ΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΜΟΔΟΣΙΑ στις 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007

Καλλιπευκιώτη και Καλλιπευκιώτισσα,

Με τη συμμετοχή σου όλα αυτά τα χρόνια στις αιμοδοσίες που πραγματοποιήσαμε στο Αγροτικό μας Ιατρείο, απέδειξες ότι η εθελοντική αιμοδοσία έγινε θεσμός στο χωριό μας. Παρακίνησε και άλλους πατριώτες μας, που είναι υγιείς και διστάζουν ή φοβούνται να πάρουν την απόφαση και να έρθουν και αυτοί να γίνουν αιμοδότες.

Οι ανάγκες αίματος είναι μεγάλες. Ας συνεχίσουμε με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο τη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία.

Γι αυτό έλα και εσύ στο αγροτικό ιατρείο του χωριού μας το Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 09.00 να δώσεις λίγο αίμα.

 

ΓΕΜΙΣΕ ΚΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Παρόλο τον άσχημο καιρό των προηγούμενων ημερών, την ημέρα του Αγίου πνεύματος ο καιρός έφτιαξε και πάρα πολλοί Καλλιπευκιώτες αλλά και επισκέπτες από τα γύρω μέρη ήρθαν στο χωριό μας με αποτέλεσμα να σημειωθεί το αδιαχώρητο. Λίγοι όμως ήταν αυτοί, που τόλμησαν και πήγαν στην Αγία Τριάδα, αφού της προηγούμενες μέρες συνεχώς έβρεχε.

agia_triada

 

ΚΙΟΣΚΙ  ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ

Ένα κιόσκι πάνω στο βράχο κατασκευάζετε δίπλα από ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Ένα πολύ ωραίο κιόσκι, όπου από κάτω στον ίσκιο του θα καθίσουν πάρα πολύ Καλλιπευκιώτες και περαστικοί, οι οποίοι θα απολαμβάνουν την καταπληκτική θέα που προσφέρει η θέση του.

057_Kioski

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΕΙΣ

Δέντρα φυτεύτηκαν στον κεντρικό δρόμο στην είσοδο του χωριού και διαμορφώθηκε ο χώρος πίσω από την Αγία Παρασκευή. Ακόμη, τριανταφυλλιές και γκαζόν φυτεύτηκαν στην βρύση Μπίμπω.

 

ΒΡΥΣΗ

Μια νέα βρύση κατασκευάστηκε στην θέση Καρυές, απέναντι από την παλαιά βρύση η οποία καταστράφηκε. Πολύ καλή.

054_BRYSH_KARES

ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟ

Στην επέκταση του κοιμητηρίου και του οστεοφυλακίου προχώρησε η δημοτική αρχή. Πολλοί από του πατριώτες μας, όχι μόνον οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και Καλλιπευκιώτες που μένουν σε άλλα μέρη, επιλέγουν για τελευταία κατοικία το χωριό μας, τον τόπο που μεγάλωσαν και αγάπησαν.

nekrotafeio

ΜΙΚΡΥΝΕ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αρκετά μικρότερη είναι πλέον η αυλή του σχολείου μας. Το παράδοξο είναι ότι μίκρυνε χωρίς καμία απόφαση, ούτε της σχολικής επιτροπής, ούτε του Τοπικού Συμβουλίου, ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτήν ήταν και η αιτία που παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου μας και δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Τσιαπλές από την σχολική επιτροπή στην οποία είχε ορισθεί από την δημοτική αρχή, αφού δεν ενημερώθηκε για αυτήν την παρέμβαση στην αυλή του σχολείου μας.

sxoleio

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Ένα σημαντικό έργο για την υγεία των κατοίκων της Καλλιπεύκης, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης ξεκίνησε. Το έργο χρηματοδοτείται από τα προγράμματα ΟΠΑΑΧ.

Σύμφωνα με το σχέδιο θα αντικατασταθούν οι καρκινογόνοι σωλήνες αμιάντου και θα τοποθετηθούν πλαστικοί σωλήνες μεγάλης διατομής για να μην υπάρχει πρόβλημα πίεσης, με κόμβους και βάνες (όπου χρειάζεται), οι οποίες θα βοηθούν να μην παρουσιάζεται πρόβλημα με το νερό στο πάνω μέρος του χωριού, αλλά και να  απομονώνεται εύκολα κάθε περιοχή όταν σημειώνεται κάποια βλάβη και έτσι δεν θα γίνεται διακοπή για πολλές ώρες και σε μεγάλα τμήματα του χωριού.

057_diktio

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πλήθος κόσμου, περισσότερο από κάθε χρονιά επισκέφθηκε την Καλλιπεύκη για να περάσουν την πρωτομαγιά.

Αρκετοί κατευθύνθηκαν στην Αγία Τριάδα, στην βρύση Κατή αλλά οι περισσότεροι παρέμειναν στην Πατωμένη και στο τρίγωνο στην Καραβίδα όπου σημειώθηκε το αδιαχώρητο.

Πολλά ήταν και τα παράπονα κυρίως των Καλλιπευκιωτών, οι οποίοι αντίκρισαν μέσα στον περιφραγμένο χώρο της Πατωμένης αυτοκίνητα αλλά και φωτιές μπροστά ακόμη και στην πόρτα της εκκλησίας. Παράπονα ακόμη ακούσθηκαν και για την έλλειψη νερού στο τρίγωνο στην Καραβίδα αφού οι βρύσες δεν είχαν νερό. Ας ελπίσουμε ότι τώρα με την ανάπλαση που θα γίνει να μην αντικρίσουμε και πάλι τέτοιες εικόνες στο χώρο της πατωμένης.

protomagia

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Ο πολιτιστικός Οργανισμός της Νομαρχίας Λάρισας, έχοντας σαν βασικό σκοπό τον συντονισμό της δράσης  στον πολιτιστικό τομέα ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα στήριξης πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλο τον Νομό.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος είχε συνάντηση με όλους τους πολιτιστικούς φορείς (Συλλόγους, Πολιτιστικούς Οργανισμούς Δήμων) της περιοχής μας στα Αμπελάκια, όπου συζητήθηκαν θέματα, υποβλήθηκαν ερωτήσεις δόθηκαν απαντήσεις. Ζήτησε καλύτερο συντονισμό των εκδηλώσεων, οι οποίες πολλές φορές συμπίπτουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τις παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Γόννων κ. Αδάμος Καραμπίνας και ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Θωμάς Τσιαπλές.

«Τι ’χες Γιάννη μ’, τι ’χα πάντα»

Σκουπίδια πετούσαμε, σκουπίδια πετάμε. Τι και αν εμείς γράφουμε σχεδόν σε κάθε φύλλο της εφημερίδας μας, ότι πρέπει να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον, το χωριό μας… Τι και αν ο δημοτική αρχή  προσπαθεί. Εμείς συνεχίζουμε το ίδιο το βιολί. Εμείς τα γράφουμε εμείς τα διαβάζουμε.

Πέρυσι η δημοτική αρχή καθάρισε τα σημεία όπου συνήθως πετάμε τα σκουπίδια (Καταβόθρα, Καραβίδα, δίπλα από τον κεντρικό δρόμο), δυστυχώς και πάλι αρχίσαμε να πετάμε τα σκουπίδια μας και πάλι στα ίδια σημεία.

Εμείς για μια ακόμη φορά κάνουμε έκκληση στους αγαπητούς μας πατριώτες να πετούν τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων και όχι όπου μας βολεύει. Πολλές φορές γινόμαστε οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες, βλέποντας πατριώτες να πετούν τα σκουπίδια, στην διαδρομή προς τους Γόννους, στην Καταβόθρα κλπ. Την άλλη φορά που θα τους συναντήσουμε να πετούν σκουπίδια θα τους φωτογραφήσουμε και οι φωτογραφίες θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα, ίσως έτσι συμμορφωθούμε.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ