3η Γιορτή παραμυθιών Κέας

Από 29 Ιουλίου μέχρι 2 Αυγούστου (2005) βρεθήκαμε στην Κέα (μετά συζύγων) ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, η Τσούλα Τσιλιμένη και ο υπογράφων, για να παρακολουθήσουμε κάποιες εκδηλώσεις και κυρίως αφηγήσεις από την 3η Γιορτή Παραμυθιών που οργάνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Κέας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Σιμωνίδης ο Κείος». Η 3η γιορτή φέτος ήταν από 15 Ιουλίου μέχρι 7 Αυγούστου. Η αναφορά στη χρονική διάρκεια γίνεται μόνο για να δείτε πόσο λίγα παρακολουθήσαμε.

Η γιορτή παραμυθιών Κέας ήταν μια διαρκής αφήγηση από λαϊκούς και επαγγελματίες αφηγητές σε κάθε χωριό, οικισμό, γειτονιά και μονοπάτι, που πλαισιώθηκε από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, σεμινάρια για υποψήφιους παραμυθάδες, θέατρο, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κα.

Αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης, Γιώργου Ευγενικού και από την επίσκεψη και ύστερα κουβαλούμε πολλές και ευχάριστες αναμνήσεις από αφηγήσεις, εκδηλώσεις, γειτονιές και μονοπάτια της Κέας και κύρια της κυκλαδίτικης φιλοξενίας. Γνωρίσαμε καινούρια πρόσωπα και συναντήσαμε κάποια γνώριμα, όπως τον Γιώργο Ευγενικό, τη Λίλη Λαμπρέλη, τη Μάνια Μαράτου, το Δημήτρη Προύσαλη, από το 2ο Φεστιβάλ αφήγησης Κάτω Ολύμπου. Ανανεώσαμε την επαφή και πιστεύομε σε μελλοντικές συνεργασίες. Θάλασσα η Κέα βουνό, η Καλλιπεύκη έχουμε πολλά και διαφορετικά που θα έχει ενδιαφέρον να ανταλλάξουμε.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Ευγενικό, τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Κέας, το «Σιμωνίδη τον Κείο» και το Δήμαρχο Δήμου Κέας, για την πρόσκληση, για την άριστη φιλοξενία και για τις εμπειρίες που μας προσέφεραν.

 

Παναγιώτης Παπαϊωάννου

kea4

 Ο Θ. Τσιαπλές, προσφέρει στον Γ. Ευγενικό το βίντεο (3 DVD) από το 2ο φεστιβάλ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παρακολουθώντας έκθεση ζωγραφικής – φωτογραφίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Λίλη Λαμπρέλη αφηγείται ιστορίες για την Κέα

kea3

Το λιοντάρι της Κέας (600π.Χ.)

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ