ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΟΥ

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και με την παρουσία πλήθος πιστών, αλλά και με την λαμπρότητα και επισημότητα που αρμόζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις γιορτάσθηκαν τα 100 χρόνια από την ανέγερση του ιερού ναού, ημέρα της εορτής του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στις 8 Φεβρουαρίου 2007.

Το απόγευμα της Τετάρτης  εψάλη ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του πατέρα Βησσαρίωνα. Το πρωί της  Πέμπτης εψάλη ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των Καλλιπευκιωτών. Ακόμη  η εκκλησιαστική επιτροπή προσέφερε σε όλους τους πατριώτες μας που ήταν στα καταστήματα  μετά το τέλος της εκκλησίας καφέ.

Τα συγχαρητήριά μας στον πατέρα Βησσαρίωνα και στην εκκλησιαστική επιτροπή. Ευχόμαστε ο Άγιος Θεόδωρος να δίνει αγάπη, υγεία, σε όλους τους Καλλιπευκιώτες και όχι μόνο.

 

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Μεγάλη  επιτυχία σημείωσε και φέτος ο ετήσιος χορός μας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13-1-2007 στο κέντρο «Ακρόπολις» στο Αμπελώνα. Δεκάδες Καλλιπευκιώτες και φίλοι του χωριού μας με τις οικογένειές τους  γέμισαν την αίθουσα, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την αγάπη για το Σύλλογό μας, αλλά και την εμπιστοσύνη στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το άριστο περιβάλλον, η καλή εξυπηρέτηση του κέντρου, η παρουσία της μεγάλης τραγουδίστριας κ. Παγώνας Αθανασίου, συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία, (η μεγαλύτερη προσέλευση της τελευταίας δεκαετίας) και βοήθησαν ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Ήταν μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό αλλά και ευκαιρία για συνάντηση των πατριωτών  μας.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Θωμάς Τσιαπλές, αφού συνεχάρη την νέα δημοτική αρχή, ευχαρίστησε όλους  τους πατριώτες που στηρίζουν τον Σύλλογο και αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της χρονιάς που μας πέρασε, αλλά ανακοίνωσε και την διοργάνωση του 3 Φεστιβάλ αφήγησης το καλοκαίρι στις 23 Ιουνίου και πάλι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τα δώρα ήταν προσφορά του Συλλόγου αλλά και φίλων, τους οποίους ευκαι χαριστούμε.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους, πατέρας Βησσαρίωνας, ο αντιδήμαρχος του δήμου μας κ. Αδάμος Καραμπίνας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χρήστος Οικονόμου, ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Καραναστάσης, ο ιδρυτής του λαογραφικού μουσείου Γόννων κ. Βασίλης Καραβιδές, ο υποδιοικητής της τροχαίας Μπάμπης Ψιψιλής, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Δομενικιωτών Δημήτρης Κονιατσιώτης και ο πολιτευτής Φίλιππος Σαχινίδης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας και ειδικότερα αυτούς που ξεκίνησαν και ήρθαν από το χωριό μας και δεν ήταν λίγοι αλλά και τον Τάσο Κομνηνό ο οποίος ήρθε από την Στυλίδα.

055_xoros

054_xoros

053_xoros

052_xoros

051_xoros

044_xoros

043_xoros_orx

041_xoros

042_xoros

 

 

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΙΩΤΩΝ

ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Θεσμός πλέον έγινε ο χορός των Καλλιπευκιωτών του νομού Πιερίας. Έτσι και φέτος στις 27 Ιανουαρίου του 2007 πραγματοποιήθηκε ο χορός στην Καλλιθέα και στο κέντρο «Το Κουτούκι του Νικόλα» σ’ ένα διαφορετικό περιβάλλον, με πολύ καλή εξυπηρέτηση. Το διαφορετικό περιβάλλον η πολύ καλή εξυπηρέτηση, δημοτική μας ορχήστρα, συνέβαλαν ώστε να σημειώσει επιτυχία ο χορός και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Χαιρετισμό στους πατριώτες μας απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου μας, Θωμάς Τσιαπλές, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, επανέλαβε την ανάγκη ενημέρωσης του συλλόγου μας και της εφημερίδας μας από τους εκεί πατριώτες μας. Επίσης αναφέρθηκε στην εφημερίδα του Συλλόγου η οποία αποστέλλεται σε όλους, αλλά δυστυχώς δεν φθάνει στα σπίτια πατριωτών μας και εξήγησε ότι δεν είναι εύθηνη του Δ.Σ. αφού αποστέλλεται κανονικά.

Η βραδιά πέρασε με πολύ κέφι και χορό το οποίο κράτησε μέχρι το πρωί. Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Πιερίας κ. Κώστας Κεραμιδιώτης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας και ειδικά τον Αποστόλη Μασούρα και τον Θωμά Μπούτσικα, οι οποίοι ανέλαβαν και της ενημέρωση των πατριωτών μας στην Πιερία.

 

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών  που ανέδειξαν νικητή τον συνδυασμό ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, του Αναστασίου Τόλιου και με βάση τους σταυρούς που έλαβαν οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού, η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι οι εξής:

Δήμαρχος: Αναστάσιος Τόλιος

Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Από τον συνδυασμό Νέα Δημοτική Κίνηση

  1. Κωνσταντίνος Γουγουλιάς
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης
  3. Αδάμος Καραμπίνας
  4. Χρήστος Καρκατσέλιος
  5. Δημήτριος Μουχτής
  6. Γεώργιος Μπασδέκης
  7. Γεώργιος Μπανιώρας

Από τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

  1. Δημεράς Δημήτριος
  2. Αναστάσιος Καραδούκας
  3. Αναστάσιος Τσιλιμίγκας

Από τον συνδυασμό Γόνιμη Πορεία

  1. Χρήστος Καραναστάσης
  2. Θωμάς Τσιαπλές

Πρόεδρος δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Θωμάς Τζέκας και αντιδήμαρχοι ορίσθηκαν οι:

Αδάμος Καραμπίνας (πατριώτης μας) και ο Κωνσταντίνος Γουγουλιάς.

Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου για την Καλλιπεύκη εκλέχτηκε ο Χρήστος Οικονόμου του Ιωάννου και για την Ιτιά ο Ιωάννης Ζιώγας, τους ευχόμαστε καλά επιτυχία στο έργο τους.

 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Για να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες των Γόννων, ο Δήμος οργάνωσε εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα.

Η δημοτική ορχήστρα τα χορευτικά συγκροτήματα διασκέδασαν τους επισκέπτες και τους κατοίκους. Προσφέρθηκε φασολάδα, την οποία ετοίμασαν οι γυναίκες του συνεταιρισμού.

 047_gonnoi1

046_gonnoi2

Ούτε και φέτος άναψε φωτιά στο χωριό μας. Δυστυχώς αλλάξανε οι καιροί.  Ούτε καρναβάλια δεν υπήρχαν. Ευτυχώς που ντύθηκαν μερικά παιδάκια και έτσι φάνηκε ότι ήταν απόκριες.

 

 Δημοπρατήθηκαν
 η ανάπλαση της Πατωμένης
 και η κατασκευή του δρόμου Αλώνια - Ξενώνας Ασκουρίς

 Δύο έργα δημοπρατήθηκαν και θα κατασκευασθούν στο επόμενο διάστημα, η ανάπλαση της Πατωμένης και ο δρόμος Αλώνια προς τα περιβόλια. Τα δύο έργα θα δώσουν νέα πνοή στο χωριό μας, μιας η Πατωμένη η οποία είναι το σημείο αναφοράς του χωριού μας δέχεται πάρα πολλούς επισκέπτες,  αλλά  και η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αλώνια – Ξενοδοχείο Ασκουρίς θα βοηθήσει την αναπτυσσόμενη αυτή περιοχή, όπου υπάρχουν ήδη σπίτια τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα της βατότητας αλλά και καινούργια σπίτια τα οποία κατασκευάζονται.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ