Καλοκαιρινό Αντάμωμα Καλλιπευκιωτών

 Έγινε στην πλατεία του χωριού μας, στις 10 Αυγούστου, όπου παραβρέθηκε πάρα πολύς κόσμος από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από το εξωτερικό. Εκτός από τη δημοτική ορχήστρα με πατριώτες καλλιτέχνες και γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες η εκδήλωση περιελάμβανε:

1. Ομιλία για την αιμοδοσία από τον πατριώτη μας, μέλος του Συλλόγου μας και πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» Απόστολο Παπαϊωάννου, (την ομιλία αυτή θα δημοσιεύσουμε στην εφημερίδα μας από το επόμενο φύλο σε συνέχειες).
2. Βράβευση όλων των εθελοντών αιμοδοτών της Τράπεζας αίματος Καλλιπεύκης, από το 1996 (έτος ίδρυσης) μέχρι και φέτος και
3. Χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου μας (εφηβικό και νεανικό).

Το αντάμωμα των Καλλιπέυκιωτών, τίμησε με την παρουσία του και με τη φωνή του ο βετεράνος πατριώτης μας τραγουδιστής Γιάννης Καλόυσης, τραγουδώντας παλιά δημοτικά τραγούδια και δικές του επιτυχίες. Αν και σήμερα είναι 74 ετών τραγούδησε, όπως πάντα, σαν παλικάρι. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε υγεία.
Η εκδήλωση αυτή, αφιερώθηκε στον νεαρό πατριώτη μας Νίκο Λαμπίρη, που άδικα έχασε τη ζωή του, σε ηλικία 24 ετών, στις 16 Ιουλίου, στο νοσοκομείο Λάρισας, ύστερα από πολυήμερη μάχη με το θάνατο, η οποία μάχη ήταν αποτέλεσμα αυτοκινητιστικού ατυχήματος που συνέβη στον Αμπελώνα. Στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού πατριώτη μας αλλά και στη μνήμη όλων των αδικοχαμένων πατριωτών μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να χτίσει ένα μνημείο και συγκεκριμένα μια βρύση στο κέντρο του χωριού, η οποία θα φέρει την επιγραφή «ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ», για να μας θυμίζει αυτούς που άδικα και πρόωρα χάθηκαν και να μας συνετίζει ώστε να είμαστε προσεκτικότεροι.

    glenti1 glenti2 glenti3
Τα παιδιά του χορευτικού συγκρουήματος εφήβων, γλέντι και η ορχήστρα με τον Μπαρμπα-Γιάννη Καλούση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ