ΝΕΡΟ!

ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ

Ο ήπιος περσινός χειμώνας, αλλά και η συνεχιζόμενη ανομβρία που επικράτησε φέτος δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην ύδρευση του χωριού μας.

Το νερό των πηγών που τροφοδοτούν το χωριό μας μειώθηκε αισθητά, με αποτέλεσμα του μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο που δεν λειτουργούσαν τα

ρολόγια, το νερό να μην φθάνει στην πάνω πλευρά του χωριού για αρκετές ώρες. Πρέπει να καταλάβουν οι κάτοικοι στο κάτω μέρος του χωριού, αλλά και οι κτηνοτρόφοι που έχουν νερό, να μην το σπαταλούν αφήνοντας τις βρύσες ανοιχτές να τρέχουν, οφείλουν να δείξουν κατανόηση, ώστε να έχει νερό και το υπόλοιπο χωριό, διαφορετικά μόνοι μας θα αναγκάσουμε το Δήμο να λάβει μέτρα τα οποία δεν είναι άλλα, από την λειτουργία των ωρολογίων και τους υπόλοιπους μήνες.
Η έλλειψη νερού στο χωριό μας, ανάγκασε το Δήμο να ξεκινήσει να φέρει το νερό από τις πηγές στο Νεράκι και ενώ τα έργα φτάνουν στο τέλος ο Δήμος μας έχει εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες με το Δήμο Ανατολικού Ολύμπου αλλά και τον Στέργιο Τσιάτσιο Οι πηγές βρίσκονται εντός της ιδιοκτησίας του «Ντριστέλα», όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Το νερό από τις πηγές στο νεράκι διεκδικεί και η Σκοτίνα, η οποία ανήκει τώρα στον Δήμο Ανατολικού Ολύμπου, όπου πριν από πολλά χρόνια, είχε κατασκευάσει κάποια έργα και εκμεταλλευόταν το νερό ποτίζοντας τα χωράφια. Τώρα την οριστική λύση θα δώσει η δικαιοσύνη η οποία φαίνεται θα έχει θετική κατάληξη για τον Δήμο μας, διότι εμείς το νερό το θέλουμε για ύδρευση, ενώ η Σκοτίνα για πότισμα.

Ακόμα, επέκταση του δικτύου ύδρευσης πραγματοποίησε ο Δήμος. Το δίκτυο επεκτάθηκε μέχρι τον «Κζιούνα», αλλά και προς τον Ξηροπόταμο, όπου έχουν μετεγκατασταθεί κοπάδια προβάτων.

Ελπίζουμε με τον ερχομό και του άλλου νερού να μην υπάρχει πρόβλημα και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του χωριού.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ