ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ

Πολύς ήταν ο κόσμος που επισκέφτηκε την πρωτομαγιά την Καλλιπεύκη και συγκεκριμένα τον υπέροχο δασικό χώρο της Πατωμένης. Πιθανότατα έφτανε τις τρεις χιλιάδες και τα αυτοκίνητα να ξεπερνούσαν τα εφτακόσια.
Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν τους εκδρομείς, αφού ουσιαστικά ήταν η πρώτη μέρα που επέτρεπε εξορμήσεις μια και ο καιρός μέχρι το μεγάλο Σάββατο δεν επέτρεπε εκδρομές.
Οι καπνοί από τις φωτιές δημιούργησαν ολόκληρο σύννεφο. Οι σούβλες γύριζαν μέχρι αργά και ο κόσμος παρέμεινε μέχρι και μετά τη δύση του ήλιου.
Οι φωτογραφίες, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

patomeni1

patomeni3

patomeni4

patomeni5

patomeni6

patomeni7

Αγία Τριάδα

Με την παρουσία τριών ιερέων και πλήθος κόσμου γιορτάστηκε και φέτος η μέρα του Αγίου Πνεύματος, στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας στην ομώνυμη περιοχή.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και στη συνέχεια την αρτοκλασία που τελέστηκε στο ύπαιθρο (και μάλιστα στη σκιά από τις τεράστιες οξιές). Οι περισσότεροι συνδύασαν τη γιορτή με εκδρομή στην εξοχή και έμειναν μέχρι αργά το βράδυ. Οι πατριώτες μας μουσικοί έστησαν τα όργανα και η μέρα πέρασε για αρκετούς αν πανηγύρι.

agiatriada
Διακρίνονται οι τρεις ιερείς, ο Δήμαρχος κ. Χ. Καρανατάσης και ο Πρόεδρος του ΜΕΣΑΚ Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ κ. Θ. Τσιαπλές

Η πόρτα της Εκκλησίας

Αντικαταστάθηκε η πόστα του ναού του Αγίου Θεοδώρου με μια πανέμορφη και καλοδουλεμένη και σκαλιστή ξύλινη, φτιαγμένη από τεχνίτες με μεράκι (από την Καλαμπάκα). Η καινούρια πόρτα δένει άριστα και με το ναό και με το περιβάλλον γενικότερα. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην εκκλησιαστική Επιτροπή.

porta

ΣΕΙΣΜΟΣ

Σεισμός 5,8 ρίχτερ έγινε στην περιοχή μας στις 9-6-03 και στις 10.07 το πρωί, ευτυχώς χωρίς θύματα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στους Γόννους όπου προξένησε και τις μεγαλύτερες ζημίες. Αρκετά σπίτια (παλιά) κατέρρευσαν και πολλά κρίθηκαν ακατάλληλα για κατοικία. Σε 172 ανέρχονται στο δήμο μας τα ακατάλληλα, με την κρίση της πρωτοβάθμιας επιτροπής. Η δευτεροβάθμια κάνει τους ελέγχους αυτές τις μέρες και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε μερικές μέρες. Υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα ο δήμος μας να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα θετικό από όλους. Ακατάλληλο κρίθηκε και το Δημοτικό Σχολείο των Γόννων, που βλέπετε και στη φωτογραφία.

DSGonnon
Το Δημοτικό Σχολείο Γόννων, που κρίθηκε ακατάλληλο

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ