NEA 

ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΑΝΑΛΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Την γειτονική μας Καρυά επισκέφθηκε ο προκαθήμενος της εκκλησίας μας Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθήνας κ.κ. Χριστόδουλος, στις 12 Σεπτεμβρίου 2005. Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χριστόδουλος, τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη τις νέας σχολικής χρονιάς στους μαθητές των σχολείων του χωριού και στην συνέχεια χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στην μονή των Κανάλων της Καρυάς. Τον Μακαριότατο υποδέχτηκαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού αλλά και των γύρω περιοχών. Εκ μέρους του Συλλόγου παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Ιωάννης Μασούρας και ο ταμίας Φάνης Γκουνουβάς.

001 Xristodoulos

Ο χορός του νομού Πιερίας
Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30″ στο κέντρο «ΡΟΔΙΑ» στην Καλλιθέα Κατε­ρίνης θα πραγματοποιηθεί ο χο­ρός του νομού Πιερίας.Να είστε όλοι εκεί, να ανταμώσουμε,  να ειδωθούμε, να γλεντήσουμε.

Ήρθαν με άδεια

1.  O Καστόρης (Δαβλιάης) Γεώργιος του Γεωργίου με την Πολωνέζα σύζυγό του (Καναδάς).
2. Η Κόρη της Χριστίνας Παπαστεργίου, Αγγέλα (Τορόντο).
3. Ο σύζυγος της Καστόρη Παρασκευής, Μαγγόλας Βασίλειος με την κόρη του Γεωργία (Τορόντο).
4. Η Μανωλούλη Σταυρούλα του Ευαγγέλου και ο σύζυγός της Κίμων Καλαϊτζίδης (Αμερική).
5. Ο Μασούρας Νικόλαος (87χρονος) με τη γυναίκα του Νίνα και το γιο τους Γιάννη (Αμερική).
6. Ο Μανωλούλης Βαγγέλης του Κλεάνθη (Αμερική).
7. Η Γεροστέργιου Παρασκευή του Νικολάου (Αμερική).

Δημοτικό σχολείο Καλλιπεύκης:  Τελικά, «λειτουργεί» και φέτος…

Στο προηγούμενο φύλλο σας είχαμε πληροφορήσει ότι το Δημοτικό Σχολείο της Καλλιπεύκης ίσως να κλείσει το τρέχον σχολικό έτος από την έλλειψη παιδιών. Τελικά το σχολείο μας δεν έκλεισε και συνεχίζει τη «λειτουργία» του και για φέτος. Συνεχίζει βέβαια με έναν μόνο μαθητή στην Πρώτη τάξη, το Δημήτρη Μιχαήλ του Αστερίου. Ο μικρός Δημητράκης όμως, δεν είναι εντελώς μόνος. Για παρέα έχει την μικρότερη αδερφή του τη Στεριανή γιατί η μοναξιά είναι δύσκολη ακόμη και στον παράδεισο. Μαθαίνει… και αυτή κοντά του από ανάγκη. Δάσκαλος του Δημήτρη είναι ο Γεώργιος Μπασδέκης από τη γειτονική μας Ελιά (Κιτσιλέρ). Υπομονή μικρέ μας Δημητράκη ώσπου να μεγαλώσουν και τα άλλα τρία αδερφάκια σου. Ίσως βρεθούν και άλλα παιδιά ως τότε. Έχει ο Θεός. Βλέπεις, έτυχες κι εσύ σε δύσκολους καιρούς να είσαι μαθητής.
Για του χρόνου μάλλον θα συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο μας για πολλούς και διαφόρους λόγους. (Στη φωτογραφία βλέπουμε το μικρό Δημήτρη μαζί με την αδερφούλα του τη Στεργιανή, έτοιμοι για το σχολείο). 

003 sxoleio

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ

Σε αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης της ύδρευσης αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την… Το Δημοτικό Συμβούλιο αναγκάστηκε να πάρει αυτήν την  απόφαση, ώστε να περιοριστεί η άσκοπη χρήση του νερού. Πρέπει να επισημάνουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετώπισε φέτος το χωριό μας ακόμη και τον Σεπτέμβριο μήνα, δουλεύοντας και στέλνοντας η γεννήτρια νερό από την Ντριστέλα.
Τα τέλη πληρωμής παραμένουν τα ίδια με την διαφορά ότι θα γίνονται δυο μετρήσεις.
Η πρώτη μέτρηση θα πραγματοποιείται από 1 έως 10 Απριλίου, και η δεύτερη μέτρηση από 1 έως 10 Οκτωβρίου.
Προσοχή λοιπόν στην άσκοπη χρήση νερού και τον χειμώνα, σπασμένες βρύσες από την παγωνιά , βλάβες , πρέπει να αποκαθίστανται αμέσως.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε και φέτος η επέτειος του «ΟΧΙ»  παρουσία των κατοίκων και των λιγοστών ηλικιωμένων του χωριού μας. Μετά το πέρας την δοξολογίας ακολούθησε  κατάθεση των στεφάνων και ποιήματα από τα μικρά παιδάκια. Ο τοπικάρχης κ. Οικονόμου δεν άφησε την ευκαιρία και απηύθυνε χαιρετισμό στους κατοίκους του χωριού , χωρίς να λείψουν και τα παράπονα προς την Δημοτική Αρχή. Ερώτηση στον κ, τοπικάρχη. Το  παραδοσιακό λουκουμάκι μετά την γιορτή καταργήθηκε;

Διευθυντής Δασών ο κ. Γ. Παράσχος

Άλλη μια επιτυχία για τον κ. Γεώργιο Παράσχο, ο οποίος προήχθη από Δασάρχης Λάρι­σας, σε Διευθυντή Δασών. Στη θέση του Δασάρχη Λάρι­σας τοποθετήθηκε ο κ. Παπαγιαννόπουλος Χρήστος. Και στους δυο ευχόμα­στε καλή επιτυχία στις νέ­ες τους θέσεις. Να σημειώσουμε, ότι ο κ. Πα­ράσχος είναι γαμπρός του Θανά­ση Οικονόμου, από το χωριό μας.

ΧΙΟΝΙΑ

Νωρίς φέτος μας ήρθε το χιόνι. Στις 23 Νοεμβρίου το χωριό μας ντύθηκε στα κατάλευκα. Το ύψος του χιονιού έφθασε μισό μέτρο, αλλά δεν έμεινε για πολύ. Η αλλαγή του καιρού το έλιωσε αμέσως. Μετά από την παρατεταμένη ανομβρία του καλοκαιριού και του φθινοπώ­ρου, όπου δεν έπεσε σταγόνα βροχής, το χιόνι ήρθε σαν σωτηρία.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ