Νέα-ειδήσεις

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΙΩΤΩΝ

  

Στις 7 Αυγούστου έγινε το καλοκαιρινό Αντάμωμα των Καλλιπευκιωτών στην πλατεία του χωριού μας με δημοτική ορχήστρα και το γλέντι κράτησε και πάλι μέχρι το πρωί.

Και αυτή τη φορά το Αντάμωμα έγινε μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, περίοδο νηστείας και το Δ.Σ. δέχτηκε τα παράπονα των πατριωτών μας.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα χορευτικά μας συγκροτήματα, τα οποία καταχειροκροτήθηκε.

Ο Πρόεδρος, Θωμάς Τσιαπλές, αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης ισχυρού Συλλόγου, μια και με το σχέδιο Καλλικράτης ο δήμος μας μεγαλώνει πάρα πολύ.

Ο Σύλλογος θα είναι η φωνή του χωριού, θα μας ενώνει, θα μας συγκεντρώνει και με την εφημερίδα του θα μας πληροφορεί και θα μας ενημερώνει.

022_XOREYTIKO_MIK 021_XOREYTIKO_M

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ

 

Την παράσταση του θεάτρου σκιών, του γνωστού μας Καραγκιόζη, απόλαυσαν τα μικρά παιδάκια αλλά και οι μεγάλοι του χωριού μας, στις 12 Αυγούστου στην πλατεία. Καραγκιοζοπαίχτης ήταν ο Δημήτρης Καραμαγκιόλας από την Καρδίτσα.

020_KARAGIOZHS

 

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΞΩΚΛΗΣΙΑ

 

Με λαμπρότητα γιόρτασαν και φέτος όλα τα ξωκλήσια της Καλλιπεύκης. Σε όλα παρευρέθηκε πολύς κόσμος. Έγιναν αρτοκλασίες, συναντήθηκαν φίλοι, χαρήκαμε τη φύση και τιμήσαμε τους Αγίους μας.

Με ιδιαίτερη όμως λαμπρότητα γιορτάστηκε και τιμήθηκε στις 15 Αυγούστου η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγία της «Πατωμένης».

Την παραμονή έγινε ο πανηγυρικός εσπερινός και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γύρω από το ναό, παρουσία πολλών πιστών.

Ανήμερα της γιορτής, πολλοί πιστοί παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία. 

Μόνο στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Λιβαδάκι, δεν έγινε λειτουργία. Εκείνη την ημέρα η λειτουργία έγινε στους Αγίους Αποστόλους.

029_METAMORFOSH 028_AI-LIAS

Μεταμόρφωση του Σωτήρος – Αι-Λιάς

020_AGIA_PARSKEYH

Αγία Παρασκευή

 

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΣΩ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 

Μέσω Ελασσόνας θα έρχεται πλέον η αλληλογραφία στο χωριό μας, μετά τη μη ανανέωση της σύμβασης με τα ΕΛΤΑ  του  τοπικού πράκτορα Χρήστου Οικονόμου. Η αλλαγή αυτή, αλλάζει και τις συνήθειες των κατοίκων του χωριού, αφού η εξυπηρέτηση γινόταν από τον τοπικό πράκτορα, όπου οι ηλικιωμένοι είχαν τη δυνατότητα εκτός από την είσπραξη των συντάξεων να πληρώνουν και τους λογαριασμούς τους.

Τώρα η διακίνηση της αλληλογραφίας γίνεται από υπάλληλο των ΕΛΤΑ Ελασσόνας 2 φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη και αν έρθει ο χειμώνας τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Ο δρόμος γίνεται δύσκολος, κάποιες φορές κλείνει από τα χιόνια και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των συντάξεων θα είναι αναπόφευκτες.

Ελπίζουμε η λύση αυτή να είναι προσωρινή.

026_TAXYDROMOS

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ