1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

Καλλιπεύκη – Πατωμένη, 27-28 Ιουλίου 2002 

Κορυφαία εκδήλωση του καλοκαιριού είναι η «1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (ΦΕΣΤΙΒΑΛ) ΛΑΪΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ». Ένα λαϊκό πανηγύρι, ένα πλήθος ελληνικών χρωμάτων και ήχων, μια συνάντηση παράδοσης και κληρονομιάς και ένα σμίξιμο του χθες και του σήμερα μέσα στο υπέροχο δάσος του Κάτω Ολύμπου, στην ΠΑΤΩΜΕΝΗ. Ένα πανηγύρι με τη συμμετοχή δέκα πέντε πολιτιστικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.
Η δραστηριότητα αυτή, η οποία φιλοδοξούμε να εξελιχθεί σε θεσμό, υποστηρίζεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, το Δήμου μας, το Δασαρχείο και από πολλές επιχειρήσεις και φίλους της Καλλιπεύκης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου θα ανακοινωθεί από τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τα τοπικά κανάλια της τηλεόρασης. Θα τοιχοκολληθούν επίσης και αφίσες σε πολλές πόλεις και χωριά.

Παίρνουν μέρος οι παρακάτω πολιτιστικοί – μορφωτικοί – λαογραφικοί σύλλογοι με τα χορευτικά τους συγκροτήματα:

1 Μ. Ε.Σ.Α.K. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»
2 Πολιτιστικός Σύλλογος Δένδρων «Η ΑΡΓΙΣΣΑ»
3 Μορφωτικός Σύλλογος – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων
4 Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου
5 Μορφωτικός Σύλλογος Πυργετού «ΒΑΪΟΣ ΜΑΛΙΑΡΑΣ»
6 Εύξεινος Λέσχη Βέροιας
7 Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λάρισας «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ»
8 Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης Λάρισας
9 Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο Φαλάνης
10 Μορφωτικός Σύλλογος Βέροιας «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ»

Για τη δραστηριότητα αυτή θα χρειαστούν εθελοντές. Οι εθελοντές θα έχουν συγκεκριμένο ρόλο και ευθύνη καθώς και σημείο αναφοράς. Οι φιλοξενούμενοι για κάθε μια από τις δυο μέρες θα είναι περίπου 250 άτομα (σύνολο 500) και ξεχωριστά οι επισκέπτες φίλοι και συγγενείς των συλλόγων και της Καλλιπεύκης, για τους οποίους δεν μπορούμε να έχουμε εκτίμηση. Παρακαλούνται όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν να το δηλώσουν έγκαιρα σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ