Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Όσον αφορά το φυσικό περιβάλλον του χωριού μας και την καθαριότητά του αξίζει να τονίσουμε ότι είναι υπόθεση όλων μας και ευθύνη έχουμε όλοι σε ότι αφορά τη διαφύλαξή του.

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε και να γράψουμε αλλά ούτε θα αναφερθούμε στην Πολιτεία, ούτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δημοτική Αρχή ή Τοπικό Συμβούλιο.  Ας αναζητήσουμε, λοιπόν, ο καθένας τις δικές του ευθύνες και ας προβληματιστούμε με αυτά που βλέπουμε στο χωριό μας.

Ας ρίξουμε μια ματιά οι ίδιοι γύρω στο χωριό μας, στο δάσος, στα ρέματα, δίπλα στους δρόμους και θα αντικρίσουμε ένα θέαμα που μας κάνει όλους να ντρεπόμαστε..!

Ας μην υποκρινόμαστε άλλο, ας μην αναζητάμε υπευθύνους.  Υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας, εμείς οι ίδιοι που ρυπαίνουμε το περιβάλλον. Η σκληρή πραγματικότητα δείχνει ότι στο χωριό μας, η αυλή, τα ρέματα, τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, το δάσος «βογκούν» από σκουπίδια!

Είναι τραγικό να περπατάς μέσα στη φύση, στον καθαρό αέρα και να βλέπεις παντού σκουπίδια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς!

Η κατάσταση είναι απελπιστική.. Σημεία τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν σημεία αναφοράς για το χωριό μας, να  εμφανίζουν τέτοια άσχημη θέα…

Σε ότι μας αφορά, ως Μορφωτικός Σύλλογος, θα γίνουμε δυσάρεστοι, αυστηροί αλλά και σκληροί σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον.
Η διάσωση του φυσικού μας περιβάλλοντος είναι απαίτηση όλων μας.  Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από τις αυλές μας, τα ρέματα, το δάσος μας γιατί αυτός είναι πραγματικά Πολιτισμός.

skoupidia10 skoupidia8 skoupidia7 skoupidia6 skoupidia5 skoupidia4 skoupidia3 skoupidia1 skoupidia9 skoupidia2

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ