1η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων Κάτω Ολύμπου 

Κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Συλλόγου μας για το καλοκαίρι που μόλις πέρασε, ήταν η 1η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων Κάτω Ολύμπου, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου, στην Πατωμένη, αφού δεν μπόρεσε να γίνει λόγω κακοκαιρίας που έπληττε ολόκληρη την Ελλάδα στις 27 και 28 Ιουλίου. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου και τίμησαν με την παρουσία τους ο Πατέρας Βησσαρίωνας, ο Βοηθός Νομάρχης κ. Καραμπάτσας, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Οικονόμου, ο Διευθυντής Δασών κ. Ίτσιος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιπεύκης και οι Πρόεδροι των Συλλόγων – Πολιτιστικών φορέων που πήραν μέρος στην πρώτη συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων Κάτω Ολύμπου, με τα χορευτικά τους συγκροτήματα (φωτογραφίες).
Πήραν μέρος με τα χορευτικά τους συγκροτήματα (με τη σειρά που εμφανίστηκαν) οι παρακάτω πολιτιστικοί φορείς και παρουσίασαν τους χορούς όπως δίπλα στον καθένα αναγράφονται:

kal2 kal3

ΜΕΣΑΚ » Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»: Στα τρία, Ζαγορίσιος, Σβαρνιάρα – Γκαρακούνα, Μταϊλιάνα, Δίπατος, Τσάμικος, Αρβανιτόβλαχα, Ζαχαρούλα, και Μπεράτι – Τασιά.

gonoi

Πολιτιστικός Σύλλογος – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων: Μπεράτι, Αϊδόνι, Γάϊτα, Παλήβ Μπεράτι, Γκρίμποβο, Τσάμικος, Συρτός.

thettalos

Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λάρισας «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ»: Συρτός, Πατρούλα, Κόρη Ελένη, Τηκρέσκο, Μπαϊντούσκινο, Γκάϊντα, Χασαπιά.

tirnavos

Πολιτιστικός Σύλλογος Τιρνάβου: Μοιρολόι, Καραπατάκι, Ζαγορίσιος, Μπεράτι Ηπείρου, Τσακιστός, Πωγωνίσιος, Κοφτός, Κλέφτες, Παραμυθιά, Νεραντζιά.

filip

Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης Λάρισας: Μπογδάνος, Στις Τρεις, Καστρινός, Μηλίσσω, Μπαϊντούσκα, Ζωναράδικος, Συγκαθιστός

kritikoi

Μορφωτικός Σύλλογος «ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Βέροιας και Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας: Σούστα, Χανιώτικος Συρτός, Μαλεβιζιώτικος, Πεντοζάλη, Σούστα.

Με τη λήξη των χορών κάθε συγκροτήματος ο Σύλλογός μας απένειμε, δια του Προέδρου Θωμά Τσιαπλέ, αναμνηστικό συμμετοχής σε κάθε συμμετέχοντα, φυλλάδια για το χωριό μας και το βιβλίο «Η Καλλιπεύκη στους αιώνες».
Από τη συνάντηση απουσίαζαν: Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, η οποία βρίσκονταν στη Βουλγαρία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού, ο οποίος είχε προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο χωριό του και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δένδρων, ο οποίος βρίσκονταν στη Ρόδο.
Η ορχήστρα που συνόδευσε τα χορευτικά συγκροτήματα ήταν του Δημήτρη Παιογιάννη (λαούτο) από τη Θεσσαλονίκη κα αποτελούνταν από τους: Τσιαπίδη Βασίλη κρουστά, Τσολακίδη Αποστόλη, ακορντεόν, Τζιαμπίρη Ζήση, κλαρίνο και Τερεζάκη Παντελή και Θεόφιλο λύρα και λαούτο Κρήτης.
Η συνάντηση αυτή ήταν αφιερωμένη στον Όλυμπο στο ψηλότερο και περισσότερο τραγουδισμένο βουνό της πατρίδας μας και είχε ως στόχο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιά του Κάτω Ολύμπου, τη διατήρηση της χλωρίδας και της πανίδας και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής ή οποία θα έχει κέντρο τον άνθρωπο και θα διαπνέεται από σεβασμό στο περιβάλλον και στην ιστορία.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από εκθέσεις φωτογραφίας (Κατσιούλας Ζήσης: Επαγγέλματα που χάθηκαν και Παπαϊωάννου Παναγιώτης: Φυσικές ομορφιές του κάτω Ολύμπου) και Λαογραφικών αντικειμένων.
Για την επιτυχία της εκδήλωσης εκτός από τους χορηγούς που αναφέρονται χωριστά εργάστηκαν εθελοντές – φίλοι του Συλλόγου μας (Καραμπατής Θωμάς, Μπέλλος Κώστας & Χρήστος, θεοδοσίου Μαρία και Νίκος, Παπαϊωάννου Γιάννης, Παπαστεργίου Θάνος & Θωμάς, Τσιαπλέ Γόνη και Ρημαγμού Μαρία) και τα μέλη του Δ.Σ.
Ο χώρος διαμορφώθηκε ανάλογα και κατασκευάστηκαν σκέπαστρα για τις εκθέσεις, την ορχήστρα και τους θεατές και εξέδρα 120 τετραγωνικών μέτρων.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας, ελπίζει ότι με τη δική σας συμπαράσταση θα μπορέσει του χρόνου να οργανώσει τη 2η συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων Κάτω Ολύμπου και αν τα καταφέρει να ελπίζει από κει και ύστερα στη δημιουργία θεσμού.

kal1

Το χορευτικό ρου Συλλόγου μας στον «ΔΙΠΑΤΟ»

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων και τις διοικήσεις πολιτιστικών των Συλλόγων – Σωματείων τους.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ