Η ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

 

Είχαμε επισημάνει στα προηγούμενα φύλλα της εφημερίδας, ότι φέτος το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο για το χωριό μας, μια και τα χιόνια στα βουνά ήταν ανύπαρκτα και οι βροχές ελάχιστες. Οι ήπιες καιρικές συνθήκες συνετέλεσαν, ώστε να μειωθούν σημαντικά τα νερά των πηγών και σαν να μην έφθανε αυτό το δίκτυο ύδρευσης παραμένει μισό, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να συνεχίζουμε να πίνουμε νερό από το παλαιό δίκτυο.

Ένα δίκτυο προβληματικότατο! Γεμάτο σπασίματα, όπου τα προβλήματα ήταν σχεδόν καθημερινά και οι διακοπές για πολλές ώρες, ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων του χωριού.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και μέσα στο χωριό.

Δρόμοι κατεστραμμένοι, σε άθλια κατάσταση. Φράχτες γκρεμισμένοι, χόρτα ένα μπόι (βούζια, τσουκνίδες).

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Για μια ακόμη φορά είμαστε αναγκασμένοι να γράψουμε για την εικόνα που παρουσιάζει το χωριό μας. Μια εικόνα αποκαρδιωτική, μια εικόνα που δεν μας τιμάει καθόλου σαν ανθρώπους.

Με την έδρα του δήμου, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο. Οι ρόμοι ασφαλτοστρώθηκαν, οι πεζοδρομήσεις έγιναν, η είσοδος ολοκληρώθηκε! (Ναι καλά έγιναν, ότι γίνεται και όπου γίνεται είναι καλό), αλλά η Καλλιπεύκη, που θα φέρει την ανάπτυξη, όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι, είναι ξεχασμένη και από ανθρώπους και από τους αρμόδιους.

Αγαπητοί πατριώτες, είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε όλοι. Πρέπει η εικόνα του χωριού μας ν’ αλλάξει. Και η αλλαγή θα γίνει από την καθαριότητα. Ας φροντίσουμε γι’ αυτή αρχίζοντας από τις αυλές μας, τα οικόπεδά μας. Είναι υποχρέωσή μας είτε μένουμε στο χωριό είτε όχι. Ο καλοφτιαγμένος φράχτης έχει κι αυτός τη χάρη του! Τα περιποιημένα χόρτα επίσης! Ας φροντίσουμε την περιουσία μας, το χωριό μας! Την Ωραία Καλλιπεύκη!

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ