Από δίμηνο σε δίμηνο

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου

1. «Η ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ»: Μεγάλη επιτυχία. Ποικιλία θεμάτων. Εμπεριστατωμένες εισηγήσεις. Οργάνωση!
2. Ρεμπέτικη βραδιά 29 Ιουλίου, 600 άτομα και καλοκαιρινό αντάμωμα Καλλιπευκιωτών 12 Αυγούστου, 1100 άτομα, στο γήπεδο μπάσκετ. Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία, την κατανόηση, τη βοήθεια. Μπράβο και στο δήμαρχό μας, που μας έκανε την τιμή.
3. Ακούραστος συμπαραστάτης του συλλόγου και στις δυο εκδηλώσεις, αμειβόμενος ή όχι, ο Στέλιος Παπαδημητρίου, διαθέτοντας χρόνο και μέσα.
4. Καλοκαιρινό Αντάμωμα Καλλιπευκιωτών: Από το 2001 και ύστερα να γίνεται τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου.
5. Νερό: Μία από τα ίδια. Οι μεν και οι δε. Οι πάνω και οι κάτω. Οι καλοί και αδικημένοι, οι κακοί και άδικοι. Και τα ρολόγια τι ρόλο παίζουν εκτός από το να δίνουν τη δυνατότητα στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου να ανεβοκατεβάζει τα κυβικά που δικαιούται κάθε οικογένεια και να έχει το ρόλο του ρυθμιστή τη στιγμή της πληρωμής; Μήπως κάποιος πρέπει να μας πει την αλήθεια; Υπάρχει νερό ή δεν υπάρχει; Κι αν υπάρχει που χάνεται; Στη διαδρομή; Στο παμπάλαιο δίκτυο; Στις κρυφές παροχές; Έγιναν προτάσεις για βελτίωση ή αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου; Έγιναν προτάσεις για επιπλέον νερό; Κι αν έγιναν, συνοδεύτηκαν και από τις ανάλογες μελέτες; κι αν ναι σε πιο στάδιο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή; Το καλοκαίρι του 2001 θα έχουμε νερό ή τις «τύψεις» της κατανάλωσης; Το πυροσβεστικό όχημα ακόμα κι αν γεμίσει τέσσερις φορές δεν είναι άλλοθι. Είναι προστασία. Η παρουσία των προσκόπων και των επισκεπτών δεν είναι άλλοθι. Είναι η εξέλιξη. Οι βρύσες του χωριού δεν είναι άλλοθι. Είναι παράδοση είναι πολιτισμός.
6. «Πωλείται το παρόν»: Γνωρίζεται την παροιμία που λέει «ακριβά πουλώ τη μάνα μου, κανείς μην αγοράσει»; Έτσι είναι και οι πωλήσεις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οικοπέδων και σπιτιών στο χωριό μας. Παράδειγμα: τρία στρέμματα εκτός των ορίων του οικισμού 12.000.000! Σπίτι μέσα στο χωριό πενήντα μέτρα το ίδιο και άλλα τόσα αυλή 10.000.000! Δεν είμαι εγώ που θα ορίσω τις τιμές. Τις τιμές τις ορίζει η αγορά. Προσφορά και ζήτηση. Απλά ή πουλιούνται κάποια ακίνητα ή δεν πουλιούνται. Εξαίρεση: Γκρίζια Σταματή. Τέσσερις χιλιάδες το μέτρο οικόπεδο μέσα στα όρια του οικισμού. Τιμή καθαρή και ρεαλιστική.
7. Νέοι Επίτροποι: Ανέλαβε νέα εκκλησιαστική επιτροπή. Ευχόμαστε δύναμη και υγεία. Στη φωτογραφία οι επίτροποι επί το έργον: άσπρισμα στο εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Πατωμένη.
8. Στέλιος και Αποστολία Παπαδημητρίου: Αρχίζουν όπου να ’ναι οι εργασίες για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (οικογενειακό κέντρο 200 ατόμων) και για τα οχτώ επιπλωμένα (ενοικιαζόμενα) διαμερίσματα στη θέση «Απανά Αλώνια», στο περιβόλι της μακαρίτισσας Γιώργαινας Τσιούγου (5.5 στρέμματα περίπου), που αγόρασαν ο Στέλιος και η Αποστολία για το σκοπό αυτό από τις κληρονόμους. Η τουριστική μονάδα που πρόκειται -κατά πληροφορίες- να στήσουν οι πατριώτες μας θα είναι στολίδι για το χωριό μας, εναρμονισμένη με τον περιβάλλοντα χώρο και προδιαγραφές 21ου αιώνα. Έχει πάρει όλες σχεδόν τις εγκρίσεις και επιδοτείται μέσα από το πρόγραμμα ορεινού τουρισμού (Leader). Ο δήμος Γόννων έχει προεκτείνει το δίκτυο ύδρευσης μέχρι το συγκεκριμένο και ακούστηκε ότι υπέβαλλε αίτημα επέκτασης και του δικτύου της ΔΕΗ τουλάχιστον μέχρι τα όρια του οικισμού (κατοικία Τσιμόπουλου). Στέλιο και Αποστολία, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. Θα επανέλθουμε.
9. ΠΑΤΩΜΕΝΗ – 15 Αυγούστου: Θερμά συγχαρητήρια στο Δασαρχείο Λάρισας, στον κ. Πέτρου, το Δασάρχη, σε όλους όσους εργάστηκαν και ιδιαίτερα στον Γιώργο Τσιάτσιο, που είχε την ευθύνη. Παγκάκια, τραπέζια, ψησταριές, και κούνιες όλα βαμμένα και συντηρημένα. Βρύσες, αποχωρητήρια και χώρος όλα καθαρά και …γκαζόν μπροστά από το νέο κτίσμα, που κουρεύτηκε κιόλας. Γιώργο Τσιάτσιο να είσαι καλά. Ευχόμαστε το ευχάριστο αποτέλεσμα να παραμείνει όσο γίνεται περισσότερο.