ΝΕΑ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μικρά και Διάφορα

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΑΝ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΕΤΟΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Ένα σπουδαίο έργο που εξασφαλίζει από τα νερά το βόρειο τμήμα του χωριού είναι αυτό που κατασκευάσθηκε. Συγκεκριμένα κατασκευάστηκαν τεχνικά έργα αλλά και οχετοί όμβριων υδάτων από το Δασονομείο και μέχρι την Μπαμπακόμη, οδηγώντας τα νερά έξω από το χωριό και στους ήδη υπάρχοντες υπονόμους. Τεχνικά έργα κατασκευάστηκαν και στο δρόμο από Αλώνια μέχρι τον Ξενώνα.

Ήταν ένα  αίτημα των κατοίκων εδώ και πολλά χρόνια που επιτέλους ικανοποιήθηκε.

Erga5

Erga4

Erga3

Erga2

Erga1

 

Ευχές για δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά από το Δ.Σ. του Συλλόγου στους και μαθήτριες και στις μαθήτριες της Καλλιπεύκης και στο δάσκαλό τους, καθώς και σε όλα τα Καλλιπευκιωτόπουλα όλων των σχολείων όπου κι  αν βρίσκονται.

 

Τηλεόραση

Αντικαταστάθηκαν οι  παλαιοί αναμεταδότες της τηλεόρασης . Έξι τηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουνε  αυτή την στιγμή σε όλο το χωριό. Τα τρία  κρατικά κανάλια ΕΤ1,ΝΕΤ, ΕΤ3, και το MEGA,ANTENNA, AJFA. Όσοι από τους πατριώτες δεν βλέπουν καλά ας συντονίσουν της κεραίες τους προς τους αναμεταδότες (Καραμπελιά)

 

Απαράδεκτη ενέργεια

Χωρίς σκυλιά έμειναν και πάλι κτηνοτρόφοι του χωριού μας, αφού ασυνείδητος έριξε φόλες με αποτέλεσμα  να δηλητηριαστούν δεκατέσσερα σκυλιά

 

Ντροπή

Άγνωστοι διέρρηξαν για μια ακόμη φορά τα παγκάρια της εκκλησίας και αφήρεσαν όσα χρήματα βρήκαν. Διέρρηξαν την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, την εκκλησία της Κοιμήσεως  της Παναγίας  στην “Πατωμένη” και την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ;

Προσπάθεια ανεύρεσης και εξασφάλισης χώρου, ώστε να κατασκευάσει στο χωριό μας εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις κάνει η Ιερά μητρόπολη Λάρισας.

Ο σεβασμιότατος κ, Ιγνάτιος μετά την τελετή των θυρανοίξίων επισκέφθηκε την θέση «σταυρός», όπου έμεινε κατενθουσιασμένος και ευχήθηκε να έχει αίσιο τέλος η προσπάθεια αυτή και η ιερά μητρόπολη να αποκτήσει το χώρο που χρειάζεται για την κατασκευή των κατασκηνώσεων.

 

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Γνώριμοι από την προηγούμενη αναμέτρηση, είναι οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι, οι  οποίοι θα διεκδικήσουν το αξίωμα του Δημάρχου .Οι τρεις υποψήφιοι είναι  ο δήμαρχος Χρήστος Καραναστάσης, ο Αναστάσιος Τόλιος και ο Δημήτρης Δημεράς.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

Πολλοί λιγότεροι ψηφοφόροι είναι φέτος στο χωριό μας. Πολύ περισσότερες οι μεταδημοτεύσεις, η διαγραφές και λιγότερες οι εγγραφές

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ

Δύσκολη η ανεύρεση γυναικών οι οποίες θα συμμετέχουν στους συνδυασμούς. Μάλλον θα επιστρατευθούν για να βοηθήσουν.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Το χωριό μας επισκέφθηκαν Ευρωπαίοι φοιτητές ( Βέλγοι- Γερμανοί- Ολλανδοί) ,οι οποίοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός στον Αγιόκαμπο Λάρισας. Το πρόγραμμα ήταν της ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας και της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου της Γάνδης και του Συνδέσμου Φιλολόγων της Λάρισας.

Τους μαθητές συνόδευαν ο πρόεδρος Φιλολόγων  Θωμάς Ψύρρας και ο Έλληνας καθηγητής Γάνδης, Ηρακλής Τσιάμαλος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι οι φοιτητές αυτοί σπουδάζουν στα πανεπιστήμιά τους την Ελληνική γλώσσα και τα αρχαία ελληνικά.

 

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ Ο ΝΑΪΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Στις 2 Αυγούστου 2006 εγκαινιάσθηκε ο ναΐσκος του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Το πετρόκτιστο καλαίσθητο εκκλησάκι κτίστικε στην μνήμη του Ιωάννη Μανδύλα και εγκαινιάσθηκε από τον πατέρα Βησσαρίωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τη δωρήτρια κ. Άρτενη Μανδήλα φίλων του προσκοπισμού για την προσφορά της, αλλά και όσοπυς βοήθησαν για την ολοκλήρωση του έργου.

Μετά το τέλος της δοξολογίας ακολούθησε ξενάγηση της κ. Άρτεμης Μανδήλα και της κ. Δανάης Δημητρακοπούλου, της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Ακολούθησε απονομή μεταλλίων των φίλων του προσκοπισμού από τους Εφόρους της περιοχής Θεσσαλίας και τον κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, πρόεδρο της Επιτροπής  Κοινωνικής Συμπαράστασης. Μετάλλια δόθηκαν και στους πατριώτες μας κ, Αδάμο Καραμπίνα και Χρήστο Οικονόμου του Ιωάννου για την βοήθειά τους στο κατασκηνωτικό κέντρο Ελευθερία.

Eleytheria

Eleytheria1

 

 

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ

Γιόρτασαν και φέτος τα εξωκλήσια μας όπως κάθε χρόνο.

Του προφήτη Ηλία 20 Ιουλίου αρκετός κόσμος ανέβηκε στην εκκλησία.

Hlias

Στις 5 Αυγούστου παραμονή του Σωτήρος λειτούργησε το εκκλησάκι στο λιβαδάκι, αφού στις 6 Αυγούστου γινόταν τα εγκαίνια του Αγίου Ιωάννου στο κατασκηνωτικό κέντρο « Ελευθερία»

Της Αγίας Παρασκευής στις 26-7-06  πλήθος πιστών παρακολούθησαν την θεία λειτουργία.

Agia_Paraskevi1

Agia_Paraskevi

 

Το 15 Αύγουστο στην « Πατωμένη»

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε και φέτος η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην «Πατωμένη». Την παραμονή 14 Αυγούστου τελέσθηκε εσπερινός και περιφορά της εικόνας της Παναγίας όπου παραβρέθηκε πάρα πολύς κόσμος.

Το πρωί της 15 Αυγούστου τελέσθηκε η θεία λειτουργία παρουσία πολλών Καλλιπευκιωτών αλλά και από τα γύρω χωριά οι οποίοι κατέκλυσαν μέσα και έξω τον ναό. Οι μεγαφωνικές συσκευές οι οποίες τοποθετήθηκαν έδωσαν άλλη ομορφιά στην θρησκευτική τελετή.

15Avgoustou1

15Avgoustou

 

Ακόμη στις 29 Αυγούστου γιορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου λειτούργησε το ομώνυμο εκκλησάκι.

Στις 2 Σεπτεμβρίου γιόρτασε για πρώτη φορά ο νεοϊδρυθείς ναός του Αγίου Νεκταρίου.

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Έκκληση στους πατριώτες μας απευθύνει ο Σύλλογός μας για περισσότερη καθαριότητα και ιδιαίτερα από τους ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων κατοικιών και οικοπέδων. Πολλά σπίτια είναι επικίνδυνα να πέσουν και να προκαλέσουν ατύχημα.

Aς φροντίσουν οι οικοπεδούχοι να τα κατεδαφίσουν και να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Φαίνεται ότι οι εκκλήσεις μας για καθαριότητα άρχισαν να πιάνουν τόπο. Συγχαρητήρια στον Διονύση Γουλάρα, ο οποίος καθάρισε το οικόπεδο του και το περιέφραξε, πουαποτελούσε σκουπιδότοπο στο κέντρο του χωριού. Συγχαρητήρια στους αδελφούς Γκουντουβά, οι οποίοι κατεδάφισαν και καθάρισαν το παλιό τους σπίτι. Ας τους μιμηθούν και άλλοι πατριώτες. Ας συνεχιστεί  η προσπάθεια αυτή.

Xalasmat12

Xalasmata

 

 

Ο κλέφτης των παγκαριών ξαναχτύπησε!…

Ο κλέφτη ς των παγκαριών ξαναχτύπησε τα παγκάρια των εκκλησιών μας. Συγκεκριμένα, στις 18 Ιουλίου το βράδυ, ημέρα που έγιναν τα εγκαίνια του αγίου Νεκταρίου, μπήκε από ένα παράθυρο που βρήκε ανοιχτό στο νέο εξωκλήσι του αγίου, αλλά χρήματα δε βρήκε. Έτσι έφυγε άπραγος, κλέβοντας μόνο λάδι και άλλα μικρο­αντικείμενα.

Την επομένη, 19 Ιουλίου, παραμονή του Αη-Λια, και πάλι τη νύχτα, μετά τον εσπερινό, μπήκε στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, αλλά και πάλι χρήματα δε βρήκε. Έκλεψε διάφορα μικροαντικείμενα αλλά και το καμινέτο με το οποίο ο ιερέας ζεσταίνει το νερό για να τελέσει το μυστήριο της θείας Κοινωνίας. Το πρωί που πήγαν εκεί οι επίτροποι με τον ιερέα, διαπίστωσαν την κλοπή και έτρεχαν οι άνθρωποι στο χωριό για να πάρουν άλλο καμινέτο.

Το κακό αυτό πρέπει να στα­ματήσει και ο κλέφτης πρέπει κάποτε να γίνει άνθρωπος. Μη νομίζει ότι μπορεί να ξεφύγει. Ήδη, στην πόρτα του αγίου Νεκταρίου, άφησε τα αποτυπώματα του και την ταυτότητα του, με τα σαχλά που έγραψε για τον ε­πίτροπο Απόστολο Παπαϊωάννου και είναι ζήτημα χρόνου η αποκάλυψη αλλά και η σύλληψη του (αν το θελήσουμε). Όλο το χωριό γνωρίζει πολλά, αλλά δεν παίρνονται μέτρα για τη σύλλη­ψη του, γιατί θέλομε να του δώσουμε τη δυνατότητα να συμμορφωθεί και δε θέλουμε να τον ρεζιλέψουμε δημόσια. Αυτό ας το εκτιμήσει. Το χωριό τον αγαπάει και δε θέλει το κακό του. Ο ίδιος γιατί δεν προφυλάγει την αξιοπρέπεια του;

Στο κάτω – κάτω της γραφής, αν έχει ανάγκη, ας παρουσιαστεί με θάρρος σε κάποιο έμπιστο, δικό του πρόσωπο και ας ζητήσει βοήθεια. Όλοι θα τον βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, αλλά να αφήσει αυτές τις ατιμίες. Είναι κρίμα να γίνεται αγώνας για τη συγκέντρωση λίγων χρημάτων προκειμένου να συντηρηθούν οι 12 εκκλησίες της Καλλιπεύκης και από την άλλη, να συμβαίνουν αυτά τα άσχημα πράγματα. Δεν είναι κακό να είσαι φτωχός. Κακό είναι να είσαι κλέφτης.

Πέρα από αυτά τα δύο συγκεκριμένα περιστατικά, τον Αύγουστο σημειώθηκαν και άλλες κλοπές σε εκκλησίες.

 

Επισκευές στη στέγη του Αγίου Αθανασίου

Στις 21 και 22 του περασμένου Αυγούστου η εκκλησιαστική (επιτροπή προέβη στη συντήρηση της σκεπής του Αγίου Αθανασίου. Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκαν τα παλιά κεραμίδια που είχαν τοποθετηθεί το 1973 και κάτω από τη νέα κεραμοσκεπή τοποθετήθηκε ειδικό μαύρο νάιλον για να μην μπαίνει το νερό σε περίπτωση που σπάσουν κεραμίδια. Τις εργασίες έκαναν οι αδελφοί Βαγγέλης και Θεόδωρος Γκαζγκάνη.

Athanasios

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ