ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα για την 1Η   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ, το Δ.Σ. έστειλε επιστολή – πρόσκληση στον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο, στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο και στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Έστειλε ανάλογες επιστολές, στον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο Νομάρχη Λάρισας, στον Δασάρχη Λάρισας και στον Δήμαρχο μας (Δημοτικό Συμβούλιο), από τους οποίους ζήτησε συμπαράσταση και υποστήριξη την οποία και εξασφάλισε.

Δημοσιεύουμε σ’ αυτό το φύλλο την επιστολή – πρόσκληση, προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η εξοχότητά του, μας ευχαρίστησε για την πρόσκληση, τα βιβλία, τις εφημερίδες και τα ημερολόγια και θα μας απαντήσει έγκαιρα αν θα μπορέσει να παραβρεθεί. Ευελπιστούμε ότι η απάντηση θα είναι θετική.

 

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΙΩΤΩΝ
«Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»
  19-3-2002
Αριθμ. Πρωτ.: ___

 

 

Καλλιπεύκη Λάρισας
400 04 ΓΟΝΝΟΙ
Email:
http://www.kallipefki.site.gr
Πληροφορίες: Θ. Τσιαπλές
Τηλέφωνα: 0410-660886 &0410-554111
ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρόεδρο
της Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. Κωστή Στεφανόπουλο
ΑΘΗΝΑ
     

ΘΕΜΑ:
Πρόσκληση για επίσκεψη στην Καλλιπεύκη Ολύμπου – Πολιτιστικές εκδηλώσεις

  Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Σας διαβιβάζουμε τους θερμούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς μας από την ορεινή, την φτωχή, την απομακρυσμένη, την απομονωμένη, την ξεχασμένη από Θεό και ανθρώπους, Καλλιπεύκη Ολύμπου καθώς και από τους 350 περίπου (741 με την απογραφή του 2001) κατοίκους της, που αντιστεκόμενοι στις σειρήνες και στις προκλήσεις των καιρών, προσπαθούν και κρατιούνται με «νύχια και με δόντια» στις προγονικές τους εστίες και «φυλάγουν Θερμοπύλες» και δεν αφήνουν την ορεινή πατρίδα μας να ερημώσει.
Σας παρακαλούμε θερμά, εκ μέρους των 350 μόνιμων κατοίκων του χωριού μας και εκ μέρους των 3.000 και πλέον ανά την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο ξενιτεμένων Καλλιπευκιωτών (αρκετοί από αυτούς κάθε καλοκαίρι βρίσκονται για λίγο στην Καλλιπεύκη), να προσπαθήσετε και παρά το φόρτο εργασίας σας και το βεβαρημένο πρόγραμμά σας, να βρείτε τον χρόνο και τον τρόπο και να μπείτε στον κόπο να ανεβείτε στην «Ωραία Καλλιπεύκη Ολύμπου» και να τιμήσετε με την παρουσία σας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, που οργανώνει για το καλοκαίρι και το διήμερο 27 & 28 Ιουλίου ο Σύλλογός μας.
Οι εκδηλώσεις έχουν το γενικό τίτλο «1η Συνάντηση Λαϊκών Χορευτικών και Μουσικών Συγκροτημάτων Νομού Λάρισας», που θα είναι ένα λαϊκό πανηγύρι, ένα πλήθος ελληνικών χρωμάτων και ήχων, μια συνάντηση παράδοσης και κληρονομιάς και ένα σμίξιμο του χθες και του σήμερα με τη συμμετοχή των πολιτιστικών φορέων των δήμων και των κοινοτήτων του Νομού Λάρισας, μέσα στο υπέροχο δάσος του Κάτω Ολύμπου, στην «ΠΑΤΩΜΕΝΗ».

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Η παρουσία σας θα δώσει ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη ικανοποίηση σε όλους, όσους θα βρίσκονται αυτό το διήμερο μαζί μας και θα είναι αιτία να συγκεντρωθούν πολλοί περισσότεροι, για να γνωρίσουν από κοντά την αποξηραμένη Λίμνη Ασκουρίδα, (που βρίσκεται σε 1000 μέτρα υψόμετρο με έκταση 5000 στρεμμάτων, για την οποία αγωνιζόμαστε, στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα να επανασυσταθεί και να επαναλειτουργήσει) και τα όμορφα δάση πεύκης, ελάτης και οξιάς του κάτω Ολύμπου.
Ιδιαίτερα, όμως θα χαροποιήσει και θα ικανοποιήσει τους γέροντες μόνιμους κατοίκους του χωριού, γιατί ένας ολόκληρος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας καταδέχτηκε και τους τίμησε με την παρουσία του και ταυτόχρονα θα οπλίσει με θάρρος και δύναμη και όλους εμάς, διοίκηση και μέλη του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και να πετύχουμε τους στόχους μας και να μην απογοητευτούμε από την αδιαφορία και την έλλειψη ανταπόκρισης που συχνά – πυκνά συναντούμε.

Αγαπητέ μας, κ. Πρόεδρε,

επιτρέψτε μας να σας αποκαλούμε έτσι, γιατί αγαπητό μας σας αισθανόμαστε, με τη βεβαιότητα ότι θα μελετήσετε το αίτημά μας με τη δέουσα προσοχή -να έχουμε οι Καλλιπευκιώτες την τιμή να σας έχουμε για λίγο κοντά μας- ότι θα βρείτε το σωστό και το δίκαιο, ότι δεν θα απορρίψετε ασυζητητί το αίτημά μας, και ότι θα πράξετε ότι είναι δυνατόν -και πολλά είναι δυνατά στον Πρόεδρο Κωστή Στεφανόπουλο όταν αποφασίζει να επισκεφτεί τους απλούς και αγνούς Έλληνες- ώστε θα βρείτε τον τρόπο και το χρόνο ν’ ανεβείτε ως την Καλλιπεύκη Ολύμπου, το Σάββατο 27 ή την Κυριακή 28 Ιουλίου 2002 ή και τις δύο μέρες και ακόμα περισσότερες για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Μπορούμε να σας φιλοξενήσουμε και μαζί με τα εγγονάκια σας.
Αν στο συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο αυτό είναι αδύνατο, θα μπορούσε να είναι το προηγούμενο 20,21 Ιουλίου ή το επόμενο 3,4 Αυγούστου.

Αγαπητέ μας, κ. Πρόεδρε,

σας ευχαριστούμε προκαταβολικά, σας τιμούμε το ίδιο -όποια και αν είναι η απόφασή σας- και σας ευχόμαστε υγεία προσωπική και οικογενειακή για να ασκείτε τα καθήκοντά σας, με θάρρος και απρόσκοπτα, όπως μέχρι σήμερα, καθώς και κάθε επιτυχία στο δύσκολο, πολύπλοκο και σημαντικό έργο σας.

Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος
Θωμάς Τσιαπλές
(αστυνομικός – Λάρισα)
 Ο Αντιπρόεδρος
Γιάννης Μασούρας
(Δασικός υπάλληλος – Καλλιπεύκη)
Ο Γραμματέας
Παναγιώτης Παπαϊωάννου
(δάσκαλος – Βέροια)
Τα μέλη Τάσος Πατούλιας (ελ. επαγγελματίας – Λάρισα)
Πούλιος Παπαστεργίου (αστυνομικός – Λάρισα)
Γιάννης Τσικρικάς (ιδ. υπάλληλος – Θεσσαλονίκη)

Σημείωση: Για να σχηματίσετε μια εικόνα για το ποιοι είμαστε και το τι προσπαθούμε σας υποβάλλουμε συνοδευτικά τα παρακάτω:
1.    «Η ΩΡΑΙΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ» 4 τελευταία φύλλα της εφημερίδας μας, που εκδίδουμε για 25 ολόκληρα χρόνια με 700 συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.
2.    ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ: Τα 4 τελευταία για τα έτη 1999, 2000, 2001 και 2002.
3.    «Η ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ»: 4 αντίτυπα, Βιβλίο μα τα πρακτικά της διημερίδας -ιστορία, λαογραφία, παράδοση- που οργανώσαμε στις 5 & 6 Αυγούστου 2000.
4.    ΦΥΛΛΑΔΙΑ (ενημερωτικά για το χωριό και το σύλλογο) και
5.    http://www.kallipefki.site.gr είναι οι σελίδες μας στο παγκόσμιο διαδίκτυο, όπου μπορείτε να δείτε αρκετές από τις προσπάθειές μας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ