ΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΑ (1)

ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ: Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είμαστε αναγκασμένοι να γράψουμε για την εικόνα που παρουσιάζει το χωριό μας. Μια εικόνα αποκαρδιωτική, μια εικόνα η οποία δεν μας τιμάει καθόλου σαν πατριώτες. Φράχτες κατεστραμμένοι, χόρτα ένα μπόι (βούζια, τσουκνίδες), δρόμοι οι οποίοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αγαπητοί πατριώτες

Ας βοηθήσουμε όλοι μας, να αλλάξει η εικόνα του χωριού μας. Ας φροντίσουμε για την καθαριότητα  αρχίζοντας από τις αυλές μας, τα οικόπεδά μας. Υποχρέωση έχουμε όλοι μας ,είτε μένουμε στο χωριό, είτε όχι. Ας φροντίσουμε την περιουσία μας, ας διατηρήσουμε καθαρό το χωριό, χωρίς φράχτες καταστραμμένους (και ο φράχτης αν είναι σωστά φτιαγμένος και αυτός έχει την χάρη του), χωρίς χόρτα δίπλα από τα σπίτια μας, χωρίς σκουπίδια. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

xorta xorta_tselios

 

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΤΩΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ: Πρόκειται για το ρέμα που είναι στην βρύση «Μπίμπω». Ένα ρέμα το οποίο σκεπάστηκε συγκεντρώνοντας μέσα σ’ αυτό πάρα πολλά νερά του χωριού. Ένα ρέμα το οποίο λειτουργεί και σαν αγωγός όμβριων και ακαθάρτων υδάτων. Το ρέμα αυτό σκεπάστηκε  λίγο πιο κάτω από την βρύση «Μπίμπω» μέχρι το σπίτι του Διονύση Πατούλια. Το έργο  σταμάτησε σ’ αυτό το σημείο, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα τόσο στους πατριώτες μας που βρίσκονται δίπλα, αφού μυρίζει πάρα πολύ ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όσο και στους ιδιοκτήτες των χωραφιών μια και τα νερά κατευθύνονται ανεξέλεγκτα μέσα στα χωράφια τους. Είναι καιρός αυτό το λάθος να διορθωθεί και το ρέμα να σκεπαστεί μέχρι τέλος.

mpimpo

 

Άριστη η πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου να ραντίσει τα χόρτα στο χωριό μας, αλλά δεν φτάνει αυτό από μόνο του. Πρέπει να συμβάλουμε και εμείς καθαρίζοντας τις περιούσιές μας και τα οικόπεδά μας, από τα χόρτα και τα σκουπίδια.

Συγχαρητήρια Χρήστο για την πρωτοβουλία αυτή.

 

Επιτέλους σκεπάστηκαν οι λακκούβες οι οποίες υπήρχαν στον κεντρικό δρόμο Γόννων – Καλλιπεύκης, κάνοντας την διαδρομή πιο άνετη.

 

Παρέμβαση στον δρόμο βελτιώνοντας αυτόν έκανε η δημοτική αρχή από την εκκλησία των Δώδεκα Αποστόλων μέχρι και τα σπίτια τα Καραμπατάτικα.

 

Δασικοί δρόμοι: Καλοσυντηρημένοι οι δασικοί δρόμοι οι οποίοι οδηγούν στα εξωκλήσια του χωριού μας και όχι μόνο. Χρόνια είχαμε να δούμε τους δρόμους να βρίσκονται σ’ αυτή την κατάσταση.

 

Τοποθετήθηκαν και νέοι κάδοι απορριμμάτων: Το πρόβλημα με τους κάδους απορριμμάτων που υπάρχει στο χωριό μας και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες, επισημάναμε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας  και η Δημοτική αρχή έδρασε αμέσως, φροντίζοντας να τοποθετηθούν νέοι κάδοι σε διάφορα σημεία.

 

Καταβόθρα: Χωρίς σκουπίδια παραμένει η «Καταβόθρα» μετά τον καθαρισμό του χώρου της. Συγχαρητήρια σ’ όλους τους καλλιπευκιώτες.

 

Βρύσες: Σχεδόν έτοιμες περιμένοντας το νερό είναι οι βρύσες στην Ντόντινα και στην Παλιούρου  αλλά και στο σχολείο.

vrisi_3 vrisi_2 vrisi_1

 

 

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Τρεις μέρες την εβδομάδα Δευτέρα ,Τετάρτη και Παρασκευή, έχουμε συγκοινωνία από την Λάρισα, μετά από απόφαση του ΚΤΕΛ Λάρισας να περικόψει τα δρομολόγια. Η περικοπή ,όμως, των δρομολογίων δημιούργησε πολλά προβλήματα στο χωριό μας μια και δεν έχουμε ούτε Ταξί ,αφού ο Γιάννης Σαλαμπάσης συνταξιοδοτήθηκε.

 

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ: Αλλαγές αντιδημάρχων είχαμε στο Δήμο μας. Οι δύο αντιδήμαρχοι κ. Αδάμος Καραμπίνας και Κων/νος Γκουγκουλιάς έδωσαν την θέση τους στο Δημήτριο Μουχτή και Γεώργιο  Μπανιώρα-Πανδρεμένο.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

 

Διευκρίνιση:

Φίλε Παναγιώτη, Σωστή η επισήμανσή σου, όπου αναφέρεσαι από την στήλη από δίμηνο σε δίμηνο σχετικά με το σπίτι του παραμυθά. Αφορά, όμως, αυτούς που δεν διάβασαν προσεκτικά την επιστολή της κ. Τσιλιμένη, η οποία αναφέρει ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν συζήτησε την πρότασή της, η δε σημερινή αρχή την απέρριψε. Δεν αλλάζει σε τίποτα. Απορρίφθηκε ουσιαστικά από τις δύο δημοτικές αρχές. Το ίδιο συνέβη για όσους δεν θυμούνται και με το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Αθλητισμός: Το έριξαν στο παιχνίδι οι νέοι την πρωτομαγιά στήνοντας αυτοσχέδιο φιλέ βόλεϊ, ενώ το γήπεδο δίπλα ήταν άδειο αφού  μόνο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να παίξεις μια και έχει  τα μαύρα του τα χάλια.

aulitismos_1

 

Παραδοσιακές φορεσιές: Δεκατρείς καινούργιες παιδικές παραδοσιακές φορεσιές  8 γυναικείες και 5 ανδρικές  θα ευρίσκονται πλέον στην ιματιοθήκη του συλλόγου αξίας 5600 χιλιάδων Ευρώ.

 

Κρυψώνα: Αναρωτηθήκαμε και εμείς. Να βρει να μην βρει ο αγαπητός μας πατριώτης να κρύψει το ψυγείο; Κι όμως βρήκε, Που αλλού, στον πευκωτό?

Μα γιατί ταλαιπωρήθηκε ο άνθρωπος; Προφανώς να μην γνώριζε ,να μην άκουσε, ότι κάθε μέρα περνούν από το χωριό και τα μαζεύουν οι παλιατζήδες και έκανε τόσο κόπο να πάει και να το κρύψει και μάλιστα με μεγάλη επιμέλεια.

skoupidia

 

Επίσκεψη μελών του συλλόγου «ΔΡΥΑΣ»

Μέλη του συλλόγου «ΔΡΥΑΣ» επισκέφθηκαν την Καλλιπεύκη, τα οποία συνοδευόμενα από τον πρόεδρο του συλλόγου Θωμά Τσιαπλέ ξεναγήθηκαν στο χωριό, επισκέφθηκαν σχεδόν  όλα τα εξωκλήσια απολαμβάνοντας τη φύση του χωριού μας.

drias

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ