Σχόλια – Προβληματισμοί

 

Ανακρίβειες

Ανακρίβειες και μάλιστα κακοπροαίρετες κυκλοφορούσαν και πάλι στην πλατεία του χωριού, κάτω από τα πλατάνια.

Ανακρίβειες ότι ο Σύλλογός μας επιχορηγήθηκε από την Νομαρχία Λάρισας, με το ποσό των τεσσάρων (4000) Ευρώ. Μακάρι να ήταν έτσι.

Η Αλήθεια είναι ότι ο Σύλλογός μας επιχορηγήθηκε από το Δήμο Γόννων με το ποσό των χιλίων (1000) Ευρώ, τα οποία ακόμα δεν τα εισπράξαμε, για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Η Νομαρχία μας επιχορήγησε με το ποσό των εξακοσίων (600) Ευρώ.

Δυστυχώς, όμως, δεν γνωρίζουμε πού αποσκοπούν οι ανακρίβειες και η διαρροή ψευδών ειδήσεων, που στόχο έχουν το Σύλλογο και το μόνο που κάνουν είναι κακό.

 

Διάνοιξη δρόμων

Ένας ακόμη δρόμος, που ήταν αδιέξοδο, άνοιξε. Πρόκειται για το δρόμο πίσω από το σπίτι του Γιάννη Τσάτσιου μέχρι τη Βρυσοπούλα. Με τη διάνοιξη του δρόμου αυτού, δημιουργήθηκαν άλλα προβλήματα αλλά για να διορθωθούν χρειάζονται διάφορες παρεμβάσεις και αποκατάσταση του χώρου.

 

Εθελοντές (1)

Υπάρχουν και σήμερα εθελοντές; Και όμως υπάρχουν. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Θωμάς Τσιαπλές, εντόπισε τον Αποστόλη Ψαρρό, να κόβει τα χόρτα στην εκκλησία των Δώδεκα Αποστόλων. Επίσης ο Ζήσης Κατσιούλας έκοψε τα χόρτα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Συγχαρητήρια και στους δύο. Το παράδειγμά τους, ας το μιμηθούν και άλλοι. Ίσως έτσι καταφέρουμε πολλά.

027_PSAROS

 

Εθελοντές (2)

Με δική του δαπάνη (εν γνώσει φυσικά του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, Χρήστου Οικονόμου) καθάρισε το ρέμα κοντά στο σπίτι του ο πατριώτης μας Παναγιώτης Παπαϊωάννου, στα «Άνω Αλώνια». Καλή η πρωτοβουλία του και μακάρι να βρει μιμητές. Το χωριό μας είναι, φίλες και φίλοι και δική μας υπόθεση και όχι μόνο των υπευθύνων, όχι μόνο του Δήμου. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας. 

005_XANTAKI

 

 

Υπάρχει συνεργασία;

Μετά από αρκετό καιρό αποκαταστάθηκαν (μπαλώθηκαν) οι ζημίες του οδικού δικτύου Γόννων – Καλλιπεύκης. Από την άλλη μεριά, της Πιερίας, δεν συγκινείται κανείς. Μάλλον δεν υπάρχει συνεργασία των Νομαρχιών και των Περιφερειών ώστε να λύνονται συνολικά τα προβλήματα.

 

Δριστέλα

Ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς καταστράφηκε. Ένα μνημείο που κατασκευάστηκε με τόσο κόπο, δεν υπάρχει πια. Απομένει μόνο η καρούτα μεταφοράς νερού, που θυμίζει ότι υπήρχε δριστέλα.

024_DRISTELA

 

Φιλαράκια από τα παλιά

Μετά από αρκετά χρόνια αντάμωσαν και πάλι οι δύο φίλοι και συμμαθητές από το δημοτικό, ο Χρήστος Πατούλιας και ο Γιάννης Κάγκουρας. Ώρες πολλές με τσιπουράκι και κρασάκι θυμήθηκαν πολλά από τα μικρά τους χρόνια και το σχολείο.

019_PATOYLIAS_KAG

 

Παρεμβάσεις

Ακόμη περιμένουμε τις παρεμβάσεις από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, στο κομμάτι της Βαλάγκας, πίσω από το σπίτι του Κων/νου Παπαδόντα, στο σημείο όπου έγινε κατολίσθηση. Και έρχεται και πάλι χειμώνας!!!

 

Η τηλεόραση της ΕΤ3 στην Καλλιπεύκη

Συνεργείο της τηλεόρασης της ΕΤ3 ήρθε στο χωριό μας. Επισκέφτηκε τους υλοτόμους που δούλευαν στο δάσος και τον μεταφορέα ξύλων Χρήστο Χατζή στη θέση «Κλαρί». Έφυγαν εντυπωσιασμένοι από το κόψιμο και το πέσιμο των πανύψηλων δέντρων, αλλά και τη μεταφορά των ξύλων με τα ζώα. Επίσης εντυπωσιάστηκαν με τη γυναίκα του Χρήστου Χατζή, η οποία ξεφόρτωνε τα ζώα και ντάνιαζε τα ξύλα, την οποία και συνεχάρησαν ιδιαίτερα.

018_YLOTOMOI

 

Κλέφτες πάτησαν σπίτια στην Καλλιπεύκη

Τρία σπίτια πάτησαν άγνωστοι κλέφτες  στη Καλλιπεύκη μέρα μεσημέρι στα δυο δεν πήραν τίποτα ενώ στο τρίτο έφυγαν με το ποσό τον 500 ευρώ.

Το θέμα της ασφάλειας στην Καλλιπεύκη είναι μεγάλο και ο θεός να βάλει το χέρι του να μην θρηνήσουμε και ανθρώπους. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα επανέλθουμε στο επόμενο φύλο.

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Έκκληση στους πατριώτες μας απευθύνει ο Σύλλογός μας για περισσότερη καθαριότητα και ιδιαίτερα από τους ιδιοκτήτες των εγκαταλειμμένων κατοικιών και οικοπέδων. Πολλά σπίτια είναι επικίνδυνα, έτοιμα να πέσουν και να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα. Ας φροντίσουν οι οικοπεδούχοι να τα κατεδαφίσουν και να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ