ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ 1

Ευχές
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται στους απανταχού Καλλιπευκιώτες και φίλους
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
Συμμετέχει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο νεώτερος, και η Στελίνα Κονιτοπούλου.
Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας, με την ευκαιρία του νέου έτους, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο κέντρο «Βερσαλλίες» της Λάρισας το Σάββατο 29-1-2004. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και η Στελίνα Κονιτοπούλου θα μας χαρίσουν μια πολύ ωραία βραδιά.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου και η διεύθυνση του κέντρου εγγυώνται για την επιτυχία της εκδήλωσης. Να είμαστε και φέτος όλοι εκεί, όπως και κάθε χρόνο.

Παγκόσμιος Σεισμός
Με παγκόσμιο σεισμό και τεράστια οικολογική καταστροφή έφυγε το 2004. Το γεγονός συνέβη τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (26-12-04). Καταγράφτηκε από όλα τα σεισμολογικά ινστιτούτα και είχε μέγεθος 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό του ήταν η περιοχή της Ινδονησίας. Τα θύματα υπολογίζεται να φτάσουν τις 200.000 χιλιάδες και ανάμεσά τους πολλοί ευρωπαίοι που έκαναν εκεί τις διακοπές τους.

NEOΣ ΔΑΣΑΡΧΗΣ – Ο Γεώργιος Παράσχος
Αλλαγές είχαμε στο δασαρχείο Λάρισας. Νέος δασάρχης, τοποθετήθηκε ο κ. Γεώργιος Παράσχος. Ευχόμαστε στο νέο δασάρχη μας, καλή επιτυχία στη νέα του θέση. Να θυμίσουμε πως ο Γιώργος Παράσχος, είναι γαμπρός (της Καλλιπεύκης) του πατριώτη μας Θανάση Οικονόμου.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε και φέτος η 28η Οκτωβρίου στο χωριό μας παρουσία των λιγοστών κατοίκων και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι απάγγειλαν ποιήματα. Το στεφάνι του Συλλόγου κατέθεσε, Ο Γιάννης Μασούρας

Η ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ
Τώρα που το χωριό μας βρίσκεται στα δύσκολα χρόνια και τα γηρατειά είναι περισσότερα από τα νιάτα, τώρα που έμειναν λίγοι κάτοικοι, είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιος ένα τεχνίτη για να κάνει τη δουλειά του. Το ίδιο συμβαίνει και με το κόψιμο τον καυσόξυλων. Ο μόνος που κάνει αυτή τη δουλεία είναι ο Τριαντάφυλλος Μιχαντάς και επειδή τα ξύλα δίνονται όλα μαζί μέσα στο φθινόπωρο, όλοι οι κάτοικοι θέλουν να τα κόψουν γρήγορα και να τα τακτοποιήσουν γιατί το κρύο κάνει νωρίς την παρουσία του. Ο Τριαντάφυλλος λοιπόν, είναι αδύνατο να προλάβει όλους. Οι πλέον βιαστικοί φέρνουν από την Καρυά πριονοκορδέλα για να προφτάσουν. Αλλά τη να κάνουν αφού τα χωριά μας ρήμαξαν από νιάτα και κατοίκους.

xila
Στη φωτογραφία ο Τριαντάφυλος Μιχαντάς με τον Σαλτίδη Κώστα, εγγονό του Κώστα Σιώκου (Κατσιαούνη).

Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ
Λιγότερα καυσόξυλα δόθηκαν φέτος στο χωριό μας και τούτο γιατί υπάρχει έλλειψη. Το δάσος έχει υλοτομηθεί πολλές φορές και έτσι τα μεγάλα δένδρα που έδιναν τα καυσόξυλα έχουν λιγοστέψει. Στους μόνιμους κατοίκους δόθηκαν δέκα κυβικά ενώ σους υπόλοιπους που μένουν κατά διαστήματα στο χωριό τέσσερα.

ΛΥΚΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ
Ανάστατοι είναι οι κτηνοτρόφοι του χωριού μας, αλλά και των Γόννων ,από την εμφάνιση λύκων οι οποίοι κατασπαράζουν τα ζωντανά τους.
Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους οι επιδρομές των λύκων ήταν συχνές από τις αρχές του Οκτώβρη και μέχρι τέλους του ιδίου μήνα με αποτέλεσμα να κατασπαράξουν πολλά από τα ζωντανά τους, αγελάδες και γίδια στις θέσεις Γκανί και Καριές. Έχουν κατασπαράξει:
Μια αγελάδα και τέσσερα μοσχάρια του Αστερίου Μούργκα
Τρεις αγελάδες του Μιχάλη Καραμπατή
Πέντε κατσίκες του Αστερίου Μιχαήλ
Τρεις κατσίκες του Γεωργίου Μιχαήλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι τον ίδιο καιρό είχαμε ζημιές και πάλι στην ίδια περιοχή, αλλά μικρότερες.

ΓΕΜΙΣΑΝ ΑΠΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
Τα δυο τελευταία χρόνια είναι γεγονός ότι οι ναοί του χωριού μας γέμισαν από αγιογραφίες. Ιδιαίτερα οι άγιοι Απόστολοι και ο άγιος Θεόδωρος. Και αυτό χάρη στις προσπάθειες της εκκλησιαστικής επιτροπής και της μεγάλες προσφορές και τάματα πολλών Καλλιπευκιωτών. Έτσι αυτή την στιγμή οι δύο αυτοί ναοί εσωτερικά τουλάχιστον, έχουν αλλάξει ριζικά και ευχαριστιέται το μάτι του κάθε πιστού μπαίνοντας μέσα. Εδώ πρέπει να συμπληρώσουμε και να ενημερώσουμε και όσους δεν γνωρίζουν ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι ο ναός του αγίου Θεοδώρου έχει καινούργιο δάπεδο πάνω στα παλαιά πλακάκια περάστηκαν καινούργια χρώματος μπεζ – κεραμιδί. Για τις αγιογραφίες των ναών θα έχουμε αφιέρωμα στο επόμενο φύλλο.

ΑΓΩΓΟΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ
Καλώδια οπτικών ινών «άπλωσε» η VODAFON από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα για να υποστηρίξει της κεραίες κινητής τηλεφωνίας του δικτύου της. Στην περιοχή μας τα καλώδια τοποθετήθηκαν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, στην άκρη του δρόμου και ακολούθησαν τη διαδρομή Λεπτοκαρυά, Καρυά, Καλλιπεύκη, Γόννοι, Μακρυχώρι.

vodafon1 vodafon2

Στο δρόμο Καλλιπέυκης – Γόννων και Γόννων Παραποτάμου

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ