ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Τρίτη Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων Κάτω Ολύμπου

Με επιτυχία πραγ­ματοποιήθηκε την ημέρα της Παναγίας (15 Αυγούστου) το καλοκαι­ρινό αντάμωμα των Καλλιπευκιωτών στην Πατωμένη.
Από το πρωί ο κόσμος κατέφθασε στο χώρο με την ανάλογη προετοιμασία για την ημέρα. Παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι, όπου χοροστάτησε ο πατέρας Βησσαρίωνας, ο οποίος θα εξυπηρέτησε τους κατοίκους του χωριού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Χ. Καραναστάσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θ. Καραμπανής, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Α. Οικονόμου, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Χ. Οικονόμου και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.
Μετά τη θεία λειτουργία έγινε απελευθέρωση αποθεραπευμένων πουλιών, τα οποία ήρθαν από το Κέντρο Περίθαλψης ’γριων Ζώων Αίγινας με την ευθύνη της κ. Μαρίας Γανωτη και με τη βοήθειια της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας.
Συγκεκριμένα απελευθερώθηκαν 11 γερακίνες και ένας χουρχουριστής (νυκτόβιο). Την απελευθέρωση των πουλιών παρακολούθησε πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα νέοι και μικρά παιδιά.
Οι απελευθερώσεις έγιναν (συμβολικά) από τον Δήμαρχο, Χρήστο Καραναστάση, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Θωμά Καραμπατή, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Απόστολο Οικονόμου, τον Αντιδήμαρχο Λάρισας, Χρήστο Οικονόμου, τον Πρόεδρο του Δασικού Συνεταιρισμού, Γιάννη Παπαδόντα, την τοπική σύμβουλο Χριστίνα Μιχαήλ, τον Γιώργο Παράσχο, ως εκπροσώπου του Δασαρχείου Λάρισας, τη Γιάννα Μούργκα ως εκπροσώπου του χορευτικού εφήβων, τους μικρούς Θόδωρο Τσιαπλέ και ’ννα Παπαϊωάννου, τους φιλοξενούμενους κλόουν και ξυλοπόδαρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου μας, Θωμά Τσιαπλέ και από τον πατέρα Βησσαρίωνα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θ. Τσιαπλές ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και το Κέντρο Περίθαλψης ’γριων Ζώων και τόνισε πως τέτοιες προσπάθειες ευαισθητοποιούν και επηρεάζουν θετικά, ιδιαίτερα τους νέους, με αποτέλεσμα να αγαπούν περισσότερο τα ζώα, τα πουλιά και το φυσικό περιβάλλον.
Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν και διασκέδασαν με έναν κλόουν και έ­να ξυλοπόδαρο, τους οποίους ο Σύλλογος έφερε από τη Θεσσαλονίκη. Η συμμε­τοχή των παιδιών στα παιχνίδια τους ήταν εντυπωσιακή.
Στις 5 μ,μ. εμφανίστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα και χόρεψαν χορούς απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα. Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και καταχειροκρότησαν τους χορευτές.

Συμμετείχαν τα συγκροτήματα από τους παρακάτω συλλόγους:
Πολιτιστικός Σύλλογος Κοιλαδάς «Ο φάρος», σε χορούς της Θράκης
Πολιτιστικός Σύλλογος Δένδρων «Η Αργισσα», σε χορούς της Θεσσαλίας.
Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυάς «Ο Ολυμπος», σε χορούς της Ηπείρου.
Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, σε χορούς του Πόντου.
Πολιτιστικός Σύλλογος Λάρισας «Ο Θετταλός» σε χορούς της Μακεδονίας και
Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η Πατωμένη», σε χορούς της Θεσσαλίας, ο οποίος εμφάνισε και το μεγάλο (εφήβων) και το μικρό (παιδικό) χορευτικό συγκρότημα.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο γραμματέας του Συλλόγου Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» απένειμε στους συμμετέχοντες αναμνηστικά και προσέφερε στον καθένα από δύο βιβλία. «Η Καλλιπεύκη στους αιώνες» και «Αφηγήσεις στη σκιά του Ολύμπου».
Τους χορευτές – χορεύτριες συνόδευσε με την ορχήστρα του (από Θεσσαλονίκη) ο Δημήτρης Παλληγιάννης.
Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι, το οποίο δεν κράτησε πολύ γιατί ο καιρός ήταν αρκετά ψυχρός.

15 kloun1 15 kloun3

Κλόουν 15 kloun2

Θεατές

15 aug

Αρτοκλασία

15 patomeni

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

15 xor pontioi1

 Aπονομή αναμνηστικών

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ