Η Καλλιπεύκη του Ολύμπου Γλώσσα και παράδοση

 

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Ζήση Κατσιούλα, έκδοση του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι (2008).

Πρόκειται για ένα ογκώδες σύγγραμμα 380 σελίδων με πάρα πολλές φωτογραφίες από την τεράστια συλλογή του ίδιου του συγγραφέα και του Παναγιώτη Παπαϊωάννου και είναι παραγωγή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Ναι της γνωστής εφημερίδας του δημοσιογραφικού οργανισμού «Δημητρακόπουλου», που επανειλημμένα συνέδραμε τα μέγιστα τον Σύλλογό μας.

 

Κεφάλαια:

Τοπικό γλωσσάρι

Επώνυμα, βαπτιστικά και πατρώνυμα

Παροιμίες

Παραδοσιακές συνταγές

Επεξεργασία μαλλιών, βαφή νημάτων και πλύση ρούχων

Τοπωνυμία

Πρόεδροι κοινότητας Καλλιπεύκης, Δήμαρχοι δήμου Γόννων και Πρόεδροι Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»

και παραρτήματα 1 και 2 που αφορούν σε συμπληρώσεις ή διορθώσεις του προηγούμενου βιβλίου Ιστορία – Λαογραφία (έκδοση Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» 2004)

 

Είναι μια δουλειά δέκα και πλέον χρόνων και στην αρχή του βιβλίου γίνεται μνεία των όσων έδωσαν πληροφορίες ή βοήθησαν (με τον οποιαδήποτε τρόπο).

Ένα βιβλίο που έγινε «ανάρπαστο» από την ημέρα της κυκλοφορίας του και που είναι καλά να βρίσκεται σε κάθε σπίτι καλλιπευκιώτισσας και καλιπευκιώτη όπου κι αν βρίσκονται.

Διατίθεται στο συμβολικό τίμημα των 10 ευρώ και μπορείτε να το ζητήσετε από τον Θωμά Τσιαπλέ, Πρόεδρο του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ».

G_P_ΒΙΒΛΙΟ_ΚΑΤΣΙΟΥΛΑ_100

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ