Φεστιβάλ Αφήγησης Αθηνών

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

www.e-mythos.eu

 

 

Φεστιβάλ Αφήγησης Αθηνών

18, 19 και 20 Δεκεμβρίου 2009

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, το Σωματείο των Φίλων του, και το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, διοργανώνουν  Φεστιβάλ Αφήγησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου 2009.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η συνολική προσέγγιση της Αφηγηματικής Τέχνης, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

 

Το θέμα του Φεστιβάλ Αφήγησης είναι : 

«Μαγεία και Μεταφυσικός  Κόσμος»

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα και Κύκλος αφηγηματικών παραστάσεων:

Η Ημερίδα, οργανώνεται από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και το Σωματείο των Φίλων του, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Κύκλος αφηγηματικών παραστάσεων, διοργανώνεται από το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών το οποίο έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια. Στον κύκλο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν αφηγητές της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις ζώνες (πρωινή, απογευματινή, βραδινή, μεταμεσονύκτια), στα εξής κτίρια του Μουσείου: Κεντρικό Κτήριο Μ.Ε.Λ.Τ, Κυδαθηναίων 17, Πλάκα, Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, Πλάκα Τζαμί Τζισδαράκη, Άρεως 1, Πλ. Μοναστηρακίου.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ