημοτική αρχή κάνει προσπάθεια να ανοιχτούν νέοι δρόμοι, αλλά και να διαπλατυνθούν μερικοί από τους υπάρχοντες. Πάλι, όμως, υπάρχουν αντιδράσεις και εμπόδια. Όλοι καταλαβαίνουμε ποιο είναι το συμφέρον μας, παρόλα αυτά αντιδρούμε με αποτέλεσμα να εμποδίζουμε την ανάπτυξη του ίδιου του χωριού μας.

 

Αγαπητοί πατριώτες, φίλοι της Καλλιπεύκης,

Ας απαντήσουμε στο ερώτημα:

Θέλουμε να αναπτυχθεί το χωριό μας; Θέλουμε σωστούς, άνετους δρόμους για τα αυτοκίνητά μας; Θέλουμε καθαρό το χωριό μας; Θέλουμε την πρόοδο του χωριού μας την αξιοποίηση της περιουσία μας;

Εμείς πιστεύουμε ΝΑΙ! Πιστεύουμε πως θέλουμε.

Αφού λοιπόν θέλουμε όλοι μας, ας κάνουμε μια προσπάθεια. Ας παραχωρήσουμε λίγο μέρος από το χωράφι μας, από το οικόπεδό μας για να ανοίξουν οι δρόμοι. Μόνοι μας ας κάνουμε πρόταση στις αρχές. Τώρα πριν είναι αργά. Πριν γίνουν κτίσματα και σταθερές κατασκευές.

Ποιος θα ωφεληθεί από την διαπλάτυνση ενός δρόμου; Εμείς πρώτοι δεν θα ωφεληθούμε; Αύριο μεθαύριο θα έρθουν τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα οποία δεν θα μπορούν να περάσουν, δεν θα υπάρχει χώρος στάθμευσης, τότε τι θα τους πούμε; Ας δούμε λίγο παραπέρα. Ας δούμε τι θα γίνει μετά από μερικά χρόνια. Είναι ανάγκη όλοι μας να θυσιάσουμε κάτι.

Ας παραχωρήσουμε λίγο μέρος από το οικόπεδό μας από το χωράφι μας.

Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε ένα οικόπεδο ένα στρέμμα για παράδειγμα και να μην παραχωρούμε δέκα ή πενήντα τετραγωνικά μέτρα για να ανοίξει ο δρόμος. Επίσης είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε τεράστια αυλή ή κήπο και να σταθμεύουμε το αυτοκίνητό μας στο δρόμο.

Τα έργα μια φορά γίνονται και όχι όταν θέλουμε εμείς. Ας κοιτάξουμε όχι το προσωπικό μας συμφέρον αλλά το συμφέρων όλων μας. Το συμφέρον του χωριού μας.

 

Αγαπητοί συγχωριανοί

Αν πραγματικά θέλουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη του χωριού μας, ας βοηθήσουμε όλοι. Είναι για το καλό του χωριού μας, του τόπου μας, των παιδιών μας. Κάνουμε αυτή την έκκληση προς όλους, να βοηθήσουμε να ανοίξουν οι δρόμοι και παρακαλούμε τις αρχές να έρχονται σε συνεννόηση με τους κατόχους των οικοπέδων, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα και οι διευθετήσεις να γίνονται δημιουργικά.

 

Το Δ.Σ.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ