ΔΙΑΦΟΡΑ

ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ

Φθορές προξένησαν άγνωστοι στο υδραγωγείο του χωριού μας, φανερώνοντας έτσι το πρόβλημα που υπάρχει. Πρόσβαση στο υδραγωγείο έχουν όλοι. Περίφραξη δεν υπάρχει καθόλου ώστε να εμποδίζει κάποιον να πλησιάσει εκεί. Αυτή την φορά ευτυχώς έκαναν μόνο ζημιές. Δεν χρειάζεται να φανταστούμε τι θα μπορούσε να γένει.

ydragogio
Επιβάλλεται το συντομότερο δυνατόν η Δημοτική Αρχή να περιφράξει τον χώρο και να μπαζώσει την δεξαμενή (όπως και στο προηγούμενο φύλλο αναφέραμε) διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την υγεία των κατοίκων του χωριού μας και κρύο το νερό το καλοκαίρι. Δεν επιτρέπεται ο ο καθένας να μπορεί να έχει πρόσβαση στο υδραγωγείο και να παίζει ενδεχομένως με την υγεία των κατοίκων.

O ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ 

Με ηλιόλουστη μέρα γιορτάσθηκε η επέτειος του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου του 1940, σε πλήρη αντίθεση με τις συνθήκες που συνάντησαν οι στρατιώτες μας στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας το 1940.
Αφού τελέσθηκε η δοξολογία παρουσία των λιγοστών πολεμιστών του 40 που ζουν ακόμη, των τοπικών αρχών και κατοίκων του χωριού, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων υπέρ πατρίδος και οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου απάγγειλαν ποιήματα.
Ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τον αντιπροέδρου Ιωάννη Μασούρα και τον ταμία Φάνη Γκουντουβά.

28 ok

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

To Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλλιπευκιωτών, ευχαριστεί την απελθούσα Δημοτική Αρχή για την άριστη συνεργασία την οποία είχε στη διάρκεια της θητείας της.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και το ερχομό του νέου έτους το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, εύχεται στους απανταχού Καλλιπευκιώτες υγεία και προκοπή, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και η νέα χρονιά για όλους να είναι καλύτερη, δημιουργική και ειρηνική.

Προετοιμασίες για το Χειμώνα

Οκτώβριο και Νοέμβριο, ο Τριαντάφυλλος Μιχαντάς, εδώ και χρόνια από γειτονιά σε γειτονιά και από σπίτι σε σπίτι, με τη βοήθεια του νοικοκύρη, κόβει τα ξύλα για το χειμώνα με την κινητή κορδέλα του. Άξιος από κάθε άποψη και πολυμήχανος και προπαντός ακούραστος και καλοδιάθετος. Να είσαι καλά Τριαντάφυλλε, και να συνεχίσεις να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στους πατριώτες μας.

xila
Ο Τριαντάφυλλος επί το έργον

Δημοτικό Σχολείο 

Εργασίες συντήρησης και αναπαλαίωσης στο Δημοτικό μας Σχολείο. Καθαρίστηκαν οι σοβάδες και τα βαψίματα και αναδείχτηκε η πέτρα, υλικό που είναι δεμένο με την παράδοσή μας και αναδεικνύει, ιδιαίτερα στο χωριό μας, τα κτήρια. Συγχαρητήρια στα μέλη της Σχολικής Επιτροπής.

sxoleio
Το Σχολείο με εμφανείς τις πέτρες.

Ο νέος μας ιερέας 

Μετά το θάνατο του αεί­μνηστου και αγαπημέ­νου μας παπα – Στέργιου, το χωριό μας έχει και πάλι μόνιμο ιερέα. Είναι ο πατέρας Ιωάννης Τομαράς από την Κόρινθο.
Πριν έρθει στο χωριό μας ιερουργούσε στην Παναγία της Τήνου, είναι πατέρας δύο παι­διών και τελείωσε τη θεολογική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Νέος στην ηλικία και με όρεξη για προσφορά, ήδη ξεκίνησε κατηχητικό στα μικρά παιδιά. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αλλά και όλοι οι Καλλιπευκιώτες, καλωσορίζουμε τον νέο μας ιερέα και του ευχόμαστε καλή παραμονή και υγεία προσωπική και οικογενειακή.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Στις 7 Δεκεμβρίου και μετά από καταρρακτώδες βροχές για πολλές μέρες, από τις οποίες προκλήθηκαν πολλές ζημιές στο οδικό δίκτυο, ήρθαν και τα πρώτα χιόνια .Το ύψος του χιονιού έφτασε τα 50 εκατοστά και έδωσε χρώμα Χριστουγεννιάτικο, μεν δημιουργώντας πολλά προβλήματα δε αφού η συγκοινωνία διεξαγόταν μόνο με αλυσίδες λόγω παγετού.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ (1) 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλλιπευκιωτών, συγχαίρει όλους τους εκλεγέντες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και στο τοπικό συμβούλιο.
Ιδιαίτερα συγχαίρει τους εκλεγέντες Καλλιπευκιώτες: Αναστάσιο Κούσιο και Θωμά Καραμπατή, που εξελέγησαν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τους Αποστόλη Οικονόμου, Χρήστο Οικονόμου, Αναστάσιο Πατούλια, Αθανάσιο Τσιαπλέ και Χριστίνα Μχιχαήλ, που εξελέγησαν στο τοπικό συμβούλιο. Ο Αποστόλης Οικονόμου είναι για δεύτερη τετραετία ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου.
Και διπλά συγχαίρει όλους τους υποψήφιους, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους και   τον αγώνα τους, έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα του Δήμου μας και συνετέλεσαν στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.
Εύχεται σε όλους υγεία και επιτυχία στο έργο που οι συνημότες τους εμπιστεύτηκαν.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ (2) 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τον ΧΡΗΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ του Νικολάου, τον ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ του Ιωάννου και τον ΑΣΤΕΡΙΟ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ του Θωμά, οι οποίοι εκλέχτηκαν με τους συνδυασμούς, στους οποίους ήταν υποψήφιοι.
Ο πρώτος στη Λάρισα με τον συνδυασμό του Δημάρχου Κώστα Τζανακούλη, για δεύτερη συνεχή τετραετία,  ο δεύτερος στον Αμπελώνα με το συνδιασμό του Δημάκη και ο τρίτος στη Βέροια με το συνδιασμό της Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη (μειοψηφία).
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται στους εκτός του δήμου μας νεοεκλεγέντες υγεία προσωπική και οικογενειακή και με όρεξη και κουράγιο στο δύσκολο έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούν τα μέγιστα μια και οι δύο είναι άξιο πατριώτες μας.

ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΕ Α.Ε.Ι. – Τ.Ε .Ι.

Καλλιόπη Παπαδόντα: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάρκετιγκ και Επικοινωνίας.
Ανδρέας Μιχαντάς: ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Λάρισας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπάρχουν αρκετοί πατριώτες μας, οι οποίοι παίρνουν την εφημερίδα του Συλλόγου και δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις εδώ και πολλά χρόνια (από 5 έως και 10).
Σας ενημερώνουμε ότι η κάθε έκδοση της εφημερίδας κοστίζει στο ταμείο του Συλλόγου 700 ΕΥΡΩ (230.000 έως 250.000 Δρ), κόστος όχι μικρό.
Εμείς θα συνεχίσουμε να στέλνουμε την εφημερίδα σε όλους σας, γιατί η εφημερίδα είναι ο συνδετικός κρίκος του χωριού με τους Καλλιπευκιώτες και γιατί πιστεύουμε ότι η Καλλιπεύκη πρέπει να «ακούγεται και να σχολιάζεται» όσο γίνεται περισσότερο.
Με την ευκαιρία παρακαλούμε όσους έχουν αλλάξει διεύθυνση να μας ενημερώνουν γραπτά (κεφαλαία γράμματα) και ιδιαίτερα οι πατριώτες μας του εξωτερικού.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ