ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

  1. Ολοκληρώθηκε σχεδόν το έργο του συλλόγου μας με πέτρινη περίφραξη στη «Μπίμπω«, τη μικρή βρυσούλα ανάμεσα στου Θεοδοσίου και Γκαζγκάνη. Ένα αρκετά μεγάλο πάρκο διαμορφώνεται με όμορφη βρύση, που θα έχει νερό από τη «Ναμίλη» και σύντομα θα τοποθετηθούν ξύλινες κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους. Ο Σύλλογός συνεχίζοντας τις εξωραϊστικές προσπάθειες κατασκευάζει ήδη νέα βρύση, εκεί όπου ήταν το παλιό και μικρό «βρυσούλι της Φράγκως».

mpimpo

  1. Ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί σύντομα -όπως μας διαβεβαίωσε δημόσια ο δήμαρχός μας κ. Τόλιος στο χαιρετισμό του στο Αντάμωμα των Καλλιπευκιωτών (11-8-01)- το έργο «μεταφορά νερού από το Νεράκι«, το οποίο θα λύσει τα προβλήματα ύδρευσης που παρουσιάζονται στο χωριό μας το καλοκαίρι. Για το έργο αυτό, υπάρχει και σχόλιο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στις 29 Ιουλίου 2001, το οποίο βεβαιώνει την θετική εξέλιξη του έργου.

neraki

  1. Συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίας στο νέο εκκλησάκι της Αγίας Ανάληψης και πιθανότατα πριν έρθει ο χειμώνας θα είναι και σοβατισμένο. Το εκκλησάκι αυτό χτίζεται μπροστά – μπροστά στην Αγία Ανάληψη (Τσιούκλα) για να φαίνεται από το χωριό. Το παλιό θα παραμείνει όπως είναι.

analipsi

  1. Το χωριό μας επισκέφτηκε στις 22 Ιουνίου ο βουλευτής του νομού μας και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κατσαρός, ο οποίος συζήτησε με ρους παρευρισκόμενους διάφορα προβλήματα της περιοχής. Δήλωσε και ο κ. Κατσαρός (όπως και ο κ. Χατζημιχάλης πριν μερικούς μήνες) ότι αγωνίζεται και αυτός για την επαναλειτουργία της «λίμνης» της Καλλιπεύκης. Παρόντες στη συνάντηση αυτή ήταν ο δήμαρχός μας κ. Τόλιος, ο αντιδήμαρχός μας κ. Καραμπίνας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Οικονόμου, το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας κ. Παπαϊωάννου και αρκετοί καλλιπευκιώτες.

katsaros

  1. Το κατασκηνωτικό κέντρο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» επισκέφθηκαν στις 28 Ιουλίου μέλη του Ελληνογαλικού συλλόγου με επικεφαλής το βοηθό Νομάρχη κ. Καραμπάτσα και συναντήθηκαν με τους προσκόπους από τη Γαλλία (70 άτομα) με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις και τους προσέφεραν λεύκωμα για τον Όλυμπο και φυλλάδια στη γαλλική για τη Λάρισα.

karampatsas

  1. Έγινε διάνοιξη του χώρου στην Αγία Παρασκευή την 1η Αυγούστου (ανάμεσα εκκλησίας και νεκροταφείου) με μηχάνημα του δήμου και με την επιτήρηση του αντιδημάρχου κ. Καραμπίνα. Πολύ καλή η προσπάθεια και ακολουθεί βελτίωση, η οποία μάλλον θα γίνει σύντομα αφού ο πέριξ της εκκλησίας χώρος έχει οριοθετηθεί και έχουν τοποθετηθεί κράσπεδα.

 ag parask karam

  1. Επίσκεψη του Μητροπολίτη στην Καλλιπεύκη. Στις 2 Αυγούστου 2001 το απόγευμα, ο Μητροπολίτης Λάρισας κος Ιγνάτιος επισκέφθηκε την Καλλιπεύκη και χοροστάτησε στην παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Κατά τη διάρκεια της παράκλησης, χειροτόνησε τον παπα-Στέργιο Τσικρικά οικονόμο και του έδωσε, θα λέγαμε, την άδεια να εξομολογεί. Μετά την παράκληση ο Μητροπολίτης με τη συνοδεία του κάθισαν στην πλατεία όπου η εκκλησιαστική επιτροπή τους κέρασε αναψυκτικά και καφέδες. Στην παράκληση όσο και στον καφέ παραβρέθηκε και ο Δήμαρχός μας. Θέλουμε να συγχαρούμε τον παπα-Στέργιο, όχι για το ότι από τώρα και πέρα θα μπορεί να εξομολογεί, αλλά γιατί πατάει στη γη και ομολόγησε ότι για εξομολογητές είναι άλλοι πιο ικανοί και άξιοι από αυτόν. ’λλοι που γνωρίζουν από Θεολογία και Γράμματα. Μπράβο παπα-Στέργιο για την ταπεινότητά σου και για το «γνώθι σ’ αυτόν».
  2. ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ
    Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2002 θα πραγματοποιηθεί ο χορός μας στο κέντρο “ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ”. Στο κέντρο θα εμφανίζεται η γνωστή τραγουδίστρια Βίκυ Μοσχολιού.
  3. Πέτυχαν σε Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι.
    Α.Ε.Ι.
    1. Γεροκώστας Θωμάς (γιος της Ελένης Μασούρα): Οργάνωση και Διοίκηση Επιχ/σεων Μακεδονίας Θεσ/νίκης.
    2. Πετρινίτη Βασιλική (κόρη Μαρίας Μπούτσικα): Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Θεσ/νίκης.
    3. Παπαδόντα Μαρία: Βιοχημίας και Βιοτεχνολογίας Θεσσαλίας.
    4. Σαμαρά Καλιόπη (κόρη Βούλας Καραμπατή): Πολιτικών Μηχανικών Θράκης.
    5. Παπαγιαννούλης Ιωάννης: Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Θράκης.
    6. Γκαραφλή Ματίνα: Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
    Τ.Ε.Ι.
    1. Τσιούγκος Βασίλειος: Δασοπονία Καρδίτσης ΤΕ.Ι. Λάρισας.
    2. Παπαϊωάννου Δημήτριος: Διοίκηση Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι. Λάρισας.
    3. Γκαραφλής Απόστολος: Πληροφο-ρικής και Επικοινωνίας Τ.Ε.Ι. Σερρών.
    4. Γκαγκανάσιου Μαρία: Ιατρικών Εργαστηρίων Τ.Ε.Ι. Λάρισας.
    ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
    Γκούμας Αστέριος: Σχολή Αστυφυλάκων.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ