5η Γιορτή Παραμυθιών

Από 27 Ιουλίου μέχρι 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Κέα με απόλυτη επιτυχία η 5η Γιορτή Παραμυθιών, με πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες και σε διαφορετικά μέρη του νησιού.

Αφηγήσεις, συναυλίες, θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, δημιουργικές δραστηριότητες, θεατρικό παιγνίδι, προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, υποβρύχιες εικαστικές εκθέσεις… σε δρόμους, πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, γιαλούς, εγκαταλειμμένα ορυχεία, αυλές εκκλησιών, αυλές σχολείων, βρύσες…

Η Γιορτή Παραμυθιών, τα δυο τελευταία χρόνια, διοργανώνεται από το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με τη βοήθεια και την υποστήριξη του Δήμου Κέας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και άλλων Πολιτιστικών φορέων του νησιού.

Στη φετινή, συμμετείχε (εκτός από τα οργανωτικά) και ο υπογράφων με εισήγηση – προβολή και με θέμα «Παραμύθι και Παιδιά με ειδικές Ανάγκες» (1η φωτογραφία).

Ως εθελόντρια και με την ευθύνη συντονισμού των άλλων εθελοντών συμμετείχε και η Αμαλία Βιγκάτο.

Στο χώρο των εκθέσεων (Κέντρο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Δήμου Κέας), η εφημερίδα μας, «Η ΩΡΑΙΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ» έγινε ανάρπαστη, τα τριάντα φύλλα δεν έφταναν για να καλύψουν τη ζήτηση (2η φωτογραφία).

Τις εκδηλώσεις της  5ης Γιορτή Παραμυθιών, παρακολούθησαν περισσότεροι από 4000 άνθρωποι (μικροί και μεγάλοι). Τα κουπόνια που μοιράζονταν στους συμμετέχοντες (4000) εξαντλήθηκαν την προηγούμενη μέρα ης λήξης της γιορτής.

 

Παναγιώτης Παπαϊωάννου

014_Kea_Papaioannou

014_Kea_ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 

 

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ