ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Η επέκταση του οικισμού του χωριού μας έγινε πριν από μια δεκαπέντε χρόνια περίπου και παραπάνω. Εντός οικισμού είναι η περιοχή από τον δρόμο της Κρανιάς και μέχρι το Ξηροπόταμο, από τον Ξηροπόταμο  (200) διακόσια μέτρα ανατολικά ύστερα προς  Απανά Αλώνια μέχρι το σπίτι του Τσιμόπουλου, από εκεί στη γωνία του μπαχτσέ του Μαντά και συνεχίζει μέχρι το σπίτι του Γκουρμπαλή.

Όλα τα χωράφια αυτά, που βρίσκονται εντός των ορίων του οικισμού θεωρούνται οικόπεδα, με την προϋπόθεση ότι είναι 500 τετραγωνικά μέτρα τουλάχιστον και έχουν πρόσβαση σε (δρόμο). Όλα τα άλλα δεν μπορούν να οικοδομηθούν. Άρα οικόπεδα γίνονται  μόνο όσα είναι πάνω στο δρόμο προς Κρανιά, στο δρόμο από τα Αλώνια προς τα Απανά Αλώνια και στο δρόμο από του Μαντά έως το Κουνιάρκο και τους Μπαχτσέδες στη « Νυχτιάνω», και βέβαια σε όσα οι ιδιοκτήτες μπορούν μόνοι τους να χαράξουν δρόμους. Μέχρι αυτή την στιγμή ισχύει αυτό το καθεστώς και οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι προσεκτικοί στο μοίρασμα της περιουσίας τους και όταν πουλάνε κάποιο τεμάχιο του οικοπέδου τους. Περιμένουμε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και εν συνεχεία το ρυμοτομικό το οποίο και θα λύσει ολοκληρωτικά το πρόβλημα αυτών των οικοπέδων.

Ανάπτυξη  του χωριού μας, του Δήμου μας χωρίς το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν μπορούμε να μιλάμε ότι μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του χωριού μας, όταν δεν μπορούν πουληθούν οικόπεδα  και όταν δεν μπορεί να αξιοποιηθεί ολόκληρος ο οικισμός μέσα στα όριά του αφού δεν υπάρχουν δρόμοι.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

N_KALLIPEFKI_TOPOGRAFIKO

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ