ΓΕΓΟΝΟΤΑ 2004

Σύνδεση Ρίου Αντιρρίου  

Η σύνδεση Ρίου-Αντιρρίου με υπερθαλάσσια γέφυρα ή­ταν όνειρο του Χαρίλαου Τρικούπη. Καθυστέρησε πάνω α­πό έναν αιώνα. Ο πρώτος διαγωνισμός για την κατασκευή της έγινε το 1979.
Περνούν έκτοτε τα χρόνια και μεσολαβούν 7 εκατομμύρια εργατοώρες για να εγκαινιαστεί, τελικά, στις 12 Αυγούστου, σε μια συναινετική εκδήλωση νυν και πρώην υπουργών και μια φαντασμαγορική τελετή με εντυπωσιακά βεγγαλικά.
Λίγες μέρες πριν περνάει πά­νω από τη γέφυρα η ολυμπιακή φλόγα που την κρατάει ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Ότο Ρεχάγκελ.

rio

 

Αθλητικά γεγονότα 2004

Τα γεγονότα στον αθλητισμό, μέσα στο 2004, που μας απασχόλησαν ήταν πολλά και σημαντικά. Απ’ αυτά, ωστόσο, πέντε κατέχουν ξεχωριστή θέση. Πέραν κάθε αμφισβήτησης, η κατάκτηση του EURO από τους διεθνείς και τον Ότο Ρεχάγκελ, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε. Όπως τεράστια ήταν η επιτυχία του Πύρρου Δήμα στους Ολυμπιακούς με το τέταρτο μετάλλιο, αλλά κι οι πρωτιές των γυναικών στους ίδιους Αγώνες. Σημαντικό και το επίτευγμα του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο, κάνοντας νταμπλ. Μαύρη, όμως, η σελίδα που γράφτηκε από τους Κεντέρη, Θάνου και Σαμπάνη. Η ντόπα κατάφερε να σκιάσει μεγάλο μέρος της χαράς των σταδίων.

dhmas podosfairo

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ