Πανελλήνιος Όμιλος Αφήγησης

Η πρώτη δραστηριότητα του Π.Ο.Φ.Α., του Πανελλήνιου Ομίλου Αφήγησης, που ιδρύθηκε στην Καλλιπεύκη, στο 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης, ήταν στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου που έγινε στις 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Πρώτη φωτογραφία όπου χαιρετίζει η T. Τσιλιμένη.

Pofa

Pofa1

 

Η Δεύτερη δραστηριότητα ήταν στο Πανεπιστήμιο Βόλου, στις 23 Ιουνίου 2006, όπου έγιναν η αρχαιρεσίες και η προσωρινή διοικούσα επιτροπή παρέδωσε στο για μια διετία Δ.Σ. του οποίου ο υπογράφων είναι ο αντιπρόεδρος. Δεύτερη φωτογραφία κατά τη διαδικασία των εκλογών διακρίνονται οι: Τ. Τσιλιμένη και Θ. Τσιαπλές.

 

 

Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών – Γιορτή Παραμυθιών

 Είναι ο πολιτιστικός φορέας που ιδρύθηκε φέτος και είχε φέτος την ευθύνη για την 4η Γιορτή Παραμυθιών Κέας (Τζιας) και για τη γιορτή παραμυθιών Βέροιας. Η 4η Γιορτή Παραμυθιών εξελίχτηκε στην Κέα από 7 μέχρι 16 Ιουλίου και περιελάμβανε αφηγήσεις, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις, δημιουργική απασχόληση για παιδιά (θεατρικό παιγνίδι, κατασκευές κλπ). Οι δραστηριότητες έγιναν σε ολόκληρη σχεδόν την Κέα. Σε πάρκα, πλατείες, δρόμους, αυλές, πέτρινα μονοπάτια, σε παλιό ορυχείο, αμμουδιές και παραλίες και γενικότερα σε ότι διαφορετικό και ενδιαφέρον έχει η Κέα. Πρωί, απόγευμα, βράδυ και μετά τα μεσάνυχτα.

Η Γιορτή Παραμυθιών Βέροιας, έγινε στο Αρχοντικό Σαράφογλου (παλιό αρχοντικό του περασμένου αιώνα που προορίζεται για λαογραφικό μουσείο), από 1 μέχρι 3 Αυγούστου, με αφηγήσεις, μουσικά δρώμενα και δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

Η επιτυχία και των δυο εκδηλώσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο υπογράφων, εκτός από το οργανωτικό μέρος, συμμετείχε και με έκθεση φωτογραφίας (τρία θέματα: Κέα, Καλλιπεύκη και 3η Γιορτή Παραμυθιών), αποκομίζοντας πολλές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

032_Kea

 

Η φωτογραφία είναι από το κλείσιμο της 4ης Γιορτής Παραμυθιών, όπου διακρίνεται ο νεότερος συμμετέχων αφηγητής (6 ετών), (λαϊκή παραδοσιακή μουσική, παραδοσιακοί χοροί, ελεύθερες αφηγήσεις, έκθεση και λαϊκό γλέντι ήταν το περιεχόμενο της μέρας) και στο βάθος φωτογραφίες από την έκθεση του υπογράφοντος (θέμα: Καλλιπεύκη).

Παναγιώτης Παπαϊωάννου

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ