ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς κ. Ιερώνυμος εξελέγη αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος μετά από ψηφοφορία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και παρουσία του υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη. Ο κ. Ιερώνυμος έλαβε στη δεύτερη ψηφοφορία 45 ψήφους και ο μητροπολίτης Σπάρτης 27 ψήφους.

Ο νέος αρχιεπίσκοπος γεννήθηκε στα Οινόφυτα Βοιωτίας το 1938. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Αρχαιολογίας) και Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει υπότροφος του ΙΚΥ (πρώτος σε πανελλαδική κλίμακα) στις βυζαντινές σπουδές και με πολλά άλλα προσόντα.

 

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Ο πατέρας Βησσαρίωνας  από την αρχή της χρονιάς είναι πλέον κανονικά ο ιερέας του χωριού μας. Μετά από παρουσία 7 ετών στην εκκλησία του χωριού μας, όπου ιερουργούσε  καλύπτοντας τις ανάγκες της εκκλησίας,   από την αρχή του έτους ο πατέρας Βησσαρίωνας είναι ο ιερέας του χωριού μας αναλαμβάνοντας κανονικά την ενορία του χωριού μας. Η εκκλησία στην οποία ιερουργούσε o πατέρας Βησσαρίωνας πριν αναλάβει την δική μας ενορία , ήταν ο Προφήτης Ηλίας της Λάρισας.

Η αγάπη των κατοίκων του χωριού μας αυτά τα χρόνια στο πρόσωπό του , αλλά και η δική του αγάπη για το χωριό μας συνετέλεσαν ώστε να πάρει αυτή την απόφαση  να αναλάβει την εκκλησία του χωριού μας και το χωριό μας να αποκτήσει το δικό του παπά.

Η Καλλιπεύκη καλωσορίζει τον πατέρα Βησσαρίωνα και του εύχεται  ο Θεός να του χαρίζει υγεία.

EK_KALLIPEFKI_papas

ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ

Μετά από δέκα περίπου χρόνια προσφοράς οι επίτροποι Κων/νος Δούκας, Κωνσταντίνος Ρημαγμός, Απόστολος Παπαιωάννου, Αστέριος Σαλαμπάσης αποχώρησαν, αφού έληξε η θητεία τους. Σ’ αυτά τα χρόνια προσπάθησαν πάρα πολύ και βοήθησαν  τους ιερείς της εκκλησίας, αλλά κυρίως την εκκλησία του χωριού μας. Πάντα  με όρεξη, με διάθεση, παρά τα χρόνια που κουβαλούσαν στην πλάτη τους. Σ’ αυτά τα χρόνια συντηρήθηκαν σχεδόν όλες οι εκκλησίες του χωριού μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τους απερχόμενους επιτρόπους για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια στην εκκλησία του χωριού μας.

 

ΝΕΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ

Από την αρχή του νέου χρόνου ανέλαβαν οι νέοι επίτροποι οι οποίοι θα βοηθούν των ιερέα του χωριού μας και την εκκλησία μας. Αυτοί είναι:

Κωνσταντίνος Παπαδόντας

Γιάννης Καραγιάννης

Κωνσταντίνος Παπαγιαννούλης

Κωνσταντίνος Καστόρης

EK_KALLIPEFKI_epitropoi

ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες το πολύ κρύο, το χιόνι και τον παγετό που επικρατούσε στο χωριό μας ,ο πατέρας Βησσαρίωνας δεν άφησε παραπονεμένους τους κατοίκους του χωριού . Περπάτησε και φώτισε όλα τα σπίτια παρέα με τους μικρούς Γιώργο Μούργκα και Θοδωρή Τσιαπλέ.

EK_KALLIPEFKI_fota_papas

ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Με λαμπρότητα και επισημότητα γιόρτασε και φέτος η εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου. Πλήθος πιστών από το χωριό μας αλλά και από την Λάρισα και τα γειτονικά χωριά κατέκλυσαν τον ιερό ναό , παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και το πυκνό χιόνι που έπεφτε.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ