1η ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Ανακοίνωση – Πρόσκληση

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΙΩΤΩΝ
«Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»
26-2-2002
Αριθμ. Πρωτ.: ___

 

 

Καλλιπεύκη Λάρισας
400 04 ΓΟΝΝΟΙ
Email:
http://www.kallipefki.site.gr
Πληροφορίες: Θ. Τσιαπλές
Τηλέφωνα: 0410-660886-554111
ΠΡΟΣ:

Τον Τοπικό Τύπο,
Τοπικά Ραδιόφωνα
και Τοπική Τηλεόραση
ΛΑΡΙΣΑ  

 

ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση – Πρόσκληση
1η Συνάντηση (ΦΕΣΤΙΒΑΛ) ΛΑΪΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», ανακοινώνει ότι για το Καλοκαίρι του 2002 και συγκεκριμένα για το διήμερο 28-29 Ιουλίου (Σάββατο – Κυριακή),

οργανώνει 

την «1η   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (ΦΕΣΤΙΒΑΛ) ΛΑΪΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ» στην Καλλιπεύκη Ολύμπου (1054 μέτρα υψόμετρο) και στο υπέροχο δάσος της Πατωμένης και

 προσκαλεί

όλους τους πολιτιστικούς φορείς των δήμων και των κοινοτήτων του Νομού Λάρισας, να συμμετάσχουν με τα χορευτικά και μουσικά τους συγκροτήματα σε ένα λαϊκό πανηγύρι, ελληνικών χρωμάτων και ήχων, σε μια συνάντηση παράδοσης και κληρονομιάς και σ’ ένα σμίξιμο του χθες και του σήμερα.

Για την επιτυχία της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, έχει ήδη την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας, του Δήμου Γόννων (στον οποίο ανήκει και η Καλλιπεύκη), του Δασαρχείου Λάρισας και του κατασκηνωτικού κέντρο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για να εξασφαλίσει στους συμμετέχοντες την απαραίτητη υποδομή που χρειάζεται για την εκδήλωση,   όπως: γεννήτριες, ορχήστρα, μεγαφωνικές, κιόσκια, ψησταριές κλπ. Υπενθυμίζεται ότι η Πατωμένη είναι ένας υπέροχος χώρος αναψυχής, βρίσκεται μέσα σε δάσος από πεύκα και έλατα, μόλις 1000 μέτρα από το χωριό και εκτός των άλλων διαθέτει και δυο πηγές με το δροσερότερο νερό. Στην Πατωμένη επίσης, υπάρχει και το ξωκλήσι της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» αναλαμβάνει, για κάθε πολιτιστικό φορέα που θα πάρει μέρος -συμμετέχοντες και διοίκηση- τα έξοδα μεταφοράς και του φαγητού.

Η μεγάλη αυτή συνάντηση θα πλαισιωθεί και από παράλληλες εκδηλώσεις όπως: Έκθεση φωτογραφίας, έκθεση αγνών παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής, έκθεση λαογραφικών αντικειμένων, παιδική χορωδία και θεατρική παράσταση.

Ο αριθμός των χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων που θα συμμετάσχουν θα είναι περιορισμένος. Ο χρόνος παρουσίασης θα είναι συγκεκριμένος, ανάλογος των συμμετεχόντων και θα ξεπεραστεί μόνο στην περίπτωση που κάποιος πολιτιστικός φορέας θα παρουσιάσει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα (π.χ. παραδοσιακός γάμος) ή οποία δεν μπορεί να περιοριστεί. Όλοι οι πολιτιστικοί φορείς αναλαμβάνουν την υποχρέωση, να υποβάλουν περιγραφή του θέματος ή των χορών που θα παρουσιάσουν ή των ρυθμών και των τραγουδιών, για τις λαϊκές ορχήστρες και φωτογραφίες. Βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα που τυχόν υπάρχουν, είναι ευπρόσδεκτα.

Για πληροφορίες και δηλώσεις χορηγίας οι ενδιαφερόμενοι φορείς, ιδιώτες και επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 0410660886, Πρόεδρος, Θωμάς Τσιαπλές, 0495096211 Αντιπρόεδρος, Γιάννης Μασούρας, 0331020867 Γραμματέας, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, 10410554111 Ταμίας, Φάνης Γκουντουβάς, 0410255731 Μέλος, Τάσος Πατούλιας και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Θωμάς Τσιαπλές
Ο Γραμματέας
Παναγιώτης Παπαϊωάννου

 

Επιστολή προς τη Νομαρχία Λάρισας

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥΚΑΛΛΙΠΕΥΚΙΩΤΩΝ
«Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»
  11-2-2002
Αριθμ. Πρωτ.: ___

 

 

Καλλιπεύκη Λάρισας
400 04 ΓΟΝΝΟΙ
Email:
http://www.kallipefki.site.gr
Πληροφορίες: Θ. Τσιαπλές
Τηλέφωνα: 0410-660886-554111
ΠΡΟΣ: Το Νομαρχιακό Συμβούλιο
Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
Λάρισας
(θέματα παιδείας και πολιτισμού)
ΛΑΡΙΣΑ

 

ΘΕΜΑ: Ευχές – Πολιτιστική πρόταση – Συνεργασία

  κ. Νομάρχη, κ. Πρόεδρε, κυρίες, κύριοι Μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας,
Σας ευχόμαστε υγεία προσωπική και οικογενειακή. Δημιουργική και επιτυχημένη νέα χρονιά στον τομέα των δραστηριοτήτων της Ν.Α. Ικανοποίηση των μικρών και των μεγάλων στόχων σας και πραγματοποίηση των οραμάτων σας.
κ. Νομάρχη, κυρίες και κύριοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι,
Για το καλοκαίρι του 2002 και συγκεκριμένα το τριήμερο 26,27,28 Ιουλίου, προγραμματίσαμε -και ελπίζουμε με τη δική σας συνεργασία και υποστήριξη να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την «1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (ΦΕΣΤΙΒΑΛ) ΛΑΪΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ».
Στη συνάντησης αυτή θα μπορούν να πάρουν μέρος όλα τα χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα των δήμων και κοινοτήτων (και δημοτικών διαμερισμάτων) του Νομού. Το φεστιβάλ, που θα τελεί υπό την αιγίδα της Ν.Α. Λάρισας (ή να είναι οργάνωση της Ν.Α Λάρισας με τη συμμετοχή του ΜΕΣΑΚ «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» και βέβαια με τη συμμετοχή-συνδιοργάνωση του Δασαρχείου Λάρισας) θα είναι ένα λαϊκό πανηγύρι, ένα πλήθος ελληνικών χρωμάτων και ήχων, μια συνάντηση παράδοσης και κληρονομιάς και ένα σμίξιμο του χθες και του σήμερα μέσα στο υπέροχο δάσος του Κάτω Ολύμπου, στην ΠΑΤΩΜΕΝΗ. Ένα πανηγύρι λαϊκών χορών και λαϊκών ορχηστρών με τη συμμετοχή (μακάρι) όλων των πολιτιστικών φορέων των δήμων και των κοινοτήτων του Νομού Λάρισας (και της τοπικής εφορείας προσκόπων – κατασκηνωτικό κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ).
Το «πανηγύρι» αυτό θα μπορούσε να πλαισιωθεί και με:
–        διαλέξεις για ανάπτυξη υπαίθρου
–        αθλητικές δραστηριότητες (ορεινή ποδηλασία, αιωροπτερισμός, γύρος Κ. Ολύμπου)
–        περιβαλλοντική εκπαίδευση
–        έκθεση βιολογικών – παραδοσιακών προϊόντων κ. α.

Σίγουρα μια οργάνωση τέτοιων διαστάσεων έχει δυσκολίες, τις οποίες όμως μπορούμε να ξεπεράσουμε με τη δική σας βοήθεια και με την εμπειρία των 23 χρόνων συνεχούς δραστηριότητας του συλλόγου μας.
κ. Νομάρχη, κυρίες και κύριοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι,
Μια τέτοια δραστηριότητα θα δώσει πολιτιστική ταυτότητα στην περιοχή και βέβαια ύστερα από επανειλημμένες και επιτυχημένες διοργανώσεις και με την ανάλογη προβολή θα μπορεί να θεωρείται το πολιτιστικό γεγονός του Νομού Λάρισας -και με ανάλογη διεύρυνση- θα μπορεί να επηρεάζει τα πολιτιστικά γεγονότα όχι μόνο του νομού αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης και της Ευρώπης, μη το θεωρείτε υπερβολικό, στην Ελλάδα δεν καταφέραμε ακόμη να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά καθώς και τις φυσικές ομορφιές.
Επιστρέψτε μας μια υπενθύμιση: Ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. Η «ΠΑΤΩΜΕΝΗ» στα 23 χρόνια που πέρασαν πέτυχε τη συνεχή έκδοση της εφημερίδας του, τη λειτουργία της τράπεζας αίματος, την ιστορική διημερίδα του 2000 και πλήθος άλλων πολιτιστικών, κοινωνικών και εξωραϊστικών παρεμβάσεων και εκδηλώσεων και είναι ένας από τους λίγους πολιτιστικούς συλλόγους (αν όχι ο μόνος) με δικές του σελίδες στο παγκόσμιο διαδίκτυο (http://www.kallipefki.site.gr). Από τα παραπάνω φαίνεται ότι θα συνεχίσει δημιουργική πορεία και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δείτε θετικά, την πρότασή μας – αίτημά μας, το οποίο πιστεύουμε θα επηρεάσει θετικά τα πολιτιστικά δρώμενα του νομού μας.
Το ελάχιστο ποσό με το οποίο ζητούμε να επιχορηγήσετε το σύλλογό μας -εκτός αν όλες τις δαπάνες αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση- είναι το ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ.
Για το υπόλοιπο του ποσού (πέντε χιλιάδες € – 5.000), θα ζητήσουμε τη συνδρομή του δήμου μας (Δήμος Γόννων) και βέβαια τη συνδρομή του ταμείου του συλλόγου μας.
Σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε το συντομότερο δυνατό και σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και -γιατί όχι- για την ανταπόκριση.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Θωμάς Τσιαπλές
Ο Γραμματέας
Παναγιώτης Παπαϊωάννου

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ