ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ 2

ΑΔΙΑΘΕΤΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ
Σε απόγνωση βρίσκονται οι γεωργοί του χωριού μας. Ολόκληρη η παραγωγή της πατάτας, εκατοντάδες τόνοι, βρίσκονται στην αποθήκες αφού ζήτηση δεν υπήρξε από τους εμπόρους. Η τιμή των εννιά (9) λεπτών την οποία έδωσαν οι έμποροι στους πατατοπαραγωγούς, πέρα του ότι δεν κάλυπτε τα έξοδα είναι και «προσβλητική» ως πρόταση. Ας μην απελπίζονται, οι πατριώτες μας, κι ας κάνουν υπομονή. Πάντα υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο. Το πρόβλημα στη γεωργία δεν είναι μόνο δικό τους. Είναι πολλών παραγωγών σε όλη την Ελλάδα.

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου Κορινθίας «Οι φίλοι της Ζωής», Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας με στόχο να ευαισθητοποιηθούν, να ενδιαφερθούν να μάθουν για την εθελοντική αιμοδοσία περισσότεροι συνάνθρωποί μας ώστε να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.
Στην πρωτοβουλία αυτή, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιμοδοτών, συμμετείχε και ο Σύλλογος Αιμοδοτών Αμπελώνα η «ΕΛΠΙΔΑ», ο οποίος παρέλαβε την Φλόγα της Αγάπης και Ζωής από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Φαρσάλων, και ύστερα από μια διανυκτέρευση στον Αμπελώνα, συνέχισε τη λαμπαδηδρομία για να την παραδώσει στον αντίστοιχο Σύλλογο Αιμοδοτών του Νέου Παντελεήμονα.
Την Φλόγα της Αγάπης και Ζωής, η οποία συνοδευότανε σε όλη την διαδρομή από περιπολικά της Τροχαίας υποδέχτηκε στα Τέμπη, ο πρόεδρος του Συλλόγου μας και της Τράπεζας Αίματος (ΜΕΣΑΚ) Θωμάς Τσιαπλές, καθώς και κάτοικοι των γύρω χωριών. Ο Θ. Τσιαπλές, συνόδευσε την φλόγα και την παρέδωσε στο Σύλλογο Αιμοδοτών Νέου Παντελεήμονα, για να συνεχίσει το ταξίδι της και να τερματίσει στο ακριτικό νησί της Κω στα Δωδεκάνησα.

marathonios marathonios1

Διακρίνεται και στις δυο φωτογραφίες ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Θ. Τσιαπλές

ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Στον Αμπελώνα βρέθηκε το χορευτικό μας συγκρότημα προσκεκλημένο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αμπελώνας στη γιορτή κρασιού. Μια βραδιά γεμάτη παράδοση και πολιτισμό προσέφεραν τα πέντε χορευτικά συγκροτήματα.
Η εμφάνιση του χορευτικού μας συγκροτήματος ήταν πολύ καλή και χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους. Τα παιδιά του χορευτικού συνόδευσαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Θωμάς Τσιαπλές, ο ταμίας Αναστάσιος Πατούλιας, η δασκάλα του χορού Ματίνα Γκουντουβά, καθώς και αρκετοί γονείς των παιδιών.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ – Τριήμερες εκδηλώσεις στους Γόννους
Εκδηλώσεις για τους «δρόμους της ελιάς» πραγματοποιήθηκαν από τους φορείς των Γόννων, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ελιά σύμβολο ειρήνης, γονιμότητας αγνότητας και ευημερίας εδώ και πολλά χρόνια, ενώνει λαούς και πολιτισμούς, στέλνει μηνύματα ελπίδας και ειρηνικής συνύπαρξης.
Τις εκδηλώσεις πραγματοποίησαν οι:
1.      Δήμος Γόννων
2.      Αγροτικός Συνεταιρισμός Γόννων
3.      Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γόννων
4.      Μορφωτικός Σύλλογος – Λαογραφικό Μουσείο
Οι εκδηλώσεις είχαν και συμβολικό χαρακτήρα για ολόκληρη την περιοχή η οποία χτυπήθηκε από τον παγετό το 2001, αλλά «ξαναγεννήθηκε» χάρη στη δουλειά των κατοίκων και στη βοήθεια της πολιτείας και έτσι οι ελαιώνες έχουν σχεδόν ξαναγίνει και πάλι.

gonnoi1 gonnoi2

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
Μάστιγα πάνε να γίνουν οι κλεψιές στο χωριό μας. Οι κλέφτες οι οποίοι είναι κτηνοτρόφοι δρουν ανενόχλητοι τα βράδια, χωρίς να αντιλαμβάνεται κανείς την παρουσία τους αφαιρούν τροφές από τους στάβλους των συναδέλφων τους, οι οποίοι βρίσκονται έξω από το χωριό.
Κλέψανε ακόμη και κότες (μας γυρίσανε πολλά χρόνια πίσω) μέσα από το χωριό. Ξεπάτωσαν και φασόλια τα οποία ήταν έτοιμα για μάζεμα, οι φασολιές βρέθηκαν στην Ραψινιώστρατα, μαζεμένες.
Ύστερα από έφοδο της αστυνομίας σε αρκετούς στάβλους οι κλεψιές σταμάτησαν, ευχόμαστε οι «γνωστοί και μη εξαιρετέοι» πατριώτες μας να έβαλαν μυαλό.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
Κάνουμε γνωστό στους πατριώτες και φίλους της Κατερίνης και ειδικότερα της Καλλιθέας και Περίστασης ότι επιστρέφουν αρκετές εφημερίδες.
Παρακαλούμε όσοι δεν παίρνουν εφημερίδα να μας στείλουν την διεύθυνσή τους γράφοντας οδό και αριθμό.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ