2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ 

Τον Ιούνιο του 2003 ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία, διοργάνωσαν το 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Κάτω Ολύμπου. Η μεγάλη επιτυχία τόσο σε επίπεδο εργασιών, όσο και λόγω της ανταπόκρισης του κοινού που το παρακολούθησε, ενίσχυσε την τότε υπόσχεση της Οργανωτικής Επιτροπής, να συνεχίσει την προσπάθεια αυτή και να κάνει θεσμό το Φεστιβάλ Αφήγησης.

afisa

Έτσι πιστοί στις υποσχέσεις οι δυο συνδυοργανωτές (Πανεπιστήμιο και Σύλλογος), με την χορηγία του Δήμου Γόννων, προχωρούμε στην διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Αφήγησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουνίου 2005, στην Καλλιπεύκη, στους ίδιους φυσικούς χώρους (Διεθνές Κατασκηνωτικό Κέντρο Προσκόπων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και χώρος αναψυχής Πατωμένη, μέσα στο δάσος).

Η ανάδειξη της διαχρονικής αυτής μορφής επικοινωνίας των ανθρώπων, η διατήρηση της ταυτότητας, της ιστορικής μνήμης, της τέχνης και της τεχνικής της αφήγησης, αποτελούν τους βασικούς άξονες του περιεχομένου του προγράμματος.

Ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ διατηρείται όσον αφορά τον αρχικό σκοπό και την πρόθεση, διευρύνεται ως προς το περιεχόμενό του. Η θεματική του 2ου Φεστιβάλ Αφήγησης επικεντρώνει στο θέμα «Παραδοσιακοί και Σύγχρονοι Αφηγητές: Παλιά τέχνη – Σύγχρονη τεχνική»

Η σύγχρονη αφήγηση, όλο και περισσότερο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του σύγχρονου ανθρώπου σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ, επιχειρείται να αναδειχθεί και στη χώρα μας η διατήρηση της εξιστόρησης από ανθρώπους του σήμερα.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ζωντανό εργαστήρι αφήγησης. Να απολαύσει τις αφηγήσεις λαϊκών αφηγητών της περιοχής και να ψυχαγωγηθεί με τις τεχνικές των Σύγχρονων Αφηγητών. Επαγγελματίες παραμυθάδες, ηθοποιοί, φοιτητές, παιδιά, μουσικοί θα ξετυλίξουν το κουβάρι με τα παραμύθια και θα ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες σε κόσμους αυθεντικούς και βαθιά ανθρώπινους.

Με ελεύθερες αφηγήσεις / συζητήσεις στην πλατεία στα καφενεία, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, αλλά και με το δομημένο πρόγραμμα του Σαββάτου (18 Ιουνίου), που συνδυάζει τη θεωρητική προσέγγιση της αφήγησης από επιστήμονες και ειδικούς, με την αφηγηματική μέθεξη των παραμυθάδων, η Οργανωτική Επιτροπή, φιλοδοξεί αφενός να ενισχύσει την μελέτη, την έρευνα και την καταγραφή, αφετέρου να μυήσει τους παρευρισκόμενους στα μυστικά και στη μαγεία της αφήγησης. Επιπλέον για φέτος, διοργανώνονται μέσα το δάσος, δραστηριότητες και παιχνίδια, για παιδιά και ενήλικες.

 afigisi2 afigisi1
από το 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Κάτω Ολύμπου

Το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Κάτω Ολύμπου αποτελεί επιπλέον ένα κάλεσμα σε μια εναλλακτική μορφή ψυχαγωγίας στη φύση, με απρόοπτα και δρώμενα που θα ξαφνιάσουν ευχάριστα και θα αυξήσουν τους θαυμαστές του λόγου.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από ηλικία, επαγγελματική ιδιότητα, μορφωτικό επίπεδο κ.α.

(Στους ενδιαφερόμενους -εκπαιδευτικούς / φοιτητές κ.α.- θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης).

Πληροφορίες:

2421074876 – 2421074671 (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
2495031233 (Δήμος Γόννων)
6973331488 (Πρόεδρος Συλλόγου), 6972446533 και στο διαδίκτυο:

www.uth.grwww.kallipefki.site.gr

Πληροφορίες για το πρώτο Φεστιβάλ Αφήγησης: www.kallipefki.site.gr/efimerida/F108/festival.htm

www.kallipefki.site.gr/efimerida/F107/afigisi.htm

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΒΑΛ    ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ