Από δίμηνο σε δίμηνο

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Τηλ.: 03310-20867 & 04950-96448

Email: kallipefki@comvos.net & epta@e-cybercity.net

 

  1. Παγκάκια στην πλατεία: Μεταφέρω ερώτημα – πρόταση χωριανού μας. Γιατί στην πλατεία δεν υπάρχουν παγκάκια; Γιατί όποιος θέλει να καθίσει στην πλατεία να είναι υποχρεωμένος να καθίσει στις καρέκλες των καφενείων ή να κουβαλάει καρέκλα από το σπίτι του… και υπάρχουν και περαστικοί. κ. Πρόεδρε του τοπικού συμβουλίου, μπορείτε να το φροντίσετε;
  2. Επιγραφή κατεύθυνσης «Καλλιπεύκη» τοποθετήθηκε στον Πλαταμώνα, όπως κατεβαίνουμε από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, λέγαμε σε προηγούμενο φύλο. Τώρα τοποθετήθηκε και από την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη, δυστυχώς χωρίς η ελληνική να φαίνεται εύκολα, ενώ η λατινική φαίνεται πολύ καλά. Ας το δουν οι αρμόδιοι. Οι θερμές μας ευχαριστίες πάντως σε αυτούς που το φροντίσανε παραμένουν.
  3. Δρόμος Καλλιπεύκης Κρανιάς: Έφτασε μήπως η ώρα να ασφαλτοστρωθεί; Μήπως πρέπει κ. Πρόεδρε του τοπικού συμβουλίου και κ. Δήμαρχε να το δείτε; Είναι ζωτικής σημασίας και η πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου 2001 το απέδειξε.
  4. Δρόμος προς «’νω Αλώνια» από «Κουνιάρικο»: Είναι καιρός να ανοίξει κ. Αντιδήμαρχε. Αν ανοιχτεί ένα αυλάκι και στραγγίσουν τα νερά τα πράγματα είναι πολύ εύκολα με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από ιδιοκτήτες. (Έχουν ξεπεραστεί πριν χρόνια, επί προεδρίας Β. Γγκαζγκάνη και το γκρέϊντερ είχε ανοίξει το δρόμο μέχρι το ρέμα).
  5. Δήμος Γόννων: Μια από τις κυριότερες ασχολίες των κατοίκων του Δήμου (με εξαίρεση τους κατοίκους της Καλλιπεύκης) είναι οι ελιές και το λάδι και όπως ακούγεται από πολλούς είναι και οι ελιές και το λάδι κορυφαίας ποιότητας. Για τα προϊόντα αυτά, τα οποία θα έπρεπε κατά την ταπεινή μου άποψη να τύχουν «ονομασία προέλευσης» (αν το έχουν συγχωρήστε με) είναι σκόπιμο να γίνεται κάθε χρόνο, κάπου στο Φθινόπωρο, ένα τριήμερο (ή διήμερο) πολιτιστικών και εμπορικών εκδηλώσεων με μεγάλη έκθεση των προϊόντων της περιοχής καθώς και των μέσων και εργαλείων συγκομιδής της ελιάς από παλιότερα μέχρι σήμερα, από φορείς αλλά και από οικογένειες. Θα μπορούσε να γίνεται και σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Λάρισας. «Το τριήμερο της Ελιάς» θα έδινε την ευκαιρία σε πολλούς να γνωρίσουν την περιοχή αλλά και τα προϊόντα της και να προμηθεύονται το λάδι και τις ελιές, με τη σιγουριά της κορυφαίας ποιότητας. Ίσως θα έπρεπε να το δείτε, αγαπητοί φίλοι, του Δημοτικού Συμβουλίου.
  6. Σύλλογος αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ». Το χωριό μας επισκέφτηκαν τα μέλη του, στις 20 Οκτωβρίου 2001, πραγματοποιώντας ημερήσια εκδρομή, με στάση στην πλατεία του χωριού μας και στην ΠΑΤΩΜΕΝΗ, πριν συνεχίσουν προς τον Παλιό Παντελεήμονα, ερχόμενοι από Καρυά.
  7. Τον πατριώτη μας Παύλο Τσιούγκο, είδαμε στην τηλεόραση της Κατερίνης » ΤV ΕΡΜΗΣ» στις 12-11-01 και μάλιστα σε σόλο βιολί. Να είσαι καλά Παύλε, να σε καμαρώνουμε!
  8. Το Μαθητικό Βήμα, τρίτο φύλλο, περιοδική έκδοση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου, καλοστημένο και με επίκαιρα θέματα, λάβαμε και ξεφυλλίσαμε και κρατούμε από τα όσα ενδιαφέροντα αναφέρονται την ανακοίνωση που λέει ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει το βιβλίο – λεύκωμα, έκδοση του σχολείου, με τίτλό «Γνωρίζω τον τόπο μου μέσα στο χρόνο». Θα το περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Υπενθυμίζουμε πως διευθυντής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου είναι ο Ζήσης Κατσιούλας.

mat vima

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ