Στα μαύρα ντύθηκε και πάλι η Καλλιπεύκη

Στα μαύρα ντύθηκε για μια ακόμη φορά το χωριό μας. Μέσα σε ένα μήνα σχεδόν έχασε άλλους τρεις νέους ανθρώπους και γι’ αυτό πάλι μαυροφόρεσε. Η καρδιές μας και πάλι πόνεσαν και έκλαψαν, τα μάτια όλων  μας και ιδιαίτερα των συγγενών αυτών των νέων παλικαριών , στέρεψαν από δάκρια.

Στις 11 Αυγούστου σκοτώθηκε σε τροχαίο κοντά στον Ευαγγελισμό, ο 19 χρόνος στρατιώτης γιος της Μαρίας Γκαβούτσικου, εγγονός του Μανόλη  και της Κούλας Γκαβούτσικου.  Μαζί του χάθηκαν ο πρώτος ξάδελφος  του 27 ετών και μία κοπέλα. Το ατύχημα ήταν τρομερό, αφού το αυτοκίνητα που οδηγούσε ο εξάδελφός του συγκρούστηκε μετωπικά και με μεγάλη ταχύτητα με φορτηγό.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου έφυγε από κοντά μας ο Νίκος Τσιλιμένης, γιος του Γιάννη Τσιλιμμένη σε ηλικία 25 ετών.

Τα παλικάρια αυτά, δεν γνώριζαν τα καλά οι Καλλιπευκιώτες γιατί δεν ανέβαιναν συχνά στο χωριό. Ζούσαν στη Λάρισα. Γνωρίζουμε όμως, τους γονείς και τους παππούδες τους. Τους βλέπουμε καθημερινά, ζούμε μαζί τους, νιώθουμε τον πόνο τους, το παράπονο τους και το βαρύ καημό τους. Μαζί τους πονούμε και εμείς και τους νιώθουμε.

 

042_tsilimenis 040_kalousis

Καλούσης Τάσος – Τσιλιμένης Νίκος

 

Και ερχόμαστε στο τρίτο τραγικό ατύχημα. Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις επτά περίπου και μισή το πρωί, σκοτώθηκε σε τροχαίο ένα άλλο παλικάρι 51 ετών. Ο Τάσος Καλούσης ( Γκουγκουνέλας), γιος του μακαρίτη μπάρμπα Στέργιου. Αλλά και ποιος δεν γνώριζε αυτό το παλικάρι; Το γνώριζε όλος ο κόσμος σε Λάρισα και Πιερία κι ακόμα μακρύτερα. Αυτό το παλικάρι  την ημέρα αυτή, Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007, ξεκίνησε από το σπίτι του στον Παντελεήμονα για την δουλειά του, όπως έκανε κάθε μέρα για τον Παραπόταμο. Ο χάρος, όμως, του την είχε στημένη λίγο πριν την διασταύρωση του Πλαταμώνα. Ένα γαϊδούρι βγήκε πρωί – πρωί στην Εθνική Οδό (ο Θεός να την κάνει) το χτύπησε μια νταλίκα την ώρα που διέσχιζε τον δρόμο. Εκείνη την στιγμή περνούσε ο Τάσος. Πήγε να το αποφύγει, αλλά το αγροτικό αυτοκίνητό του ξέφυγε από την πορεία, έφερε τούμπες με το τραγικό αυτό αποτέλεσμα.

Ο Τάσος ήταν πολύ καλός φίλος και συνεργάτης του  Μορφωτικού Συλλόγου. Ο Τάσος ήταν φιλότιμος, εργατικός μερακλής και γλεντζές. Πολλά παιδιά  του χωριού μας εργαζόταν στην επιχείρησή του, που είχαν στον Παραπόταμο αλλά και στην Αιγάνη μαζί με τον Στέργιο Τσιούρβα. Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε την Κυριακή, την ημέρα των βουλευτικών εκλογών, στον Παντελεήμονα και η ταφή του στη γη  που τον γέννησε και την λάτρεψε στην Καλλιπεύκη. Ίσως στα ιστορικά του χωριού μας, δεν ξανάγινε τόσο μεγάλη κηδεία. Εκατοντάδες γνωστοί, φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς ήρθαν να τιμήσουν για τελευταία φορά τον Τάσο, που άφησε πίσω του  την γυναίκα του Άννα και τον μονάκριβο 11χρονο γιο του Αστέριο, τους συγγενείς του και όλους εμάς που τον αγαπούσαμε.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού μας, εκφράζει στις τρεις πονεμένες οικογένειες και στους συγγενείς τους, τα πιο βαθιά, τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια. Ήταν δικά μας παιδιά, δικοί μας φίλοι και συχωριανοί. Αιωνία σας η μνήμη. Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές σας και ελαφρύ το χώμα που σας σκέπασε. Η παρουσία σας πολύ θα μας λείψει, και ας παρακαλέσουμε το Θεό να μην επιτρέψει να ξανασυμβούν παρόμοια πράγματα.

Σημείωση: Για όσους δεν γνωρίζουν ο Τάσος Καλούσης  ζούσε με την οικογένειά του στον Παντελεήμονα και είχε δύο επιχειρήσεις  σκυροδέματος, μια στην Αιγάνη και μια στον Παραπόταμο όπως και το  αμμορυχείο.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ