Θωμάς Τσιαπλές

 

Όλοι τον γνωρίζετε, όλοι τον ξέρετε, όλοι έχετε μιλήσει μαζί του (έστω κι από το τηλέφωνο) για απλά καθημερινά, για θέματα του Συλλόγου μας, για θέματα υγείας, για θέματα τροχαίας, για… ένα «σβήσιμο» κι όλοι τον… αγαπάτε.

Ευχάριστος, εξυπηρετικός, ευδιάθετος, ακούραστος, εργατικότατος… αλλά σαν χρειάζεται και μερακλής (του αρέσει η καλή παρέα, ο χορός και το ξενύχτι καμιά φορά!), μια ζωή με τη στολή και τη μηχανή να φροντίζει για την ασφάλειά μας και την τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ κι ένας από τους πιο αγαπητούς τροχονόμους στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας κι επίσης αρκετά χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου μας.

Γνωρίζετε ακόμη πως είναι κι από μεγάλο σόι (ναι και της γυναίκας του Μαρίας Παπαστεργίου, ακόμη μεγαλύτερο) και πιθανότατα γνωρίζετε πως είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα ξαδέρφια!

008_TSIAPLES

 

…Σταμάτησε κάποτε κάποιον οδηγό για κάποια παράβαση του ΚΟΚ και κάνοντάς του συστάσεις έβγαλε το μλόκ, (αυτό που όλοι μας δεν το καλοβλέπουμε σαν συναντηθούμε στους δρόμους με τροχονόμους) ακούει το έξης απίθανο: «Ξέρεις, τροχονόμε, είμαι ξάδερφος του Θωμά Τσιαλπέ»… Ελπίζοντας με τη δήλωση αυτή πως θα γλιτώσει το «γράψιμο»… «Αλήθεια λες;» τον ρωτάει ο Θωμάς. Κι αυτός (στον ίδιο χαβά), «Φυσικά, κ. Τροχονόμε», «και τον γνωρίζεις καλά αυτόν τον Τσιαπλέ;», ξαναρωτάει ο Θωμάς. «Με κοροϊδεύεις κ. Τροχονόμε, τον ξάδερφό μου δεν γνωρίζω!», έρχεται η απάντηση κι ο Θωμάς, αγανακτισμένος μεν αλλά ήρεμος δε του λέει: «Να προσέχεις στο εξής, δεν σε γράφω τώρα, αφού έχεις ξάδερφο τον Τσιαπλέ, μα χάσου από μπροστά μου γρήγορα, πριν χάσω κι εγώ την υπομονή μου και φρόντισε να μην ξαναβρεθείς μπροστά μου και μάλιστα παραβάτης»…

Αυτός είναι ο Θωμάς Τσιαπλές κι αυτόν, πατριώτισσες και πατριώτες, εκλέξατε δημοτικό σύμβουλο. Αυτός θα εκπροσωπεί το χωριό μας, την Καλλιπεύκη, στο νέο Δήμο μας (Δήμος Τεμπών με έδρα το Μακρυχώρι).

Βαρύ και δύσκολο το έργο που αναλαμβάνεις, Θωμά, καινούριο κι ιδιαίτερο… Πιστεύουμε σε σένα, ελπίζουμε. Είμαστε σίγουροι πως θα ανταποκριθείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα σου καθήκοντα, είμαστε σίγουροι πως θα εργαστείς με τον ίδιο ζήλο για το καλό του Δήμου μας, για το καλό του χωριού μας.

Θωμά Τσιαπλέ, σου ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχία.

Οι Τοπικοί σύμβουλοι, αξιόλογοι πατριώτες κι αυτοί, εργατικοί και με εμπειρία,   Κούσιος Τάσος, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και Χρήστος Οικονόμου και Μπάμπης Ντούρος, Μέλη, θα είναι πιστεύουμε δίπλα σου.

Να θυμάστε κι εσείς κι όλοι μας πως εκείνα που μας ενώνουν είναι πολύ μα πολύ περισσότερα από κείνα που μας χωρίζουν!!!

 

Παναγιώτης Παπαϊωάννου

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ