Από δίμηνο σε δίμηνο

Σχολιάζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Τηλ.: 2331020867 – 6972446533 – Kallipefki@site.gr

 

Από τις κρίσεις που έγιναν στην Ελληνική Αστυνομία, παραμένει στην υπηρεσία ο πατριώτης μας, υποστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας και από Γενικός Αστυνομικός Διοικητής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Γενικός Αστυνομικός Διοικητής. Στη φωτογραφία από εκδήλωση της Αστυνομίας στη Βέροια (15-2-07). Στην ίδια εκδήλωση, απ’ όπου και η δεύτερη φωτογραφία παραβρέθηκε και ο Αστέριος Παπαστεργίου, αντιδήμαρχος σε θέματα παιδείας στο Δήμο Βέροιας. Θερμά συγχαρητήρια και στους δυο πατριώτες μας.
011_mpoutsikas

012_papastergiou

Ο Γ. Μπούτσικας στη μέση – Ο Α. Παπαστεργίου δεύτερος από δεξιά

 

Πολλή καλή η πρωτοβουλία του Δήμου μας, με ανακοίνωση, να ενημερώσει του κατοίκους της Καλλιπεύκης, πως για θέματα που αφορούν το δήμο (φωτισμός, ύδρευση κλπ) θα πρέπει να απευθύνονται στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, κ. Χρίστο Οικονόμου. Είναι καλό επίσης για όλους μας, που λόγω επαγγέλματος (καφενείο – ταβέρνα «ΟΛΥΜΠΟΣ»), το Χρίστο θα μπορούμε να τον βρούμε πολύ εύκολα. Συγχαρητήρια, Χρίστο, για την εκλογή σου και καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα.

Χωρίς χιόνια φέτος το χειμώνα και το χωριό μας όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη. Χιόνισε ελάχιστα και το κράτησε λίγες μέρες μόνο. Στη φωτογραφία η Μεταμόρφωση (από 10-3-07).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα αγριολούλουδα στα δάση άνθισαν λίγο πιο νωρίς φέτος (10-3-07). Ελαφρύς και χωρίς χιόνια ο χειμώνας. Εύκολος για τους μόνιμους κατοίκους. Χωρίς δυσκολίες μετακίνησης, λιγότερο κρύο αλλά και λιγότερα νερά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα δέντρα είναι έτοιμα να βγάλουν φύλλα και άνθη, αν και οι κορομηλιές έχουν ανθίσει ήδη. «Περιμένουν» μήπως και ο Μάρτης μας θυμίσει για μια φορά ακόμα την παροιμία του (Μάρτης – γδάρτης και παλουκοκαύτης). Πως να καταλάβουν οι νεώτεροι τη σημαίνει «παλουκοκαύτης»; Ελπίζω κάποιος θα βρεθεί να τους το εξηγήσει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Η φωτογραφία είναι από δορυφόρο. Από το google. Φαίνεται το χωριό, η «λίμνη» με τα χωράφια και αριστερά πάνω η Καρυά. Είναι διαθέσιμη για όλους και θα τη βρείτε στη διεύθυνση http://maps.google.com/ και στην επιλογή “satellite” με λίγο ψάξιμο βέβαια, γιατί όσο θα κάνετε μεγέθυνση τα πράγματα θα δυσκολεύουν.

018_google

Πολλά σήματα και στους δρόμους (Καλλιπεύκη – Γόννοι και Καλλιπεύκη – Πλαταμώνας), για διάφορους λόγους έχουν «γείρει», έχουν πέσει ή έχουν καταστραφεί εντελώς. Ας το δουν οι αρμόδιοι.

017_simata

Δρόμος Καλλιπεύκης – Πλαταμώνα. Πολλές φορές σ’ αυτό το δρόμο γίνονται κατολισθήσεις, ιδιαίτερα το χειμώνα. Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται εντός των ορίων του Νομού Πιερίας. Πάνε περίπου δυο μήνες που βρίσκονται οι πέτρες εκεί. Έρχεται άνοιξη και καλοκαίρι. Περισσότεροι θα τον διαβούν. Τι περιμένουν τα αρμόδια συνεργία;

015_dromos

Θετική η πρωτοβουλία του Δήμου μας να κατασκευάσει κιόσκι δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου (πάνω στο βράχο που υπήρχε) και να ανοίξει κυκλικό δρομάκι γύρω από αυτό για να μπορούν να έρχονται και να φεύγουν ευκολότερα τα αυτοκίνητα. Θα γίνει και περίφραξη. Όμως, άλλη η πέτρα με την οποία χτίστηκε το εκκλησάκι, άλλη η πέτρα με την οποία χτίζεται το κιόσκι. Η περίφραξη θα είναι με κάποια από τις δυο ή θα είναι μια Τρίτη. Το είδατε συνολικά κ. Δήμαρχε, υπάρχει μια κάποια (έστω και υποτυπώδης) αρχιτεκτονική μελέτη; Η αισθητική της παρέμβασης και η καλή σας προαίρεση είναι από πριν γνωστές ή θα κριθούν από το αποτέλεσμα; Το σύνολο, αυτό είναι το πρώτο που βλέπει κάθε ταξιδιώτης, ταυτόχρονα με το χωριό, τη «λίμνη» και τη «δικαίωση» που έρχεται ύστερα από είκοσι χιλιόμετρα στροφών και ανηφόρας.

016_kioski

Ανανεώθηκε η ιστοσελίδα του συλλόγου μας και προστέθηκε νέο κεφάλαιο με τίτλο: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ. Δείτε το (και περιμένετε λίγο μέχρι να «κατέβουν» τα αρχεία). www.kallipefki.site.gr

Σ’ ευχαριστούμε θερμά Χρίστο Μπαρή, για τα όσα προσφέρεις στο Σύλλογό μας και στο χωριό. Μην ξεχνάς πως σε περιμένουμε στην Καλλιπεύκη. (Χρίστος είναι ο διευθυντής της “defender group” (www.defender.gr), και διαχειριστής του server – φιλοξενητή, όπου υπάρχει – φιλοξενείται ο ιστοχώρος – site του Συλλόγου μας).

026_site

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ