4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

3 &  4 Ιουλίου 2009
Γόννοι & Καλλιπεύκη Λάρισας

 

Στις 3 & 4 Ιουλίου 2009, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (ΠΟΦΑ), το σωματείο για τον πολιτισμό του Κ. Ολύμπου, Αν. Κίσαβου «ΔΡΥΑΣ» και ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η Πατωμένη», πραγματοποίησαν το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου. Πλήθος  κόσμου συγκεντρώθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου, Δίπλα στον Πηνειό (Τέμπη) και το Σάββατο 4 Ιουλίου, στο ξέφωτο του δάσους της Πατωμένης στην Καλλιπεύκη, ν’ ακολουθήσει τους λαικούς και σύγχρονους αφηγητές (Εύη Γεροκώστα, Δημήτρης Προύσαλης, Kirsty Hartsiotis, Antony Nanson, Βάσω Μακρή, Γιάννης κάγκουρας, Βασίλης Καραβιδές, Ανθή Θάνου, Παναγιώτης Κούλελης με το πολυφωνικό σύνολο «Πλειάδες»), και να περπατήσουν στα μονοπάτια των παραμυθιών.

Το Σάββατο το πρωί έγιναν και διαλέξεις από τους: Χατζητάκη Χρυσούλα, Αν. Καθ. ΑΠΘ – Τριάντου Ιφιγένεια, Επίκ. Καθ. Παν. Ιωαννίνων – Antony Nanson από το Bath Spa University.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν δυο εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης.

Το φεστιβάλ αφήγησης Ολύμπου συγκεντρώνει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού από όλη την Ελλάδα και καθιερώθηκε μάλλον ως θεσμός, αφού από το 2003 διοργανώνεται ανελλιπώς στην ίδια περιοχή (που φέτος «απλώθηκε» μέχρι τους Γόννους και τα Τέμπη).

Το βράδυ του Σαββάτου, η Πρόεδρος του Φεστιβάλ, Τασούλα Τσιλιμένη, εκ μέρους της οργανωτικής ομάδας, ευχαρίστησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και τον Δήμο Γόννων για την ευγενική τους υποστήριξη, αναφέρθηκε στο ρόλο των χορηγών, που στήριξαν την υλοποίησή του και έκλεισε τις εργασίες, ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2011.

001_ΓΕΡ

Εύη Γεροκώστα

007_ΜΑΚΡΗ

Βάσω Μακρή

008_ΠΑΙΔΙΑ

Μουσική ορχήστρα από τη Βέροια (Γιάννης Παπαϊωάννου)

003_ΑΝΘΗ

Ανθή Θάνου, Παναγιώτης Κούλελης και «Πλειάδες»

004_ΝΑΝΣΟΝ

Άντονυ Νάνσον

005_ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ

Γιάννης Κάγκουρας

006_ΤΣΙΛΙΜ

Τασούλα Τσιλιμένη, Πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής Φεστιβάλ

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ