Από δίμηνο σε δίμηνο

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Τηλ.: 2331020867 & 2495096448
Email: kallipefki@comvos.net & epta@e-cybercity.net

Μέχρι το 2015 τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών έχουν δεσμευθεί:
Να εξαλείψουν τη φτώχεια και την πείνα
Να επιτύχουν βασική εκπαίδευση σε όλους
Να προωθήσουν την ισότητα των φύλλων
Να μειώσουν την παιδική θνησιμότητα
Να βελτιώσουν την υγεία των μητέρων
Να καταπολεμήσουν το AIDS, την ελονοσία και άλλες ασθένειες
Να διασφαλίσουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα
Να αναπτύξουν μια παγκόσμια συνεργασία για την ανάπτυξη
Είναι μακριά το 2015;

15-2-2003: Παγκόσμια ημέρα ειρήνης. Πανελλήνιο «ρεζίλι» της ιδιωτικής τηλεόρασης. Στο ύψος της η κρατική. Η μόνη που προέβαλε τις διαδηλώσεις ειρήνης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η ιδιωτική ασχολήθηκε με τον «Ντεγκρέτσια».

Σίγουρα για την πτώση των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ (τρία) ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας. Ο ανθρώπινος παράγοντας όμως από ποια πλευρά; Από την πλευρά των χειριστών; Από την πλευρά αυτών που τα παρήγγειλαν; Από την πλευρά αυτών που τα συντήρησαν; Από την πλευρά αυτών που έφεραν τα ανταλλακτικά; Από την πλευρά αυτών που πήραν τις προμήθειες διαλέγοντας τα συγκεκριμένα; Ο ανθρώπινος παράγοντας ΝΑΙ! Αλλά ποιος;

Ξεχωριστή παρουσία στο χορό του Συλλόγου μας στις 18 Ιανουαρίου στις «Βερσαλλίες» ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Φώτης Χατζημιχάλης.

 

Αυτός «με το μουστάκι» το δεύτερο πρόσωπο της βραδιάς μετά τη μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού, Λίτσα Διαμάντη. Δεν ήταν άλλος από τον πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Θωμά Τσιαπλέ.

xoros3

Λαϊκή Τέχνη: Όσο περνούν τα χρόνια χάνεται. Υπάρχουν άραγε συνεχιστές; Εδώ αριστουργήματα του Μπαρμπα Στέργιου Μαντά.

klitses

Δρόμος Καλλιπεύκη – Παλιός Παντελεήμονας: Δεν θα μπορούσε βέβαια αυτός ο δασο-επαρχιακός δρόμος να αποτελέσει εξαίρεση. Οι πολλές βροχές και τα πολλά χιόνια έκαναν και εδώ τη «ζημιά». Ελπίζουμε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

katolisthisis

» ΔΕΛΦΙΝΙ»
Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος του περιοδικού για παιδιά «Δελφίνι».
Είναι ένα παιδικό περιοδικό συνεργασία μιας ομάδας φοιτητών των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη διεύθυνση και την επιμέλεια της ύλης της Τασούλας Τσιλιμένη.

delfini

Ιτέα
Το ημερολόγιο του Μορφωτικού Συλλόγου Ιτέας για το 2003 έφτασε στα χέρια μας. Είναι αφιερωμένο στο παρελθόν του χωριού και στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος να συλλέξει φωτογραφίες από περασμένα χρόνια και δραστηριότητες και διανθισμένο με στίχους ποιητών που ταιριάζουν με τα θέματα των φωτογραφιών. Πολύ καλή προσπάθεια. Τα συγχαρητήριά μας στο Μορφωτικό Σύλλογο Ιτέας.

itea

ΠΙΣΩ