Από δίμηνο σε δίμηνο

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Τηλ.: 2331020867 & 2495096448 – kallipefki@comvos.net

 

Η πλατεία μας χρειάζεται λίγη περιποίηση. Επισημάνθηκε από αρκετούς φίλους του χωριού μας. Πρώτο και κύριο περισσότερη καθαριότητα. Δεύτερο μερικές γλάστρες κοντά στην εκκλησία. Τρίτο άσπρισμα εκεί όπου χρειάζεται. Τέταρτο κατασκευή νέου μνημείου πεσόντων με υλικά που να ταιριάζουν και να δένουν με το χώρο. Και πέμπτο καινούριο περίπτερο κατασκευασμένο με πέτρα και ξύλο.

Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος του περιοδικού «ΔΕΛΦΙΝΙ», του οποίου την επιμέλεια έχει η Τασούλα Τσιλιμένη, με εξώφυλλο, που φιλοτέχνησε η Χριστίνα Παπαϊωάννου (η οποία σχεδίασε και την αφίσα για το 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης).

delfini

Τυχερός στην κλήρωση τη βραδιά του ανταμώματος ήταν και ο αντιδήμαρχος του Δήμου μας, κ. Θωμάς Καραμπατής, ο οποίος κέρδισε την έγχρωμη τηλεόραση και την χάρισε στο Σύλλογο να την αξιοποιήσει όπως εκείνος νομίζει καλύτερα. Σ’ ευχαριστούμε θερμά, Θωμά!

Κατασκηνωτές του σωματείου «ΙΑΣΣΩ» από το Βόλο, λάτρεις της φύσης και της απλής ζωής, «στρατοπέδευσαν» για μια εβδομάδα στην Αγία Τριάδα, με άδεια από τους αρμοδίους, απόλαυσαν τη ζωή στη φύση και αποχώρησαν ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και του Κάτω Ολύμπου γενικότερα.

iaso

Ο μικρός Σωτήρης Μούργκας, τριών χρονών σήμερα, εξελίσσεται σε μεγάλο χορευτή, αφού δυο φορές φέτος το καλοκαίρι μάγεψε με τις φιγούρες και τα «κόλπα» τους δεκάδες θαυμαστές του. Μια φορά στη βραδιά των νέων, όπου ως νέος συμμετείχε και ο ίδιος, και μια φορά τη βραδιά της 2ης συνάντησης χορευτικών συγκροτημάτων, όπου ενθουσίασε και τους Ναουσαίους, χορεύοντας ζεϊμπέκικο με τους ήχους του ζουρνά και του νταουλιού. Κάποιος, του προσέφερε τσιγάρο, τον παρακαλούμε θερμά – θερμότατα, να μη το ξανακάνει.

mikros

Πινακίδες κατεύθυνσης τοποθέτησε το Δασαρχείο Λάρισας σε όλες τις κεντρικές διασταυρώσεις, προς τις διάφορες τοποθεσίες της περιοχής μας. Τα συγχαρητήριά μας.

pidakides dasarxeiou

Και πλαζ απέκτησε το χωριό μας. Αυτή την εντύπωση δίνει από ψηλά, η πισίνα του πατριώτη μας Δ. Πατούλια, ανάλογα διαμορφωμένη και με έντονα χρώματα, όπως τη βλέπει κάποιος από την Αγία Ανάληψη. Σε λίγο Διονύση θα έχεις φαίνεται και επισκέπτες, αφού από κει δεν γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για κατοικία και όχι για ξενοδοχείο.

plaz

Οι υλοτόμοι του χωριού μας, πολύ λιγότεροι από άλλα χρόνια, συνεχίζουν τη δύσκολη και επικίνδυνη εργασία τους, πότε για λίγες μέρες και πότε για δυο μήνες το χρόνο, ανάλογα με την ποσότητα των δένδρων που είναι για υλοτόμηση. Τους επισκεφθήκαμε φέτος στην Αγία Τριάδα, όπου έκοβαν οξιές για καυσόξυλα, παρακολουθήσαμε για λίγο τις δυσκολίες που παρουσιάζει η υλοτόμηση και κουβεντιάσαμε, τρώγοντας όλοι μαζί το μεσημέρι από το γεύμα που μας προσέφεραν. Στη φωτογραφία διακρίνονται με σειρά: Γ. Ρημαγμός, χ. Ντούρος, Θ. Τσιαπλές, Γ. Γκαβούτσικος, Γ. Παπαδόντας, Σ. Γκαβούτσικος και Κ. Γκαβούτσικος. Την ημέρα αυτή απουσίαζε ο Στέργιος Μούργκας. Τους ευχόμαστε το καλύτερο.

ilotomoi

«ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ» με ευθύνη του δήμου Ιταμού Αγράφων, στου οποίου την περιοχή ευθύνης βρίσκεται το φράγμα της λίμνης Πλαστήρα, για να περάσουν απέναντι, δίνοντάς τους την ευκαιρία να θαυμάσουν το υπέροχο τοπίο περπατώντας, αλλά και να «χαζέψουν» στα πολλά μαγαζάκια που υπάρχουν πριν από το φράγμα, με προϊόντα της περιοχής και είδη λαϊκής τέχνης.

itamos epigrafi

Γέφυρα Παραποτάμου. Στο τελευταίο σχεδόν στάδιο βρίσκονται οι εργασίες και σύντομα απ’ ότι φαίνεται θα τελειώσει και να δοθεί στην κυκλοφορία. Περιμένουμε με χαρά και αγωνία.

gefira

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ