Σχόλια (με ναι) και Σχόλια (με όχι) !!!

 

Σχολιάζει ή ερμηνεύει (κατά το δοκούν) φωνογραφίες, στιγμιότυπα ή καταστάσεις,

ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου

 

Στολίδι του Δήμου μας το νέο Δημαρχείο. Ίσως να είναι το καλύτερο, ομορφότερο, λειτουργικότερο κτήριο της περιοχής. Να το χαιρόμαστε και ευχόμαστε να είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί οι «ένοικοί» του. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους «έβαλαν» το χεράκι τους!

dimarxeio

Μ’ αυτό μεγαλώσαμε, γιατρευτήκαμε, ξεγελάσαμε την πείνα μας. Σήμερα το Τσάι του βουνού είναι λιγοστό και δυσεύρετο. Εξαφανίζεται σιγά – σιγά και δεν φταίει η φύση ούτε τα ζώα. Ποιος φταίει; Μα φυσικά εμείς. Κόψε (η χειρότερα ξεπάτωσε) και μάζεψε πριν ανθίσει πώς να ζήσει;

tsai

Η δριστέλα (υδροτριβείο) στο Νεράκι, αντέχει ακόμα και μπορεί και να «πλύνει» όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Για πόσο όμως ακόμη; Ποιος θα φροντίσει γι’ αυτό το λαϊκής κατασκευής αριστούργημα; Δεν αξίζει να διασωθεί; Ως πότε θα «ξεχνάμε» το παρελθόν μας; Ακούει κανείς; Εκεί στο Υπουργείο Πολιτισμού φτάνει η εφημερίδα μας; Αν δεν έχουν ενδιαφέρον (έστω τοπικού χαρακτήρα) κ. Πρωθυπουργέ τέτοια μνημεία τότε τι έχει;

dristela1

Το περίπτερο του χωριού μας χωρίς σχόλια, γιατί είναι πραγματικά το «στολίδι» της πλατείας!

periptero

Τα επιπλέον θετικά του ποδοσφαιρικού αγώνα Νέων – Παλαιμάχων τα βλέπετε στη φωτογραφία. Δεκάδες οι θεατές, που έπιασαν τον ίσκιο και παρακολουθούν το αγώνα. Συγχαρητήρια στο Σύλλογό μας, που έδωσε ένα ακόμα ερέθισμα αλλά και αφορμή σ’ αυτούς τους ανθρώπους να «βγουν» μια βόλτα μέχρι την Καραβίδα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

κ. Δήμαρχε, ο Δήμος έχει από τον νόμο το δικαίωμα να δίνει άδεια για οικοδομές χωρίς οπλισμένο σκυρόδεμα, μέχρι 60 τετραγωνικά μέτρα ανεξάρτητα από το μέγεθος του χωραφιού – οικοπέδου. Έχει επίσης και τη διακριτική ευχέρεια να χαλικοστρώνει δρόμους για να βοηθήσει στην οικοδόμηση. Κι αναρωτιέμαι μήπως έχει και την ηθική τουλάχιστον υποχρέωση να ελέγξει αν τα 60 τετραγωνικά είναι 60 και όχι 115; Αν το χωρίς οπλισμένο σκυρόδεμα ισχύει; Όπως στο κτίσμα της φωτογραφίας; Γνωρίζετε βέβαια πως η διάταξη «χωρίς οπλισμένο σκυρόδεμα» έχει σκοπό να βοηθήσει κάποτε την πολεοδομία στην περίπτωση που η περιοχή, όπου υπάρχει το κτίσμα, πολεοδομηθεί, και όχι μόνο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ναι!!! Συμβαίνουν και αυτά. Ολόκληρη αγελάδα έμεινε άθαφτη. Κανένας δεν την είδε. Κανένας δεν τη μύρισε! Και αφού «έφαγαν» τα σκυλιά και τα όρνια, συνεχίζουν τα σκουλήκια. Δυστυχώς και τα ζώα πεθαίνουν, μα πρέπει και αυτά να θάβονται. Το συγκεκριμένο ζώο ή ότι απόμεινε από αυτό, βρίσκεται στην περιοχή «Σβάρνα». Η φωτογραφία «τραβήχτηκε στις 6 Αυγούστου.

psofimi

«Η τρέλα πάει στα βουνά» και συγκεκριμένα στην πλαγιά βόρεια από το Λιβαδάκι. Κάποιοι «κάτι» έψαχναν κι άνοιξαν δυο λάκκους τεράστιους (ίσαμε 10 κυβικά περίπου) και μάλιστα σε περιοχή δύσκολη. Και κανένας πάλι δεν τους είδε, δεν τους άκουσε!

gourna

Καλαίσθητες πινακίδες έστησε η Vodafone κατά διαστήματα, που δείχνουν το σημείο του αγωγού οπτικών ινών υποστήριξης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που «δένει» τις κεραίες από Θεσσαλονίκη μέχρι Αθήνα για τη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων πέρα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένας «δικός» μας άνθρωπος πλέον, άξιος και «άγιος», ο πατέρας Βησσαρίωνας, που και αυτό το καλοκαίρι εξυπηρέτησε τους κατοίκους του χωριού μας, σε κάθε θρησκευτική δραστηριότητα. Ένας άνθρωπος, που αγαπήθηκε από όλους. Ένας άνθρωπος, που έχει ένα λόγο για όλους. Ένας άνθρωπος, που συμμετέχει σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες του χωριού μας. Ένας αληθινός ΠΑΠΑΣ! Στη φωτογραφία πλαισιώνεται από τους επιτρόπους (Α. Παπαϊωάννου, Κ. Ρημαγμός, Α.Σαλαμπάσης, λείπει ο Κ. Δούκας και τον ψάλτη Κ. Παπαγιαννούλη). Και για όσους δεν το γνωρίζουν ο πατέρας Βησσαρίωνας είναι αρχιμανδρίτης και δάσκαλος.

Αγαπητέ συνάδελφε, καλή σχολική χρονιά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ