Οι κλοπές, κάθε χρόνο, αυξάνονται στο χωριό μας

 

Ξεκίνησαν από ζωοτροφές και υγρά καύσιμα. Συνέχισαν με τρακτέρ και κατέληξαν, είναι αλήθεια, με περίσσιο θράσος σε ι.χ. αγροτικά!!!

Για την εγκατάλειψη του χωριού μας και γενικότερα της υπαίθρου υπάρχουν υπεύθυνοι.

Αρχικά, το πρόγραμμα «Καποδίστριας» μας έδωσε μια κάποια ιδέα και στη συνέχεια το πρόγραμμα «Καλλικράτης» κατέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σκέψη του κεφαλαίου για την ‘»ανάπτυξη της υπαίθρου»…

Το πρόβλημα της αστυφιλίας αντί να αντιμετωπιστεί, ενισχύεται με τον «Καλλικράτη». Η λέξη παλιννόστηση έχει σβηστεί από το λεξιλόγιο των πολιτικών, για χάριν του πρόσκαιρου κέρδους, για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, αδιαφορώντας για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Έτσι, με χρηματικό κόστος, έχουν φτάσει να μετράνε και την ανθρώπινη ασφάλεια, η οποία έχει καταντήσει είδος πολυτελείας.

Είναι ένα πρόγραμμα, ο «Καλλικράτης», που απ’ ότι φαίνεται εφαρμόζεται και στην αστυνομία.

Τα αστυνομικά τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψανδρίας.

Αλλά για ποια αστυνομικά τμήματα μιλάμε, τη στιγμή που στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα, αυτό του Πυργετού, υπάρχει ελλιπής στελέχωση; Που λιγοστοί αστυνομικοί προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους;

Σήμερα έχει παγιωθεί στη συνείδηση του λαού ότι η αστυνομία στη συντριπτική της πλειοψηφία, φυλάσσει και προστατεύει το μεγάλο κεφαλαίο, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, τις βίλες, τα κότερα, τους νυν και πρώην βουλευτές, τα πολιτικά γραφεία και τους «έγκριτους – διακεκριμένους» δημοσιογράφους.

Φυσικά για αυτό δεν φταίνε οι χαμηλόμισθοι αστυνομικοί, που απλά εκτελούν εντολές. Εντολές από άτομα που δεν τους νοιάζει αν και πόσο αισθάνονται ασφαλείς οι απλοί πολίτες.

 

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο της δημοτικής αρχής και ταυτόχρονα να επισημάνω πως μέσα στις προτεραιότητες της πρέπει να είναι και η διεκδίκηση της κατά διαστήματα περιπολίας της αστυνομίας στο χωριό.

Δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την υπάρχουσα κατάσταση. Μόνο έτσι θα το πετύχει.

Πρέπει να προσπαθήσετε αγαπητοί φίλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και σεις από την πλευρά σας ώστε να μην πληγεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Η έλλειψη αστυνόμευσης είναι ένα σημαντικό θέμα, που απασχολεί όλους τους κατοίκους του χωριού μας και περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις μελλοντικές κινήσεις σας.

 

Παπαϊωάννου Δ. Αποστόλης

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ