Μικρά και ενδιαφέροντα

 

Πέτυχαν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ
1. Καραμπατής Κωνσταντίνος, Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτινής
2. Καραμπίνας Ιωάννης, Σχοιλή Συνοριοφυλάκων Ιτέας Γόννων

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΔΑΣΙΚΟ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟ
Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συγχαίρει τον Δασικό Συναιτερισμό, ο οποίος αγόρασε και τοποθέτησε την καμπάνα στο καινούριο εκλησάκι της Αγίας Ανάληψης.
Πολύ καλή η ενέργειά τους.
Ευχόμαστε στα μέλη του Δασικού Συναιτερισμού να λέχουν τη χάρη Της στη δύσκολη εργασία τους.analipsi

Προσοχή στους πλανόδιους Μπακάληδες
Εδώ και μερικά χρόνια, διάφοροι πλανόδιοι μπακάληδες από διάφορα μέρη επισκέπτονται την Καλλιπεύκη και κάνουν καλές δουλειές, θα λέγαμε, με τους αφελείς πατριώτες μας.
Και τούτο γιατί γίναμε αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων αγοραπωλησιών και είδαμε ότι η κοροϊδία είναι μεγάλη.
Προϊόντα που είναι αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας, προϊόντα που δεν έχουν το απαιτούμενο βάρος, τα αγοράζουν οι πατριώτες μας και νομίζουν ότι ψωνίζουν φτηνά.
Εμείς χτυπάμε το κουδούνι του κινδύνου και προειδοποιούμε ότι όλοι πρέπει να προσέχουν και μάλιστα πάρα πολύ.
Στο κάτω – κάτω πρέπει να στηρίζουμε τα τοπικά μπακάλικα και να μην ξεχνούμε ότι σε μια ανάγκη δε θα έρθουν οι ξένοι να μας βοηθήσουν. Και αν νομίζετε ότι τα τοπικά μαγαζιά είναι ακριβά, ψωνίστε από τα πιστοποιημένα καταστήματα των Γόννων ή της Λάρισας.

ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ
Στις 22-2-02 έγινε η υποδοχή των 80 συνοριοφυλάκων, του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Γόννων, στην Ιτέα παρουσία και του Δημάρχου μας κ. Αναστάσιου Τόλιου. Οι συνοριοφύλλακες εγκαταστάθηκαν στο ανακαινισμένο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου. Στην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης κ. Καρατζιώτης, ο Νομάρχης κ. Φλώρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας κ. Σταματίου και φυσικά ο Δήμαρχός μας.

Δασοπονία
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας. Μια εκδήλωση η οποία έγινε στο θαυμάσιο χώρο της «Πατωμένης», σε φυσικό περι­βάλλον.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Καρατζιώτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κατσαντώνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Ν.Α. κ. Λουκάς Κατσαρός, ο δήμαρχος Γόννων, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Απόστλος Οικονόμου, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου μας κ. Ιωάννης Μασούρας και πλήθος δασικών υπαλλήλων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές επισήμαναν την αναγκαιότητα προστασίας των δασών, τη σημασία και τα οφέλη αυτών, αλλά και τις παρεμβάσεις και επιδράσεις που δέχεται το περιβάλλον από τον άνθρωπο.
Τόνισαν ακόμη ότι έχει περάσει η εποχή κατά την οποία τα δάση, ο καθαρός αέρας, το καθαρό νερό είναι ανεξάντλητα αγαθά του ανθρώπου.
Μετά το τέλος των ομιλιών ο δασάρχης κ. Κωνσταντίνος Πέτρου παράδωσε το δασικό περίπτερο στο Δήμο μας, με σκοπό την εκμετάλλευση και συντήρηση αυτού, για την κάλυψη των αναγκών των επισκεπτών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα στο κατάστημα του κ. Οικονόμου, στην πλατεία του χωριού μας.

Από που πάνε στην Ευρώπη;
Πάνω από 160% η διαφορά στους μισθούς του μέσου Έλληνα με το μέσο Ευρωπαίο.
Στο 165% είναι το άνοιγμα της ψαλίδας στους μισθούς μεταξύ του μέσου Έλληνα και του μέσου Ευρωπαίου για την αγορά 100 ειδών τροφίμων και ποτών, συμφωνά με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, προκειμένου να προμηθευτεί 100 είδη τροφίμων και ποτών ο Έλληνας πρέπει να εργα­στεί πάνω από 95 ώρες, την ίδια στιγμή που για τον Γερμανό απαιτούνται μόλις 48, για το Γάλλο γύρω στις 57, για τον Ιταλό 69 και για το Βρετανό 57 ώρες και 10 λεπτά.
Αντίστοιχο τοπίο διαμορφώνεται και στην περίπτωση των ειδών νοικοκυριού και προσωπικής φροντίδας. Για να γεμίσει το καλάθι της με 50 προϊόντα του είδους η Ελληνίδα πρέπει να εργαστεί πάνω από 53 ώρες, τη στιγμή που οι αντίστοιχες προμήθειες κοστίζουν γύρω στις 37 ώρες εργα­σίες για τη Γερμανίδα, 43 για την Ιταλίδα, 50 για τη Γαλλίδα και 30 για τη Βρετανίδα.
Για να αγοράσει δέκα είδη ηλεκτρικών συσκευών και επί­πλων ο μέσος Έλληνας πρέπει να «ιδρώσει» 226 ημέρες στο γραφείο ή το εργοτάξιο, τη στιγμή που για το Γερμανό αρκούν 102 ημέρες, για το Βρετανό 108, για το Γάλλο 126 και για τον Ιταλό 170.
Σε λίγο καλύτερη μοίρα από τους Ιταλούς βρίσκονται οι Έλληνες σε ό,τι αφορά τα είδη ένδυσης. Για να προμηθευτεί 25 είδη ένδυσης ο Έλληνας πρέπει να δουλέψει 115 ημέρες, έναντι 117 που απαιτούνται για τον Ιταλό, 66 για το Γερμανό, 81 για το Βρετανό και 78 για το Γάλλο.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η εθελοντική αιμοδοσία

είναι πράξη αγάπης και ανθρωπιάς!
Είσαι άνδρα ή γυναίκα

από 18 μέχρι 65 ετών;

Γίνε εθελοντής αιμοδότης.

 aimodosia

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ