ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

’γνωστοι διέρρηξαν και πάλι τα παγκάρια των εκκλησιών μας και αφήρεσαν όσα χρήματα υπήρχαν μέσα. Τον μπελά τους όμως, έχουν βρει οι επίτροποι ,της εκκλησίας μας, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι μετά να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Το θράσος των «κυρίων» αυτών είναι τόσο μεγάλο που δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και τροχό στην Αγία Παρασκευή και να αφαιρέσουν ολόκληρο το παγκάρι με τα χρήματα. Την άλλη φορά είχαν κάνει το λάθος , αφήσανε το κατσαβίδι και δεν δώσαμε συνέχεια, τώρα όμως , δεν θα το αφήσουμε έτσι να είναι σίγουρος ότι θα πιαστεί. και ευχόμαστε να μην είναι χωριανός μας.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Δεν βρήκε καλή κρυψώνα ο πατριώτης μας, ο οποίος πέταξε την γίδα του που ψόφησε στην Τσιαγκάλω, πίσω από την βρύση.
Αυτές δεν είναι πράξεις που μας τιμούν.Τι να πούμε τι να γράψουμε. Ντροπή! Ντροπή!
Χωριό το μεγαλείο σου!!!

psofimi

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ   Ε.Λ.Γ.Α 

Ανταποκριτής του Ε.Λ.Γ.Α του χωριού μας, είναι η Μαρία Ρημαγμού του Ιωάννου. Για σχετικές πληροφορίες θέλετε μπορείτε μαζί της.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Χωρίς τους πιστούς φύλακές τους έμειναν οι κτηνοτρόφοι μας , αφού άγνωστοι σκόρπισαν φόλες με δηλητήριο και θανάτωσαν 35 περίπου σκυλιά και πάρα πολλές αλεπούδες που υπήρχαν στην περιοχή. Οι άγνωστοι αυτοί «κύριοι» ρίξανε φόλες κατά μήκος του δρόμου προς τους Γόννους όπου υπάρχουν πολλά κοπάδια , στην Γκουνταμάνη , ακόμα και στις Βρύσες και έτσι να μείνουν χωρίς σκυλιά οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι του χωριού μας.

skilos

ΤΡΙΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ 

Τον τελευταίο χρόνο κάποιοι περίεργοι τύποι (απατεώνες) εμφανίζονται στο χωριό μας και πηγαίνουμε στους ηλικιωμένους τους οποίους και εξαπατούν με διαφόρους τρόπους. Με το πρόσχημα είμαι φίλος του γιου σας και έμεινε στο δρόμο με το αυτοκίνητο, χρειάζεται αμέσως λεφτά, οι πατεράδες μας αμέσως τα δίνουν και για επιβεβαίωση παίρνουν στο κινητό τον άλλο συνεργό τους με τον οποίο συνομιλεί ο ηλικιωμένος χωρίς να καταλαβαίνει ότι δεν είναι ο γιος του. Αυτό συνέβη στις δύο περιπτώσεις .Ο άλλος τρόπος είναι με την μέθοδο της απασχόλησης και τον οποίο εφαρμόζουν οι αθίγγανοι οι οποίοι πήρανε τα λεφτά από το πορτοφόλι και εξαφανίστηκαν.
Εμείς θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε και να μην δίνουμε τίποτα σε άγνωστα άτομα και ειδικά χρήματα όταν μας ζητούν. Οι καιροί έχουν αλλάξει και οι απατεώνες είναι πολλοί. Σήμερα όλοι έχουμε χρήματα και αν τα παιδιά μας έχουνε ανάγκη θα έρθουν μόνα τους.

ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΘΑΡΗ;

Και όμως μπορεί. Η επομένη μέρα της πρωτομαγιάς βρήκε την πατωμένη πεντακάθαρη παρά τους πολλούς επισκέπτες που δέχθηκε την πρωτομαγιά, δεν υπήρχε ούτε ένα σκουπιδάκι. Πρώτη φορά ο Μορφωτικός Σύλλογος ή ο Δήμος που αναλάμβανε την καθαριότητα δεν πλήρωσε για να   καθαρίσει τον χώρο.
Λέτε να αλλάξαμε νοοτροπία; Λέτε να αλλάξαμε συνήθειες;
Ευχόμαστε να έχουμε αλλάξει συνήθειες και να σεβόμαστε το περιβάλλον.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που υπέστησαν τα σιτηρά στο χωριό μνας . Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον χειμώνα προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. .Οι γεωργοί αναγκάστηκαν να σπείρουν πολλά στρέμματα για δεύτερη φορά με κριθάρι και αυτό προκοπή δεν έχει. Το κριθάρι εδώ και χρόνια είχε σταματήσει να καλλιεργείται..

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΙΩΤΗΣ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΤΡΟΧΩΝ

Ο Δημήτριος Παπαδόντας ήταν ο επόμενος Καλλιπευκιώτης θύμα τροχαίου ατυχήματος, Ο άτυχος 54χρονος Δημήτριος Παπαδόντας του Γεωργίου και της Παρασκευής παρασύρθηκε και σκοτώθηκε στη Λάρισα στο Τράβελ STOP. Διέμενε στον Αμπελώνα για πολλά χρόνια και τα τελευταία έμεινε στη Λάρισα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ