ΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

 ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΙΩΤΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΑΣ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Πρωτόγνωρη ήταν η συμμετοχή στο καλοκαιρινό μας αντάμωμα από Καλλιπευκιώτες και φίλους της Καλλιπεύκης από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας αλλά και από άλλους νομούς. Βούλιαξε στην κυριολεξία η πλατεία του χωριού μας αλλά και οι γύρω δρόμοι.

Η εκδήλωση άρχισε με παραδοσιακούς χορούς, από τα χορευτικά συγκροτήματα υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Σωτήρη Καραβασίλη, τα οποία καταχειροκροτήθηκαν. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Θωμάς Τσιαπλές αφού ευχαρίστησε τους 20 εθελοντές αιμοδότες στη  συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος του χωριού μας που δεν είναι άλλο  αδιαφορία και τη μη  συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες και κάλεσε τους πατριώτες να έρθουν στη Γενική Συνέλευση με διάθεση συμμετοχής .

Εκπληκτικό γλέντι και πάλι μέχρι το πρωί.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι και  ο πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» Απόστολος Παπαιωάννου.

AN_ANTAMOMA_4 AN_ANTAMOMA_3 AN_ANTAMOMA_2 AN_ANTAMOMA_1 AN_ANTAMOMA

 

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Αρκετοί πατριώτες βρεθήκανε στο εξωκλήσι του Αη – Λιά για τη χάρη του. Δύο ιερείς ο πατέρας Βησσαρίωνας και ο πατέρας Αστέριος Γεροστέργιος που βρέθηκε στο χωριό μας από την Αμερική.

N_AI_LIAS

 

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με την παρουσία των τριών ιερέων  και αρκετού κόσμου  γιορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου.

N_AGIA_PARASKEYH

 

ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Με λαμπρότητα και φέτος γιορτάσθηκε η γιορτή της κοίμησης της Θεοτόκου. Η χάρη της Παναγίας , το υπέροχο τοπίο οδηγούν κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο στην « Πατωμένη». Την παραμονή 14 Αυγούστου τελέσθηκε ο εσπερινός και περιφορά της εικόνας της Παναγίας γύρω από τον ιερό ναό.

Το πρωί της 15 Αυγούστου τελέσθηκε η θεία λειτουργία παρουσία πολλών Καλλιπευκιωτών αλλά και από τα γύρω χωριά οι οποίοι κατέκλυσαν τον ιερό ναό μέσα και έξω. Οι μεγαφωνικές συσκευές ,η απαγόρευση της κατασκήνωσης, το άναμμα φωτιάς, και η μη προσέλευση των αυτοκινήτων γύρω από το χώρο της « Πατωμένης»  που υπέβαλε το Δασαρχείο έδωσαν άλλη χάρη και ομορφιά στη θρησκευτική εορτή, και οι πιστοί απόλαυσαν την θεία λειτουργία.

AYG_15_14 AYG_15_5

 

 

ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Γιορτάσθηκε και φέτος η αποκεφάλιση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 29-8-2008, όπου τελέσθηκε η θεία λειτουργία και αρτοκλασία παρουσία πατριωτών μας.

N_AI_GIANNIS

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Την 3ην Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου πανηγυρίσαμε και φέτος με πανηγυρικό εσπερινό- παράκληση, χαιρετισμούς, θεία λειτουργία και αρτοκλασία. Πρόσφατα αγιογραφήθηκε ο θόλος του ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου με τη δεσποτική παράσταση της αναλήψεως του Σωτήρος. Φιλοτεχνήθηκε από την έγκριτη αγιογράφο κ. Τζάνη από τα Τρίκαλα με την επιμέλεια και τη φροντίδα των δωρητών του ιερού παρεκκλησίου.

Απομένει ο εξωραϊσμός του αύλειου χώρου και η Δεντροφύτευση.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΠΟΣΤΌΛΗΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΒΑΣ (Κλητήρας)                      200 Ευρώ

ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ                                          200

ΚΑΣΤΟΡΗ- ΝΤΙΣΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ                                         100

 

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΙΤΗΡΑ

Πολύ καλή η απόδοσή τους, ο δε αλωνισμός τους έγινε με πολύ καλό καιρό και ήταν ο πιο σύντομος. Η τιμή τους όμως μειωμένη από πέρυσι.

ΠΑΤΑΤΕΣ

Καλή παραγωγή  όχι όμως και η τιμή τους. Οι περισσότερες πατάτες διατέθηκαν από το χωράφι στο εμπόριο.

ΦΑΣΟΛΙΑ

Ανάρπαστα έγιναν τα φασόλια φέτος, ήταν όμως λίγα και εξαφανίστηκαν αμέσως.

N_FASOLIA

ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ

Δεν προλάβαμε να διαμαρτυρηθούμε και το εκχιονιστικό μηχάνημα το οποίο ήταν κολλημένο από Δεκέμβριο του 2006 στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έφτασε στο δήμο μας. Το εκχιονιστικό θα βοηθήσει κυρίως το χωριό μας αλλά και τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.

N_EKXION

ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ

Μην φανταστείτε ότι η εκκλησία αποφάσισε να πάει ρεύμα στην Αγία Ανάληψη ή κατασκευάστηκε τελεφερίκ να πάμε να αγναντεύουμε από την Αγία Ανάληψη. Ηλεκτρικό ρεύμα πήγε στις κεραίες τις κινητής τηλεφωνίας.

Γιατί ,όμως, από τη Μπλόσινα και όχι από τη Καραμπελιά , όπου υπάρχει ρεύμα στις κεραίες της τηλεόρασης; Δυστυχώς κανείς δεν ρωτάει, ο καθένας κάνει ότι θέλει!

N_REYMA

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ