3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

Τον Ιούνιο του 2003 και τον Ιούνιο του 2005, ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διοργάνωσαν το 1ο και το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Κάτω Ολύμπου, αντίστοιχα. Η επιτυχία και των δυο, τόσο σε επίπεδο εργασιών – αποτελεσμάτων («Αφηγήσεις στη σκιά του Ολύμπου» και «Στο χορό των παραμυθιών», είναι τα πρακτικά των φεστιβάλ που συνοδεύονται από βίντεο) όσο και σε επίπεδο διασκέδασης – ψυχαγωγίας αλλά και η ανταπόκριση του κοινού, μας υποχρεώνουν πλέον να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να κάνουμε θεσμό το Φεστιβάλ Αφήγησης Κάτω Ολύμπου.

Έτσι προχωρούμε στην διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Αφήγησης, πάντα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Ιουνίου 2006, στην Καλλιπεύκη και πιθανότατα στους ίδιους φυσικούς χώρους (Διεθνές Κατασκηνωτικό Κέντρο Προσκόπων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και χώρος αναψυχής Πατωμένη, μέσα στο δάσος).

Η ανάδειξη της διαχρονικής αυτής μορφής επικοινωνίας των ανθρώπων (αφήγησης), η διατήρηση της ταυτότητας, της ιστορικής μνήμης, της τέχνης και της τεχνικής της αφήγησης, αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες των περιεχομένων των προηγούμενων Φεστιβάλ και το ίδιο θα συμβαίνει και στο εξής.

Αφηγήσεις λαϊκών αφηγητών της περιοχής, αφηγήσεις σύγχρονων αφηγητών, επαγγελματίες παραμυθάδες, ηθοποιοί, φοιτητές, παιδιά και μουσικοί θα ξετυλίξουν και πάλι το κουβάρι με τα παραμύθια και θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους παραμυθένιους αλλά αυθεντικούς και βαθιά ανθρώπινους αλλά … θα τα πούμε σύντομα… με το επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας και με ανακοινώσεις στον τύπο και στο διαδίκτυο… Περιμένετε λοιπόν. Το 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης κάτω Ολύμπου έρχεται. Έρχεται για όλους. Έρχεται τον Ιούνιο και πάντα στην Καλλιπεύκη.

fastival

Η φωτογραφία είναι από το δεύτερο Φεστιβάλ Αφήγησης Κάτω Ολύμπου

 

Σημείωση: Η επιτυχία και του 3ου Φεστιβάλ εξαρτάται και από σας πατριώτισσες και πατριώτες, φίλες και φίλοι της Καλλιπεύκης. Πάντα χρειάζονται ιδέες, χέρια, διάθεση. Όσο το φεστιβάλ μεγαλώσει και γίνεται περισσότερο γνωστό, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι απαιτήσεις του και τόσο το κεφάλαιο «εθελοντισμός» θα πρέπει να μας απασχολεί. Τα καλά και μεγάλα ποτέ δεν γίνονται από λίγους!!!

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ