ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Υφυπουργός Γεωργίας στην Καλλιπεύκη

Με μια περιοδεία αστραπή στα χωριά του Κάτω Ολύμπου, ο Υφυπουργός Γεωργίας, κ. Χατζημιχάλης, σταμάτησε για λίγο και στην Καλλιπεύκη το βραδάκι στις 10-6-01. Άκουσε με ενδιαφέρον τους κατοίκους του χωριού, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ομολόγησε πως επιθυμία του είναι -και εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή- να συνδέσει το όνομά του με την επανασύσταση της λίμνης της Καλλιπεύκης. Αρκετοί ήταν οι πατριώτες που παραβρέθηκαν και εξέθεσαν απόψεις και προβλήματα. Ανάμεσά τους ο Θανάσης Τσιαπλές, ο Τάσος Κούσιος, η Αποστολία Μανίκα και βέβαια ο σύλλογός μας (με 4 μέλη).
Παρόντες ακόμη, ήταν ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας, που αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στο μεγάλο έργο της γέφυρας Παραποτάμου και ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας, Θωμάς Καραμπατής.

 xatzimix

Σκεπάστηκε και το υπόλοιπο ρέμα από το Δήμο

Συνεχίστηκε και σκεπάστηκε το ρέμα από την Βρυσοπούλα μέχρι το σπίτι του Τσιαπλέ, από το Δήμο μας. Πρέπει να επισημάνουμε πως ο Δήμος έχει ήδηπαρουσιάσει σημαντικό έργο στην Καλλιπέυκη.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα Σφαγεία

Επιτέλους τα καινούργια σφαγεία τελείωσαν και είναι στη διάθεση των κατοίκων του χωριού μας. Παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αρχές κατάφεραν να τις ξεπεράσουν και μπράβο στη Δημοτική Αρχή.

Με δυνατούς ανέμους γιορτάσθηκε φέτος του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα

Τη Δευτέρα στις 4 Ιουνίου γιόρτασε το εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας. Ήταν η γιορτή του Αγίου Πνεύματος και πλήθη προσκυνητών καθώς και εκδρομέων θα κατέκλυζαν το χώρο, αλλά αυτό δεν έγινε εξαιτίας των πολύ δυνατών ανέμων που φυσούσαν εκείνη την ημέρα.
Οι προσκυνητές έρχονταν και έφευγαν για ν’ ανάψουν ένα κεράκι και μετά να επιστρέψουν στην Πατωμένη ή στο χωριό για φαγητό.
Παρ’ όλα αυτά, βρέθηκαν και μερικοί “ψύχραιμοι” που κάθισαν και έψησαν στο χώρο της Αγίας Τριάδος. Μέχρι και πλανόδιοι σουβλατζήδες, κινητό περίπτερο, πλανόδιοι με είδη οικιακής χρήσεως και ενδύσεως, ακόμη και δημοτική ορχήστρα από τσιγγάνους είχαν εγκατασταθεί στο χώρο και προβλέπονταν μεγάλο πανηγύρι, αλλά ο καιρός τους ανάγκασε όλους να τα μαζέψουν και να φύγουν.
Πρώτη φορά στα 40 τελευταία τουλάχιστον χρόνια, δεν γίνεται το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος, εξαιτίας των δυνατών ανέμων.
Στο θρησκευτικό τομέα τώρα, η Θεία Λειτουργία έγινε κανονικά και για πρώτη φορά χοροστάτησαν τρεις Ιερείς. Ένας ήταν ο δικός μας ο παπα-Στέργιος, ο παπα-Ηλίας Παπαναστασίου που είχε κάνει πολλά χρόνια παπάς στο χωριό μας (13) και ένας ιερέας από τους Γόννους, που χειροτονήθηκε πρόσφατα.
Πρέπει επίσης να πούμε ότι πολλοί Καλλιπευκιώτες βρέθηκαν στην Αγία Τριάδα μετά από πολλά χρόνια γι’ αυτό τα αγκαλιάσματα και οι χειραψίες ήταν άφθονες.
Ας μας έχει ο μεγαλοδύναμος καλά και θα ανταμώσουμε του χρόνου πάλι.

triada1

triada2

triada3

triada4

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στις 18 Αυγούστου 2001 ημέρα Σάββατο και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στα γραφεία του Συλλόγου μας, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η παρουσία σας αλλά και η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη.

Δασκάλα χορού

Τη Δασκάλα χορού την κ. Ματίνα Γκουντουβά θα έχει και φέτος ο Σύλλογος, για το χρονικό διάστημα από 15 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου, η οποία θα διδάσκει μαθήματα παραδοσιακών χορών στους μικρούς μας φίλους.

Ποντικοί στα παγκάρια της εκκλησίας

Στις 11 Ιουνίου άγνωστοι διέρηξαν τα παγγάρια των εκκλησιών του χωριού μας. Παραβίασαν και αφήρεσαν τα χρήματα των εκκλησιών: Της Αγίας Τριάδος, της Παναγίας στην Πατωμένη, του Αγίου Θεοδώρου, της Αγίας Παρασκευής και του Κοιμητηρίου. Το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο έχει αγανακτήσει τους κατοίκους του χωριού, αλλά και την εκκλησιαστική επιτροπή, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και δεν φτάνει που πήραν τα χρήματα, αλλά είχαν και το θράσος να ξηλώσουν και να πάρουν και τα παγγάρια μαζί τους.
Πρέπει να γνωρίζουν οι “κύριοι ή κύριος” που κάνουν αυτές τις ανόητες πράξεις ότι κάποια μέρα θα πιαστούν και θα λογοδοτήσουν.

Άρχισαν οι εργασίες στην Αγία Ανάληψη

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανε-γέρσεως του Ιερού Ναού της Αναλή-ψεως. Η καινούργια εκκλησία δεν γίνεται εκεί που βρισκόταν η παλιά, αλλά σε σημείο το οποίο είναι ορατό από το χωριό.Κατασκευάζεται από μαστό-ρους από τους Γόννους, τους αδελφούς Γεωργακοπούλου.

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος

Από το Δασαρχείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε στην Πατωμένη εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν τα σχολεία Γόννων-Χάλκης-Καλλιπεύκης οι φορείς του Δήμου, Δασικές Υπηρεσίες. Ομιλητές ήταν ο κ. Παράσχος Γιώργος και ο Ζαβάκος Γεώργιος ενώ χαιρετισμό απηύθηναν ο Δασάρχης κ. Πέτρου Κων/νος και ο Δ/ντής Δασών κ. Ίτσιος Βασίλειος.Οι ομιλητές επεσήμαναν στους μικρούς μαθητές τη σημασία αλλά και τα οφέλη του δάσους καθώς και τις παρεμβάσεις και επιδράσεις που δέχεται το περιβάλλον από τον ίδιο τον άνθρωπο, ο οποίος πρέπει να σέβεται και να το προστατεύει.

Αδιαχώρητο την Πρωτομαγιά στην Καλλιπεύκη

Αν και καθυστερημένα, είμαστε υποχρεωμένοι να γράψουμε για την Πρωτομαγιά που πέρασε.
Η φετινή προσέλευση επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Χιλιάδες οι άνθρωποι και τα οχήματα.
Όλοι οι χώροι, της Πατωμένης, της Καραβίδας και της Νταμίλης είχαν καταλυφθεί από εκδρομές.
Ακόμα και στον ΑΪ Θανάση και στην Αγία Τριάδα και στον Αϊ Γιάννη γέμησε από κόσμο.
Οι επισκέπτες όσο πάνε και πληθαίνουν οπωσδήποτε, αλλά εμείς πότε θα “ξυπνήσουμε”; Μήπως ήρθε η ώρα;

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ