Την αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου ζητούν οι κάτοικοι της Καλλιπεύκης – ΔΡΟΜΟΣ ΓΟΝΝΩΝ – ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ – ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ – ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Την αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου ζητούν οι κάτοικοι της Καλλιπεύκης

 

 

Άνοιξε επιτέλους η κοιλάδα των Τεμπών μετά από πέντε περίπου μήνες, όπου οι πολίτες της χώρας μας υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, αφού η κίνηση των αυτοκινήτων γινόταν από παρακαμπτήριους. Μια από αυτές ήταν και το οδικό δίκτυο του  χωριού μας, το οποίο σήκωσε μεγάλο όγκο αυτοκινήτων.

Από το  οδικό δίκτυο του χωριού μας πέρασε μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων, στην αρχή τα μικρά ,στη συνέχεια τα μεγαλύτερα και στο τέλος δεκάδες νταλίκες καθημερινά. με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία το οδικό δίκτυο να πάθει σοβαρές ζημιές. Ζημιές οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν σύντομα. Μόνο από τύχη δεν υπήρξαν ατυχήματα.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Θωμάς Τσιαπλές και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χρήστος Οικονόμου, όπου μετέφεραν μαζί με τα λουλούδια του Χριστού και τα προβλήματα που δημιουργηθήκαν από το κλείσιμο της εθνικής οδού από τις κατολισθήσεις στην κοιλάδα των Τεμπών και ζήτησαν την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο. Η κ. Περιφερειάρχης τους παρέπεμψε στη συμφωνία με το νομάρχη και τους δημάρχους για την καταγραφή των προβλημάτων του οδικού δικτύου που χρησιμοποιήθηκε από τους οδηγούς μια και ο δρόμος είναι Νομαρχιακός, ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση.

Μετά από λίγες μέρες το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, επισκέφθηκαν τον κ. Νομάρχη όπου του εξέθεσαν τα προβλήματα του οδικού δικτύου και ο νομάρχης τους παραπέμψε στη περιφέρεια επειδή δεν υπάρχουν χρήματα (από τον Άννα, στον Καϊάφα).

Εμείς ρωτάμε:

Τώρα που άνοιξε ο δρόμος και η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, ποιος θα γιατρέψει τις πληγές του;

Θα θυμηθεί κανείς τις δεσμεύσεις του κ. υπουργού ότι η ζημιές οι οποίες θα προκληθούν θα αποκατασταθούν;

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν προκληθεί κάποιο ατύχημα;

Παρακαλούμε λοιπόν τον Δήμο μας, τις Νομαρχίες Λάρισας και Πιερίας καθώς και τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας να φροντίσουν γρήγορα για την αποκατάσταση των ζημιών των δρόμων.

002_PERIFEREIA

 

Δρόμος Γόννων – Καλλιπεύκης – Παλιού Παντελεήμονα – Πλαταμώνα

Αποκατάσταση των ζημιών ζητούν οι κάτοικοι της Καλλιπεύκης 

 

Πατριώτισσες και πατριώτες, επειδή κάποια «αρμόδιοι» είπαν πως δεν πέρασαν από το δρόμο αυτό μεγάλα φορτηγά… παραθέτουμε και πάλι μερικές φωτογραφίες που φαίνονται τα «αποτελέσματα», μερικές επίσης με βαριά οχήματα (τραβηγμένες πολύ βιαστικά), όπου θα αναγνωρίσετε και τα σημεία του δρόμου που τα «έπιασε» ο φακός και συμπληρωματικά φωτογραφίες από πινακίδες κατεύθυνσης προς Θεσσαλονίκη ή Αθήνα (που τοποθετήθηκαν μάλλον αργά και παραμένουν ακόμα…) και φυσικά αυτό δεν είναι κακό!

Και αναδημοσιεύουμε κάποια άρθρα – σχόλια από την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Λάρισας:

001_ΔΡΟΜΟΣ_Π_ΠΟΡΟΙ

Από Π. Παντελεήμονα προς Καλλιπεύκη στη διασταύρωση για Π. Πόρους

003_ΔΡΟΜΟΣ 004_ΔΡΟΜΟΣ_ΤΖΙΠ 002_ΔΡΟΜΟΣ

 

Από Π. Παντελεήμονα προς Καλλιπεύκη (Το αυτοκίνητο γα να φαίνεται η διαφορά στο οδόστρωμα)

005_ΔΡΟΜΟΣ_ΠΡΟΣ_ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Προς Πλαταμώνα

013_ΔΡΟΜΟΣ_ΓΟΝΝΟΥΣ 014_ΔΡΟΜΟΣ_ΓΟΝΝΟΥΣ  007_ΔΡΟΜΟΣ_ΠΡΟΣ_ΓΟΝΝΟΥΣjpg006_ΔΡΟΜΟΣ_ΠΡΟΣ_ΓΟΝΝΟΥΣ

 

 

Προς Γόννους

008_ΔΡΟΜΟΣ_ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ_ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ011_ΔΡΟΜΟΣ_ΒΥΤΙΟ_ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ

 

Κάτω από τον Άγιο Αθανάσιο

009_ΔΡΟΜΟΣ_ΦΟΡΤΗΓΟ_ΑΓΙΑ_ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αγία Παρασκευή

010_ΔΡΟΜΟΣ_ΚΙΟΣΚΙ_ΑΓ_ΝΕΚΤ

Στο Κιόσκι στον Άγιο Παντελεήμονα

012_ΔΡΟΜΟΣ_ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ_2

Στην Καραβίδα

 

6-3-2010

Επισήμανση:

ΣΤΙΣ πολλές διαδρομές που κυριαρχεί το βασίλειο της λακκούβας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τον δρόμο Καλλιπεύκη – Πλαταμώνας. Το δίκτυο δεν άντεξε τα βαριά οχήματα και ενόψει βαρυχειμωνιάς, οι οδηγοί ζητούν άμεσα παρέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών.

 

23-3-2010

Αποκατάσταση:

ΤΟ σημείωμα από τον τέως πρόεδρο της Καλλιπεύκης Απόστολο Οικονόμου στη στήλη. Όταν έκλεισαν τα Τέμπη δεν ήταν λίγοι όσοι έσπευσαν να υποδείξουν και το δρόμο μέσω Καλλιπεύκης για την εξυπηρέτηση των μετακινούμενων -και καλώς έπραξαν. Τώρα, όμως, που ο δρόμος έγινε αδιάβατος λόγω φθοράς οφείλουν να κινηθούν για την αποκατάστασή του μέχρι το Πάσχα.

Άδικο έχει;

 

23-3-2010

ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ 1.100 ΥΨΟΜΕΤΡΟ

Κατάντησαν… χωράφι επαρχιακούς οδικούς άξονες του νομού Λάρισας

Κάποιος να δεσμευθεί ότι μόλις ανοίξουν τα Τέμπη, Πολιτεία και εταιρίες θα αποκαταστήσουν ζημιές.

 

23 Μαρτίου 2010

Με την περαίωση (όταν με το καλό) όλου αυτού του κατασκευαστικού «σίριαλ» και του «εργοταξιακού εφιάλτη» της διέλευσης του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από την Κοιλάδα των Τεμπών, (που προξένησε τεράστια οικονομική ζημιά σε κατηγορίες επαγγελματιών, στο ίδιο το κράτος και στους πολίτες), το «μάρμαρο» όπως αναμένεται, θα πληρώσει μόνο ο νομός Λάρισας!

Οι πληγές που άφησε η αναγκαστική χρήση παράπλευρων νομαρχιακών και επαρχιακών δρόμων από τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων σε συνδυασμό και με το χειμώνα και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, σήμερα είναι πλέον εμφανείς και αν δεν επουλωθούν σύντομα, ίσως και αγιάτρευτες.

Μια βόλτα σε μια από τις ομορφότερες οδικές διαδρομές της Ελλάδος, το δρόμο Καλλιπεύκης – Πλαταμώνα, θα πείσει τον κάθε δύσπιστο, γιατί έχουμε δίκιο όταν λέμε ότι, κάποιες Αρχές σ΄ αυτόν τον τόπο, είναι (το ηπιότερο) επικίνδυνα… διακοσμητικές!

Όχι μόνο στον συγκεκριμένο δρόμο που χρησιμοποιήθηκε από τους οδηγούς, αλλά και στον παραλιακό (σχετικά κατακαίνουριο) δρόμο που «έσωσε κυριολεκτικά τα παράλια» αλλά και την οδική σύνδεση Βορρά και Νότου για τη χώρα, θα έπρεπε να υπάρξει από πλευράς υπουργείου και αρμόδιων υπηρεσιών «εθνική ομπρέλα προστασίας».

Αντ’ αυτού βεβαίως (ποιος μπορεί άραγε να διαψεύον παράγοντα τύχη οφείλεται το ότι δεν θρηνήσαμε ακόμα ανθρώπους στο επαρχιακό αυτό δίκτυο.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι, όταν ανοίξει ο δρόμος των Τεμπών και αποκατασταθεί η κυκλοφορία, κανείς δεν θα θυμηθεί τη δέσμευση που έχει αναληφθεί σε εκείνη την περιβόητη σύσκεψη με τον αρμόδσει τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μόλις χθες) υπήρξε εγκατάλειψη με «κρατική σφραγίδα»! Και μη βιαστεί κανείς να διαμαρτυρηθεί για την αυστηρή κριτική γιατί θα εισπράξει την μήνι των πολιτών που κινούνται στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο και των τοπικών κοινωνιών που σε υψόμετρο 1.100 μέτρων αντίκρισαν πρώτη φορά να περνούν νταλίκες τριαξονικές και… τετραξονικές καταστρέφοντας το δρόμο και ελλοχεύοντας σοβαρούς κινδύνους για ατύχημα. Μόνο στιο υπουργό Δημήτρη Ρέππα, ότι θα αποκατασταθούν οι όποιες ζημιές προκληθούν στους δρόμους που χρησιμοποιήθηκαν μετά το κλείσιμο των Τεμπών. Ακόμα και αν κάποιος αρνηθεί ότι υπήρξε δέσμευση, θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Ποιος επέτρεψε σε νταλίκες να κινούνται στο δρόμο Γόννων – Καλλιπεύκης – Πλαταμώνα; Θα δώσει λόγο κανείς; Αν γίνει ατύχημα εκεί, τώρα που ο δρόμος σε πολλά σημεία έχει καταστεί… χωράφι, ποιος θα πάρει την ευθύνη;

Ποιος ευθύνεται για την κακοποίηση του παραλιακού δρόμου που μόλις είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία κλήθηκε να σηκώσει το κυκλοφοριακό βάρος της μισής και παραπάνω χώρας; Και ποιος θα δεσμευθεί πως όταν ανοίξουν τα Τέμπη θα αρχίσει και η πλήρης αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου;

Εν αναμονή λοιπόν των όποιων πρωτοβουλιών των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας, που θα πρέπει να υποχρεώσουν την εταιρία να φροντίσει παράλληλα για την αποκατάσταση των πληγών που άφησαν στο επαρχιακό δίκτυο τα χιλιάδες βαριά οχήματα…

Χ.Τ.

 

Σχόλια – συλλογή φωτογραφιών – κειμένων: Παναγιώτης Παπαϊωάννου

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ